Photo Gallery, Τοπικά

Νωρίτερα φέτος η παραλαβή σχολικών βιβλίων

Ξεκίνησε η αποστολή των βιβλίων στα σχολεία

Πέρυσι τα σχολικά βιβλία άρχισαν να μοιράζονται τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο, προκαλώντας πρωτόγνωρα προβλήματα στη λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Ευτυχώς για την ερχόμενη σχολική χρονιά τα πράγματα ομαλοποιούνται, καθώς ήδη στα Γυμνάσια εστάλησαν οι πρώτες παρτίδες με τα σχολικά βιβλία. Εκτιμάται ότι μέχρι και τα μέσα Αυγούστου θα έχουν μοιραστεί όλα τα εγχειρίδια στα Γυμνάσια και τα Γενικά Λύκεια.

Το 7ο και το 9ο Γυμνάσιο Βόλου ήταν χθες δύο από τα Γυμνάσια, όπου εστάλησαν τα σχολικά βιβλία από το Ινστιτούτο Τεχνολογιών, Υπολογιστών και Εκδόσεων «Διόφαντος», που έχει αναλάβει την εκτύπωση και τη διανομή των διδακτικών εγχειριδίων.

Τα βιβλία αποστέλλονται από το «Διόφαντος» σε μεγάλα πακέτα, αρχικά στην αποθήκη στο λιμάνι, όπου με φορτηγό του Δήμου μεταφέρονται στις σχολικές μονάδες.

Ο υπεύθυνος διανομής σχολικών βιβλίων για τα Γυμνάσια και τα Γενικά Λύκεια στο Νομό Μαγνησίας κ. Ιωάννου, είπε πως προς το παρόν έχουν σταλεί σχολικά βιβλία μόνο για τα Γυμνάσια, ενώ αναμένονται και για τα Γενικά Λύκεια. Στα Γυμνάσια μοιράστηκαν βιβλία, έχει διανεμηθεί ένα ποσοστό 50% επί του συνόλου των διδακτικών εγχειριδίων, με τους τίτλους να προέρχονται και από τις τρεις τάξεις. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Παιδείας, θα πρέπει να σταλούν τα βιβλία μέχρι και τα μέσα Αυγούστου.

Ο διευθυντής του 7ου Γυμνασίου Βόλου κ. Γιάννης Γκαβανούδης ανέφερε πως «μέσω ενός ηλεκτρονικού συστήματος, που επικοινωνεί απευθείας με το Διόφαντο, τα σχολεία έστειλαν τον αριθμό των μαθητών για την ερχόμενη σχολική χρονιά, ώστε να υπολογιστούν οι ποσότητες των βιβλίων. Μάλιστα από το Διόφαντο αποστέλλεται επιπλέον ένα 10%, για να καλυφθούν τυχόν επιπλέον εγγραφές μαθητών. Ήδη παραλάβαμε την πρώτη δόση με τα βιβλία και αναμένουμε τη δεύτερη».

Όσον αφορά στα Επαγγελματικά Λύκεια, τα σχολικά βιβλία θα πρέπει να έχουν σταλεί στις σχολικές μονάδες μέχρι και τα τέλη Αυγούστου.

Σε σχέση με πέρυσι, όπως είπε ο κ. Ιωάννου, θα υπάρχουν νέα βιβλία για τα μαθήματα της Άλγεβρας, Φυσικής και Χημείας στην Α’ Τάξη Γενικού Λυκείου.

Στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας η πρώτη παρτίδα των βιβλίων θα σταλεί στις 10 Αυγούστου, ενώ η αποστολή θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι και τις 30 Αυγούστου.

Το πιθανότερο είναι τα βιβλία να σταλούν ανά σχολείο, ενώ ήδη έχουν ενημερώσει την αρμόδια υπηρεσία για τον αριθμό των μαθητών ανά σχολική μονάδα.

Στο μεταξύ αποθέματα με βιβλία από την προηγούμενη σχολική χρονιά υπάρχουν στην αποθήκη στο λιμάνι και θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση με το «Διόφαντο», για τον τρόπο αξιοποίησής τους.

2.500 αναπληρωτές

Τις 2.500 αναμένεται να αγγίξουν οι αιτήσεις των υποψηφίων αναπληρωτών εκπαιδευτικών στο νομό Μαγνησίας. Ως γνωστόν η υποβολή των αιτήσεων ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα και θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Παρασκευή 27 Ιουλίου.

Στην προχθεσινή συνάντηση με το προεδρείο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος ο υπουργός Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος ανακοίνωσε ότι οι προσλήψεις αναπληρωτών για την ερχόμενη σχολική χρονιά 2012-2013, θα αγγίξουν τις 13.000-15.000. Σίγουρα όμως οι υποψήφιοι θα είναι πολλοί περισσότεροι.

Από τις δύο τοπικές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης εκτιμάται ότι συνολικά οι αιτήσεις των αναπληρωτών θα αγγίξουν τις 2.500. Από αυτές οι περίπου 2.000 αφορούν στους καθηγητές και οι 500 στους δασκάλους και τους νηπιαγωγούς. Μάλιστα στις εκτιμήσεις αυτές δεν περιλαμβάνονται και οι αιτήσεις από τους αδιόριστους της Ειδικής Αγωγής, για τους οποίους ακόμη δεν έχει βγει εγκύκλιος, πότε θα υποβάλουν αίτηση.

Χθες στα Γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης είχαν μεταβεί αρκετοί απόφοιτοι του Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, οι οποίοι προχθές ορκίστηκαν, λαμβάνοντας το πτυχίο τους.

Οι αιτήσεις για τους αναπληρωτές στο συγκρότημα Μουρτζούκου υποβάλλονται στους περισσότερους ορόφους του κτιρίου και κατά ειδικότητα, ώστε να μην δημιουργείται συνωστισμός.

Στο μεταξύ, σήμερα αναμένεται να αποσταλούν στο υπουργείο Παιδείας τα λειτουργικά κενά εκπαιδευτικών, για να ληφθούν υπόψη ενόψει της πρώτης φάσης των αποσπάσεων από νομό σε νομό, που αναμένονται για το τέλος του μηνός.

Τα λειτουργικά κενά θα επαναπροσδιοριστούν τουλάχιστον ακόμη μία φορά μετά την ολοκλήρωση και της δεύτερης φάσης των αποσπάσεων, προκειμένου να ζητηθεί ο διορισμός των αναπληρωτών.

Από το ΠΥΣΠΕ Μαγνησίας ανακοινώνεται ότι η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων απόσπασης εντός ΠΥΣΠΕ παρατείνεται μέχρι και την Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012.

Το έντυπο της αίτησης θα βρίσκουν οι ενδιαφερόμενοι, τόσο στο Γραφείο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όσο και στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Π.Ε. Μαγνησίας: http://dipe.mag.sch.gr.

Οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να φέρουν μαζί τους αποδεικτικά των λόγων που επικαλούνται.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το