Photo Gallery, Τοπικά

Προσλήψεις 29 εποχικών στο Δήμος Αλμυρού

Στην πρόσληψη 29 ατόμων, διαφόρων ειδικοτήτων, για την κάλυψη εποχικών και πρόσκαιρων αναγκών, με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου και μίσθωσης έργου διάρκειας οκτώ μηνών και ενός έτους αντίστοιχα θα προχωρήσει ο Δήμος Αλμυρού

Στην πρόσληψη 29 ατόμων, διαφόρων ειδικοτήτων, για την κάλυψη εποχικών και πρόσκαιρων αναγκών με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου και μίσθωσης έργου διάρκειας οκτώ μηνών και ενός έτους αντίστοιχα θα προχωρήσει ο Δήμος Αλμυρού, μετά τη σχετική απόφαση που έλαβε στην προχθεσινοβραδινή έκτακτη κατεπείγουσα συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο. Στην ίδια συνεδρίαση, το Σώμα αποφάσισε να προχωρήσει στη διεξαγωγή μειοδοτικού διαγωνισμού για ανάδειξη αναδόχου, που θα αναλάβει τη μεταφορά των μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2012- 2013, με συνολικό προϋπολογισμό 226.058 ευρώ. Τη συνεδρίαση σημάδεψε η απουσία της μείζονος μειοψηφίας, η οποία κατηγορεί τη Δημοτική Αρχή για «έλλειψη προγραμματισμού και έγκαιρης ενημέρωσης».

Η προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού κρίθηκε έκτακτη και κατεπείγουσα καθώς η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτημάτων προγραμματισμού προσλήψεων προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και συμβάσεων μίσθωσης έργου για το έτος 2012 λήγει σήμερα, 20 Ιουλίου.

Βάσει του προγραμματισμού πρόσληψης έκτακτου προσωπικού για την αντιμετώπιση εποχικών και πρόσκαιρων αναγκών, ο οποίος ζητήθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκησης Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας, ο Δήμος Αλμυρού προτείνει την πρόσληψη 29 ατόμων εποχικού προσωπικού με οκτάμηνες συμβάσεις.

Συγκεκριμένα, για τη Διεύθυνση Προγραμματισμού, Οργάνωσης, Πληροφορικής- Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής προτείνεται η πρόσληψη ενός ατόμου με ειδικότητα ΠΕ Περιβάλλοντος, καθώς και ενός ατόμου με ειδικότητα ΠΕ Πληροφορικής, για τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας προτείνεται η πρόσληψη ενός ατόμου με ειδικότητα ΠΕ3 Πολιτικών Μηχανικών και ενός ατόμου με ειδικότητα Π5 Μηχανολόγων Μηχανικών. Επίσης, για τις ανάγκες των δύο προαναφερόμενων Υπηρεσιών προτείνεται ακόμη η πρόσληψη δύο ατόμων με ειδικότητα Χειριστή Μηχανημάτων Έργων Σαρώθρου και ΔΕ30 Τεχνίτη- Ηλεκτροσυγκολλητή.

Όπως τονίστηκε από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Ηλ. Τσαμπίρα «η πρόσληψη του ανωτέρω προσωπικού κρίνεται επιβεβλημένη για την κάλυψη εποχικών και πρόσκαιρων αναγκών, δεδομένου ότι υπάρχουν προβλήματα λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου, λόγω έλλειψης προσωπικού ιδίας ειδικότητας, συνταξιοδοτήσεως και αποχωρήσεως μέρους του προσωπικού και των αυξημένων αρμοδιοτήτων που έχουν εκχωρηθεί σ’ αυτό».

Επίσης, στην ίδια συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού αποφάσισε κατά πλειοψηφία στην υποβολή πρότασης για την πρόσληψη 23 καθαριστριών με συμβάσεις έργου ενός έτους, για την κάλυψη των αναγκών των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής.

Να αναφερθεί ότι τις προαναφερόμενες προτάσεις καταψήφισε ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Σ. Τσόγκας, τονίζοντας πως «η παράταξή μου είναι υπέρ των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στο Δήμο».

Όπως προαναφέρθηκε, στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Αλμυρού εγκρίθηκε και η διενέργεια μειοδοτικού διαγωνισμού για τη μεταφορά των μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αλμυρού για το σχολικό έτος 2012- 2013. Η συνολική προβλεπόμενη δαπάνη ανέρχεται στις 226.058 ευρώ, η οποία θα καλυφτεί κατά 95.000 ευρώ από τον προϋπολογισμό του τρέχοντος έτους και κατά 131.000 ευρώ το 2013.

Απούσα η μείζων μειοψηφία

Από την προχθεσινή έκτακτη κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού απουσίαζε σύσσωμη η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας, με τον επικεφαλής της κ. Χρ. Βούλγαρη να ασκεί δριμεία κριτική στη Δημοτική Αρχή, κατηγορώντας τη για «έλλειψη προγραμματισμού και έγκαιρη ενημέρωση. «Δεν παραβρεθήκαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς ενημερωθήκαμε το μεσημέρι της Τετάρτης για την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το βράδυ της ίδιας ημέρας. Θα έπρεπε να υπάρχει καλύτερος προγραμματισμός, καθώς δεν είναι δυνατόν να γίνεται έκτακτη συνεδρίαση με πέντε θέματα προς συζήτηση στην ημερήσια διάταξη. Τις δύο προηγούμενες Δευτέρες είχαμε τακτικές συνεδριάσεις και θα έπρεπε να υπάρχει περιθώριο τουλάχιστον δύο ημερών για την έκτακτη συνεδρίαση» επισήμανε μεταξύ άλλων.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το