Τοπικά

Προετοιμασία του Δήμου Βόλου για την αξιοποίηση χρηματοδοτικών προγραμμάτων

Την ανάγκη να υπάρξει έγκαιρη επεξεργασία προτάσεων ενόψει της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020, με σκοπό τη διεκδίκηση χρηματοδότησης για την υλοποίηση ολοκληρωμένων σχεδίων κυρίως στους τομείς της ψηφιακής τεχνολογίας, του περιβάλλοντος, της ενέργειας και του τουρισμού, τόνισε ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης κατά τη σημερινή συνάντησή του με το διευθυντή και τους προϊσταμένους Τμημάτων της Διεύθυνσης Προγραμματισμού, Βιώσιμης Ανάπτυξης και Νέων Τεχνολογιών, παρουσία της αρμόδιας αντιδημάρχου κ. Νατάσσας Οικονόμου.

 

Συνεχίζοντας τον κύκλο επαφών του με τα επιτελικά στελέχη των υπηρεσιών του Δήμου, ο κ. Σκοτινώτης επισκέφθηκε τη Διεύθυνση Προγραμματισμού, όπου ενημερώθηκε για τα τρέχοντα ζητήματα, αλλά και για την προετοιμασία της υπηρεσίας ενόψει του ΣΕΣ (ΕΣΠΑ 2 – νέα προγραμματική περίοδος 2014-2020) και όποιων άλλων χρηματοδοτικών σχημάτων υπάρξουν. Επιδίωξη της Δημοτικής Αρχής είναι να υπάρξει συγκεκριμένος προγραμματισμός δράσης και αυστηρός έλεγχος της εφαρμογής του.

 

Ο κ. Σκοτινιώτης τόνισε καταρχάς ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή επενδύει πολλά στη Διεύθυνση Προγραμματισμού, Βιώσιμης Ανάπτυξης και Νέων Τεχνολογιών, διότι είναι η καθ’ ύλην αρμόδια υπηρεσία που μπορεί να στηρίξει το Δήμο στην προσπάθεια αξιοποίησης των χρηματοδοτικών προγραμμάτων. Παράλληλα, θα πρέπει να εργαστεί για να επιτελέσει με επιτυχία το άλλο, καθημερινό πολύπλευρο έργο της, που αφορά στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση στο Δήμο Βόλου, την επεξεργασία πολιτικών για το περιβάλλον, την απόδοση και την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών κ.ά.

 

Ο κ. Σκοτινιώτης χαρακτήρισε το δυναμικό της υπηρεσίας έμπειρο και υψηλής επιστημονικής κατάρτισης, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα της δουλειάς που παρουσίασε το προηγούμενο διάστημα, όπως η εκπόνηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος, η επιτυχής συμμετοχή του Δήμου σε ανταγωνιστικά προγράμματα κ.ά. Ως εκ τούτου, στόχος της Δημοτικής Αρχής, όπως είπε, είναι να αξιοποιηθούν πρωτίστως οι δυνάμεις των υπηρεσιών του Δήμου για τη διαμόρφωση του στρατηγικού σχεδιασμού για το μέλλον και μόνο όπου είναι αναγκαίο να καταφύγει σε υπηρεσίες εξωτερικών συνεργατών.

Ακολούθησε γόνιμη συζήτηση για όλα τα θέματα και δόθηκαν οι κατευθύνσεις για τα επόμενα βήματα υλοποίησης του στρατηγικού σχεδιασμού για το αναπτυξιακό και περιβαλλοντικό μέλλον της πόλης. Στη σύσκεψη πήραν μέρος ο διευθυντής Προγραμματισμού Στ. Νικηφόρου και οι Προϊστάμενοι των Τμημάτων: Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Απ. Αλπούς, προγραμματισμού και Ανάπτυξης Β. Μαγαλιού, Περιβάλλοντος Φ. Τριανταφυλλίδου και Αποτελεσματικότητας και Ποιότητας Μ. Μπλήτα. Συμμετείχε επίσης ο ιδιαίτερος γραμματέας Δημάρχου Σ. Κυριάκος.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το