Αθλητισμός

Η αφλογιστία στην επίθεση προβληματίζει τον Ολυμπιακό Β.

 

Πέντε βαθμοί είναι η συγκομιδή του Ολυμπιακού Βόλου στα τρία πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος της Football League, από τα οποία τα δύο ήταν εντός έδρας, με Καβάλα και Φωκικό και ένα στα Μέγαρα με τον Βύζαντα. Οι «ερυθρόλευκοι» θα μπορούσαν κάλλιστα να είχαν σημειώσει τρεις νίκες και να βρίσκονταν μόνοι στην κορυφή της κατάταξης, αν δεν παρουσίαζαν αδυναμία στο σκοράρισμα στα ματς με Βύζαντα και Φωκικό.

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

 Ιδιαίτερα στο προχθεσινό παιχνίδι με την ομάδα της Άμφισσας θα έπρεπε να βρουν τον τρόπο να «ξεκλειδώσουν» την πολυπρόσωπη άμυνα των φιλοξενουμένων και να πετύχουν ένα γκολ που θα τους έδινε τους τρεις βαθμούς.

Κι αυτό γιατί ο Ολυμπιακός Βόλου μεσοεπιθετικά διαθέτει μερικούς από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο φετινό πρωτάθλημα της Football League. Πολλοί είναι εκείνοι που υποστήριζαν βλέποντας στα φιλικά παιχνίδια την απόδοση των Ανιέτε, Ογιαρμπίντε, Γενγκά, Μπολάτι, Ντεβάλις, πως η δύναμη του Ολυμπιακού θα είναι φέτος στη μεσαία γραμμή και στην επίθεση.

Οι «ερυθρόλευκοι» στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος δείχνουν πως δεν έχουν στο παιχνίδι τους το εύκολο γκολ, όπως άλλωστε παραδέχθηκε και στις δηλώσεις του, ο προπονητής του Ολυμπιακού Γιώργος Βαζάκας.

Δεν αρκεί μόνο η ομάδα να αναπτύσσεται σωστά μέσα στον αγωνιστικό χώρο, παίζοντας από τα άκρα, αλλά και από τον άξονα. Χρειάζεται να «βλέπει» και δίχτυα, αν θέλει να παίρνει τις νίκες και τους βαθμούς. Σίγουρα, είναι θετικό το γεγονός πως ο Ολυμπιακός κυκλοφορεί τη μπάλα και παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο. Ουσία, ωστόσο, δεν διαθέτει στο παιχνίδι του.

Υπάρχουν πολλά ελαφρυντικά γι’ αυτό, καθώς ο Ολυμπιακός είναι μια νέα ομάδα που άρχισε να δημιουργείται πριν από δύο μήνες από τα θεμέλια και ακόμη δεν έχει «δέσει». Η ομάδα χρειάζεται δουλειά και μέσα από τις προπονήσεις η τεχνική ηγεσία θα διορθώσει τις αδυναμίες που παρουσιάζει αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός, έτσι ώστε το βολιώτικο συγκρότημα να συνδυάζει θέαμα και ουσία στο παιχνίδι του.

Ο κόσμος του Ολυμπιακού θα πρέπει να κάνει υπομονή, να στηρίξει αυτή την ομάδα, όπως τη στηρίζει μέχρι στιγμής και τα αποτελέσματα θα έρθουν. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να γίνονται συγκρίσεις με την ομάδα που διέπρεπε πριν από δύο χρόνια στη Σούπερ Λιγκ, καθώς μιλάμε για δύο τελείως διαφορετικές ομάδες, οι οποίες «χτίστηκαν» υπό διαφορετικές συνθήκες.

Όσον αφορά την αμυντική λειτουργία της ομάδας και μόνο το γεγονός ότι η εστία του Ολυμπιακού παραμένει απόρθητη για τρία συνεχόμενα παιχνίδια, φανερώνει το πόσο σωστά λειτουργούν οι «ερυθρόλευκοι» ανασταλτικά.

Στο προχθεσινό παιχνίδι ο Φωκικός ήρθε στο Βόλο με ένα και μοναδικό στόχο. Να μην δεχθεί γκολ και να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας. Με παθητικό ποδόσφαιρο και με τον Βαζέχα να παρατάσσει μια ομάδα με τρία στόπερ και δύο αμυντικά χαφ, έδειξε από το ξεκίνημα της αναμέτρησης της προθέσεις του.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού κυκλοφόρησαν με υπομονή τη μπάλα, έκλεισαν στο μισό γήπεδο τον αντίπαλο, ωστόσο το γκολ δεν ήρθε. Αυτό, πάντως, πρέπει να προβληματίσει την τεχνική ηγεσία, καθώς όπως αγωνίστηκε ο Φωκικός στο χθεσινό ματς, έτσι θα αγωνίζονται στο Βόλο και οι περισσότερες ομάδες της κατηγορίας, τουλάχιστον οι μικρομεσαίες.

Ο Ολυμπιακός, όπως προαναφέραμε, περιμένει πάρα πολλά από τους ξένους παίκτες του. Ο Ανιέτε στα επίσημα παιχνίδια δεν έχει καμία σχέση με τον παίκτη που γνωρίσαμε στα φιλικά προετοιμασίας. Δεν τελειώνει τις φάσεις, όπως συνήθιζε, δεν μπαίνει με την ίδια ευχέρεια στην αντίπαλη περιοχή και αυτό είναι ορατό.

Η απουσία του τραυματία Ντεβάλις στα ματς με τον Βύζαντα και τον Φωκικό ήταν σημαντική. Ο Γενγκά έχει πολύ καλά στοιχεία, ως περιφερειακός επιθετικός, σε καμία όμως περίπτωση δεν είναι φορ περιοχής, όπως αγωνίστηκε στο προχθεσινό ματς. Ο Μπακαγιόκο έπαιξε με τον Φωκικό στο δεύτερο ημίχρονο, δεν έμπαινε μέσα στην αντίπαλη περιοχή και δεν τον αισθάνθηκε η αντίπαλη άμυνα. Ο Γαλάνης ίσως έπρεπε  να είχε μπει νωρίτερα στο παιχνίδι, καθώς με το ύψος του μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα στους φιλοξενούμενους. Οι Ογιαρμπίντε και Παππάς (στο πρώτο ημίχρονο) είχαν ημιτελείς προσπάθειες και έμειναν οι Μπολάτι και Πινδώνης να προσπαθούν από τον άξονα να φτιάξουν παιχνίδι, έχοντας και οι δύο αρκετά καλή παρουσία.

Τσιάτσιος: Μας αδικεί

το αποτέλεσμα

Άδικη χαρακτήρισε την ισοπαλία με τον Φωκικό ο αμυντικός μέσος του Ολυμπιακού, Δημήτρης Τσιάτσιος, ο οποίος αγωνίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο, κάνοντας επίσημο ντεμπούτο με τη νέα του ομάδα στο πρωτάθλημα (δεν είχε δικαίωμα να αγωνιστεί στα ματς με Καβάλα και Βύζαντα λόγω τιμωρίας).

«Ο Φωκικός έπαιξε παθητικό ποδόσφαιρο και αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού θα τον εφαρμόσουν πολλές ομάδες που θα έρθουν φέτος στο Πανθεσσαλικό για να αντιμετωπίσουν τον Ολυμπιακό Βόλου. Εμείς από την πλευρά μας θα πρέπει να βρούμε λύσεις, έτσι ώστε να φτάνουμε στο γκολ. Για 90’ λεπτά μία ομάδα υπήρχε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Αυτός ήταν ο Ολυμπιακός και το αποτέλεσμα μας αδικεί. Κυνηγήσαμε το γκολ, παίζοντας από τα πλάγια, αλλά και από τον άξονα, ωστόσο, δεν ευτυχήσαμε να βρούμε το δρόμο προς τα δίχτυα.

Το πρωτάθλημα έχει παρά πολύ δρόμο ακόμη. Με δουλειά και πίστη στην επίτευξη των στόχων μας, πιστεύω ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε».

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γκίτκος, Στουρνάρας, Κατσιαρός, Γόγολος, Παλαιολόγος, Πινδώνης, Μπολάτι, Παππάς (50’ Μπακαγιόκο), Ογιαρμπίντε (81’ Τσιάτσιος), Γενγκά, Ανιέτε (73’ Γαλάνης).

ΦΩΚΙΚΟΣ: Γεωργίου, Θωμόπουλος, Εσσόνο, Παπαζούδης (84’ Ενγκουέμ), Κωστόπουλος, Λίτσος, Τετέ, Σκαρίμπας (68’ Μπουλούλης), Ταμπάκης, Θέος (81’ Γκόμες), Ευσταθίου.

Την Πέμπτη με Λάρισα,

την Δευτέρα με Καλλιθέα

Το πρωτάθλημα της Football League συνεχίζεται μεσοβδόμαδα, με τον Ολυμπιακό να αντιμετωπίζει την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου στις 19.00 τη Λάρισα στο «AEL FC Arena», στο θεσσαλικό ντέρμπι, το οποίο θα μεταδοθεί «ζωντανά» από το ΟΤΕ TV

Η προετοιμασία άρχισε από χθες χωρίς προβλήματα, ενώ πριν από τη χθεσινή προπόνηση ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Βαζάκας, μίλησε στους ποδοσφαιριστές, επεσήμανε τα λάθη που έγιναν και ντόπαρε ψυχολογικά την ομάδα, ενόψει του ντέρμπι με την ΑΕΛ.

Όλοι οι παίκτες είναι στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας, πλην φυσικά από τους τραυματίες Κριστιάν Ντεβάλις, Ματίας Κάσχιο και Δημήτρη Κόμνο.

Ο κ. Τριαντάφυλλος Τίκας από την ΕΠΣ Καρδίτσας ορίστηκε να διευθύνει την αναμέτρηση της Λάρισας με τον Ολυμπιακό Βόλου, με βοηθούς τους κ.κ. Αστέριο Πατσιά (Μακεδονίας) και Δημήτρη Βαφειάδη (Καρδίτσας). Τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο κ. Νίκος Τεβεκέλης από την Μακεδονία.

Στο μεταξύ, την Δευτέρα 15/10 θα αγωνιστεί Ολυμπιακός Βόλου και Νίκη Βόλου, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Football League. Ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί στις 16.30 την Καλλιθέα στο Πανθεσσαλικό Στάδιο χωρίς τηλεοπτική κάλυψη, ενώ η Νίκη Βόλου θα αγωνιστεί στη Μυτιλήνη με αντίπαλο την Καλλονή.

Χωρίς Βολιώτες

φιλάθλους

στη Λάρισα

Στη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας του αγώνα ΑΕΛ-Ολυμπιακός Βόλου αποφασίστηκε να μην πάρουν εισιτήρια οι φιλοξενούμενοι.

Χθες έγινε η σύσκεψη για τα μέτρα τάξης του αγώνα. Εκεί, λοιπόν, αποφασίστηκε έπειτα από σχετική εισήγηση της Αστυνομίας το θεσσαλικό ντέρμπι να έχει μόνο βυσσινί χρώμα.

Το ίδιο θα ισχύει για το ντέρμπι του δεύτερου γύρου, όπου στο Πανθεσσαλικό θα δώσουν το «παρών» μόνο οπαδοί του Ολυμπιακού Βόλου.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το