Photo Gallery, Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Νέες καταγγελίες – φωτιά

Οι αποκαλύψεις του κ. Ζαχαρόπουλου αφορούσαν στο Κ.Υ. Αλμυρού, σε παράνομες μετατάξεις και σε συμβάσεις για προμήθεια, εγκατάσταση και εκμετάλλευση αυτόματης συσκευής ροφημάτων στο Νοσοκομείο

Ιατρικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Αλμυρού, το υπηρεσιακό συμβούλιο, αλλά και οι «ισόβιοι» – όπως τους χαρακτήρισε – συνδικαλιστές βρέθηκαν στο στόχαστρο του διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου κ. Αριστείδη Ζαχαρόπουλου, στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου. Οι νέες αποκαλύψεις Ζαχαρόπουλου προκάλεσαν αίσθηση, ενώ ο διοικητής μίλησε – για άλλη μία φορά – για σκιώδη διοίκηση του Νοσοκομείου με πολλά οικονομικά οφέλη. Φυσικά δεν παρέλειψε να επαναλάβει ότι «στόχος της σκιώδης διοίκησης» παραμένει η απομάκρυνσή του από το Νοσοκομείο προκειμένου να συνεχιστεί το καθεστώς ανομίας και παραβατικότητας. Ο διοικητής αναφέρθηκε με στοιχεία και συγκεκριμένα παραδείγματα που κάθε άλλο τιμούν το χώρο της Υγείας και τους ανθρώπους που την υπηρετούν. Αυτή τη φορά οι αποκαλύψεις αφορούσαν στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού, σε παράνομες μετατάξεις με αποφάσεις του Υπηρεσιακού Συμβουλίου και σε συμβάσεις για προμήθεια, εγκατάσταση και εκμετάλλευση αυτόματης συσκευής ροφημάτων, αναψυκτικών και νερών στο Νοσοκομείο. Τόνισε ότι δύο τουλάχιστον γιατροί του Κέντρου Υγείας Αλμυρού ελέγχονται για απιστία στην υπηρεσία και παράβαση καθήκοντος. Επίσης για γιατρούς, ειδικούς και υπεύθυνους λειτουργίας κλινικών, οι οποίοι αρνούνται να ανταποκριθούν σε έκτακτα περιστατικά με αποτέλεσμα ασθενείς, οι οποίοι μεταβαίνουν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, να παραπέμπονται σε Νοσοκομεία της Λάρισας.

Ο κ. Ζαχαρόπουλος προσέθεσε χθες νέα κεφάλαια και επεισόδια στο σίριαλ αποκαλύψεων του Νοσοκομείου. Αίσθηση προκαλεί η αναφορά του για το Κέντρο Υγείας Αλμυρού και την απουσία αγροτικού γιατρού από το χωριό Βρύναινα, από τον Ιούνιο του 2009. «Διαπιστώθηκαν επιλήψιμες πρακτικές στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού» είπε χαρακτηριστικά. Παρουσίασε επιστολή κατοίκου της Βρύναινας, ο οποίος έθιγε την έλλειψη αγροτικού γιατρού, για να δοθεί η απάντηση από το Κέντρο Υγείας ότι ο χώρος διαμονής του γιατρού είχε θεωρηθεί ακατάλληλος και έτσι φιλοξενούταν στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού ή σε γνωστούς του στη Σούρπη. Όπως είπε ο διοικητής, από την επιτόπια αυτοψία διαπιστώθηκε ότι ο χώρος είναι σε άριστη κατάσταση (σημείωσε ότι υπάρχει και το σχετικό βίντεο). Η έρευνα αποκάλυψε, σύμφωνα με το διοικητή, ότι πηγαίνουν γιατροί στη Βρύναινα σε κατ’ οικόν επισκέψεις με αμοιβή. «Πολλοί κάτοικοι, ειδικά οι ηλικιωμένοι» είπε «ενέδωσαν γιατί έκαναν ανάλυση κόστους μετακίνησης και ταλαιπωρίας». Ο διοικητής ανακοίνωσε ότι τοποθετήθηκε δορυφορική κεραία στη Βρύναινα για ηλεκτρονική συνταγογράφηση σε υποδομή που είχε γίνει από το 1992 επί θητείας του κ. Σούρλα στο υπουργείο Υγείας και έτσι επιλύθηκε ένα διαχρονικό πρόβλημα.

112 ασθενείς, μηδέν εξέταση
Επίσης για το Κ.Υ. Αλμυρού παρέθεσε στοιχεία για μέλη του ιατρικού προσωπικού (υπηρετούν εκεί οκτώ ειδικοί γιατροί), σύμφωνα με τα οποία γιατρός είχε πληρωμένα εξέταστρα (καταβολή των 5 ευρώ) για 112 ασθενείς, αλλά με μηδέν εξετάσεις. «Υπάρχει μηχανισμός γιατρών που στήνουν πελατεία στον Αλμυρό» και πρόσθεσε με έμφαση ότι «υπάρχει νέο μέτωπο στον Αλμυρό για την αποπομπή του ιδίου και του διευθυντή του Κέντρου Υγείας».
Παρουσίασε στατιστικά στοιχεία από το Κ.Υ. Αλμυρού του 2011, που προκύπτουν ότι γιατρός το α’ εξάμηνο εξέτασε 985 περιστατικά και το δεύτερο 189. «Ξέρω ονόματα. Υπάρχει πελατειακός μηχανισμός στρέβλωσης της αλήθειας. Έχει δημιουργηθεί ένα νέο μέτωπο στον Αλμυρό για την αποπομπή του διοικητή και του διευθυντή του Κέντρου Υγείας» υπογράμμισε και πρόσθεσε πως υπάρχει επάρκεια σε προσωπικό, ασθενοφόρα και οδηγούς ασθενοφόρων (πρόσφατα ενισχύθηκε με ένα ακόμη ασθενοφόρο, που προέρχεται από δωρεά).

14 μετατάξεις,  μόνο δύο νόμιμες
Αποκάλυψε παράνομες μετατάξεις με αποφάσεις του Υπηρεσιακού Συμβουλίου στην περίοδο 2003-2008, που ωστόσο δεν «θεραπεύονται» γιατί έχουν κριθεί, έχουν περάσει χρόνια και δεν ανακαλούνται. «Σε σύνολο 14 μετατάξεων, μόνο οι δύο είναι νόμιμες», είπε, επισημαίνοντας ότι τοποθετήθηκαν ακατάλληλοι άνθρωποι σε θέσεις, εμποδίζοντας την ανέλιξη άλλων ικανών και με προσόντα. Από τις 14 μετατάξεις, οι 11 αφορούν σε περιπτώσεις υπαλλήλων που δεν διέθεταν πιστοποιητικό ECDL και η μια χωρίς απαιτούμενο βασικό τίτλο σπουδών. Αφορά σε υπάλληλο, που από την κατηγορία Δ.Ε. βοηθού ηλεκτρολόγου, μετετάγη στην ΤΕ Πληροφορικής. Ο διοικητής διερωτήθηκε αν «όσοι ψηφίζουν δι’ ανατάσεως της χειρός για αποπομπή του διοικητή του Νοσοκομείου, μήπως οφείλουν στα πραγματικά «αφεντικά» και τα οποία κάνουν εξυπηρετήσεις μέσω του Υπηρεσιακού Συμβουλίου;
Όσον αφορά στη σύνθεση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, διευκρίνισε, πως συμμετέχουν δύο αιρετά μέλη ως εκπρόσωποι των εργαζομένων και μέλη που ορίζονται από τη διοίκηση και τα οποία «σύρονται σε καταστάσεις επειδή τρομοκρατούνται». Η δε φράση που φέρεται να λέγεται συχνά, όπως αναφέρθηκε από το διοικητή, είναι «οι διοικήσεις έρχονται και παρέρχονται, εμείς είμαστε οι μόνιμοι».
Για ακόμη μία φορά αναφέρθηκε στην πρόεδρο των εργαζομένων κ. Τσιώμου σημειώνοντας ότι «ενώ είναι αιρετό μέλος (εκλεγμένη στο σωματείο των εργαζομένων), είναι μέλος του Δ.Σ. του Νοσοκομείου και του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, προϊσταμένη των εξωτερικών ιατρείων και υπεύθυνη στην κεντρική αποστείρωση». Πρόσθεσε ότι «βρίσκεται σε σύγκρουση καθηκόντων, ως μέλος του Δ.Σ. του Νοσοκομείου και του Υπηρεσιακού Συμβουλίου».

Ισόβιοι συνδικαλιστές και εξαρτήσεις
Μίλησε για «ισόβιους συνδικαλιστές-ηγέτες» τουλάχιστον επί μία δεκαετία. Μίλησε για εξαρτήσεις που δημιουργεί αυτή η κατάσταση και στάθηκε ιδιαίτερα στις οικονομικές εξαρτήσεις, καταγγέλλοντας ότι εργαζόμενοι νέμονται προϊόντα από το κτήμα του Σωματείου, ενώ συγγενείς τους τοποθετούνται και στο κυλικείο των εργαζομένων. Μίλησε και για συγγενείς εργαζομένων σε εξωτερικά συνεργεία που συνεργάζεται το Νοσοκομείο. «Υπάρχουν εξαρτήσεις και συμφέροντα εκτός και εντός του Νοσοκομείου» υπογράμμισε.
Μίλησε για παραπλανητική λογοδοσία, «συγκάλυψη συμπεριφορών» και ανέφερε χαρακτηριστικό περιστατικό από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών. Σε λογοδοσία για την απογευματινή βάρδια (3-11) του ΤΕΠ, στις 24/9/2012 αναφέρονται τα εξής: «44χρονος μετέβη στο ΤΕΠ με οφθαλμολογικό πρόβλημα. Ειδικευόμενος γιατρός τηλεφώνησε στον ειδικό γιατρό κ. Μπαρπάκη, ο οποίος – όπως ανέφερε ο διοικητής – δεν απάντησε στην κλήση, ενώ ο άλλος γιατρός, ο κ. Ευαγγέλου αρνήθηκε να προσέλθει. Έτσι, με εντολή του διοικητή ο ασθενής μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στη Λάρισα. Στη δεύτερη αναφορά, την παραποιημένη, όπως την χαρακτήρισε, απλά επισημαίνεται ότι δεν υπάρχει εφημερία και ο ασθενής εστάλη στη Λάρισα».
«Η σκιώδης διοίκηση έχει επιβάλλει τετελεσμένα στο παρελθόν. Έχει καρατομήσει και προκατόχους μου» σημείωσε. Ο διοικητής του Νοσοκομείου δήλωσε ότι «νοσηλευτές συγκαλύπτουν τις ευθύνες γιατρών, για να βρεθεί εκτεθειμένος ο διοικητής, να του φορτώσουν με το ζόρι κανένα θάνατο, μπας και απαλλαγούμε από την ενοχλητική του παρουσία».

Συμβάσεις για συσκευές ροφημάτων
Ακολούθησε από το διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου παρουσίαση-αποκάλυψη δύο συμβάσεων προμήθειας, εγκατάστασης και εκμετάλλευσης μηχανήματος ροφημάτων, που υπογράφει – ως προμηθευτής – ο κ. Λεωνίδας Αναστασίου με εταιρεία που εδρεύει στη Νέα Ιωνία. Η μία σύμβαση υπεγράφη στις αρχές του 2005 με ισχύ έως το τέλος του 2009 και με ετήσιο τίμημα 3.600 ευρώ και η δεύτερη υπεγράφη στις αρχές του 2010 με ισχύ έως και το τέλος του 2015 με ετήσιο τίμημα 5.000 ευρώ. Εμφάνισε επίσης τιμολόγιο αγοράς των συσκευών από την ίδια εταιρεία έναντι ποσού 350 ευρώ. Πρόσθεσε δε πως άλλα μέλη της διοίκησης των εργαζομένων δεν φέρονται να έχουν γνώση για τις συμβάσεις. Και σημείωσε πως «αν αυτά τα μυαλά τα είχαμε στη διοίκηση το Νοσοκομείο θα είχε μέλλον και οι ίδιοι πεδίον δόξης λαμπρό». Με ειρωνικό τρόπο πρόσθεσε πως ο ίδιος, με τα τέτοια μυαλά, νιώθει μικρός, λιλιπούτειος. Και ένα βασικό ερώτημα που έθεσε είναι ποια είναι η ανταποδοτικότητα για το σύλλογο από αυτή τη δραστηριότητα;
Οι συμβάσεις ακυρώθηκαν στην πράξη, αφού ο διοικητής προχώρησε σε διακοπή του νερού και του ρεύματος για τη λειτουργία των μηχανημάτων.

34 μέρες άδεια  σε 45 εργάσιμες
Αναφερόμενος δε στην παραγωγικότητα των «ηγετών» των εργαζομένων είπε ότι σε 45 εργάσιμες ημέρες, 34 καταγράφονται ως άδεια που τις μοιράζονται πέντε εργαζόμενοι. Η μικρότερη άδεια ήταν τριών ημερών. Και το σχόλιο του διοικητή: Με αυτές τις απουσίες πού να ξέρουν τι συμβαίνει στο Νοσοκομείο;

Σκεύασμα  24 ευρώ χρεώθηκε  με 10.500 (!!)
Οι αποκαλύψεις των όσων συμβαίνουν στο Νοσοκομείο Βόλου έγιναν γνωστές και σε άλλα Νοσοκομεία και ήδη υπάρχει βοήθεια στήριξης της διοίκησης του «Αχιλλοπούλειου», όπως είπε ο κ. Ζαχαρόπουλος. Και διευκρίνισε πως στοιχεία από τα άλλα Νοσοκομεία αποκαλύπτουν πως «σε τοκετό με καισαρική τομή σκεύασμα έχει «μάξιμουμ» κόστος 24 ευρώ». Στη Μαιευτική του Νοσοκομείου Βόλου σε μία ασθενή χρησιμοποιήθηκε σκεύασμα με κόστος 10.500 ευρώ. Και πάλι με ειρωνικό ύψος πρόσθεσε πως «νοιώθει αποτυχημένος επειδή δεν το αντελήφθη».

«Απειλή για τη ζωή μου…»
Ο διοικητής έκλεισε τη συνέντευξή του με σχόλιο στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», όπου τον εμφανίζει ως «Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή» και φέρει τη λεζάντα: «Μνημόσυνο. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει…».
Αυτό κυκλοφορεί στο Νοσοκομείο, κολλάται στους διαδρόμους και τα ασανσέρ και στο δικό του σχόλιο ο κ. Ζαχαρόπουλος είπε πως θεωρεί ότι αποτελεί «απειλή για τη ζωή του και όχι διακωμώδηση μίας κατάστασης…».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το