Τοπικά

Προς έκτακτη σύγκληση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Τάσεις εξεύρεσης λύσης στο αδιέξοδο που έχει περιέλθει το Επιμελητήριο Μαγνησίας διαφάνηκαν χθες, στη διάρκεια άτυπης συνάντησης 17 μελών του διοικητικού συμβουλίου του.

Όπως έγινε γνωστό, η πλευρά του προέδρου κ. Αρ. Μπασδάνη προχωρεί στην συγκέντρωση υπογραφών των μελών του Δ.Σ. (απαιτείται αριθμός 2/5 του συνόλου των 31 μελών) για να συγκληθεί εκτάκτως το Συμβούλιο και να αναζητήσει λύσεις για το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει, τόσο όσον αφορά το θέμα με τις παραιτήσεις του προέδρου και του γραμματέα, όσο και της Αναπτυξιακής Εταιρείας (ΕΑΕΜ), που κινδυνεύει να διαλυθεί, ενώ οι επτά υπάλληλοί της παραμένουν για τρίτο μήνα απλήρωτοι…

Η πλευρά των αντιδρώντων στον πρόεδρο, που υποστηρίζει ότι έχει παραιτηθεί, θα ζητήσει σήμερα δια του Α’ αντιπροέδρου κ. Αθ. Σταυρίδη και με την συνεργασία του διευθυντή και του νομικού συμβούλου του φορέα, να λάβει τόσο από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης όσο και από την Περιφέρεια, γνωμοδότηση, για το αν ισχύουν ή όχι οι προφορικές παραιτήσεις  του προέδρου και του γραμματέα κ. Ευστ. Πλαστάρα, όπως υποστηρίζει ο τελευταίος. Ο κ. Πλαστάρας δήλωσε χθες στην άτυπη συνάντηση, πως εφόσον η γνωμοδότηση των αρμοδίων υπηρεσιών είναι αρνητική, δηλαδή ότι ο κ. Μπασδάνης δεν έχει παραιτηθεί, τότε η Διοικητική Επιτροπή στην οποία συμμετέχει μαζί με τον κ. Σταυρίδη, την κ. Ευδοκία Καπούλα, οικονομική επόπτρια, τον πρόεδρο και τον Β’ αντιπρόεδρο κ. Κ.  Χαλύφα, θα θέσει περιορισμούς στις αρμοδιότητες του κ. Μπασδάνη.

Γεγονός είναι πάντως πως ο πρόεδρος δεν φαίνεται να έχει παραιτηθεί, καθώς χθες απέστειλε εκ νέου πρόσκληση στα μέλη της Δ.Ε. για να συγκληθεί αυτή αύριο Παρασκευή το μεσημέρι. Στην εν λόγω συνεδρίαση πάντως τα μέλη κ.κ. Σταυρίδης, Πλαστάρας και Καπούλα δήλωσαν χθες πως δεν θα παραστούν.

Ο νομικός σύμβουλος του Επιμελητηρίου, δικηγόρος Βόλου κ. Δημ. Παπαποστόλου, από τον οποίο ζητήθηκε χθες στη συνάντηση να διαφωτίσει για το πώς μπορεί να απεγκλωβιστεί το Επιμελητήριο, ουσιαστικά δεν «έριξε φως», τονίζοντας όμως ότι υπάρχει αδιέξοδο, που καθημερινά μεγαλώνει.

Την συλλογή υπογραφών από την πλευρά του προέδρου για έκτακτη σύγκληση του ΔΣ ανακοίνωσε το μέλος κ. Βας. Καραλής που μίλησε για εμπαιγμό και προσβολή από τα τεκταινόμενα,  ενώ το μέλος κ. Π. Πάνος τόνισε ότι «το Επιμελητήριο δεν είναι δικό μας. Ήρθαμε εδώ για να κάνουμε δουλειά για τους άλλους και όχι για μας».

Να κινηθούν οι διαδικασίες έτσι ώστε να απεγκλωβιστεί το Επιμελητήριο από το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει, ζήτησαν τα μέλη του ΔΣ κ.κ. Ι. Μπισακός, Ι. Μπουρούνης, Ελένη Δοδούδη, Γ. Ζαφείρης , ενώ ο κ. Απ. Αθανασός επέρριψε ευθύνες και μίλησε με σκληρή γλώσσα κατά του διευθυντή του φορέα, χαρακτηρίζοντάς τον «ανεπαρκή» και πως «άγεται και φέρεται». Για «κρυφτούλι» έκανε λόγο ο προεδρεύων της ΕΑΕΜ κ. Κ. Λεβέντης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το