Photo Gallery, Πρώτο Θέμα (old)

Πολλές «πληγές» άφησε πίσω της η ανεμοθύελλα

Συνεργεία της ΔΕΥΑΜΒ εργάστηκαν να επιδιορθώσουν τη βλάβη σε αγωγό νερού στην οδό Ερμού

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αλλά και την υδροδότηση περιοχών, ζημιές σε καλλιέργειες όπως σε μηλιές στη Δράκεια και σε άλλα καρποφόρα δέντρα (ροδάκινα, κυδωνιές κ.ά.) αλλά και σε οπωροκηπευτικά, πτώση δένδρων και κλαδιών, σπασμένες βιτρίνες κ.ά., συνθέτουν το σκηνικό των καταστροφών που άφησε πίσω της η θύελλα που έπληξε από προχθές το απόγευμα μέχρι και τα ξημερώματα τη Μαγνησία.

Λόγω των ισχυρών ανέμων, κλαδιά από δένδρα έπεσαν πάνω σε καλώδια της ΔΕΗ με αποτέλεσμα αρκετές περιοχές να βρίσκονται χωρίς ρεύμα μέχρι νωρίς χθες το μεσημέρι, καθώς συνεργεία της ΔΕΗ έδιναν σταδιακά ρεύμα, ενώ τουλάχιστον τέσσερα συνεργεία της Υπηρεσίας Πρασίνου, είχαν μεταβεί σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Βόλου προκειμένου να μετακινήσουν και να καθαρίσουν τα κλαδιά που έπεσαν από τα δένδρα.

Από τη ΔΕΥΑΜΒ έγινε γνωστό ότι υπήρξε βλάβη σε αγωγό, επί των οδών Ιωλκού – Σκενδεράνη, με αποτέλεσμα να μείνει χωρίς νερό μέρος του κέντρου του Βόλου.

Τέλος, στην πόλη του Βόλου έσπασαν αρκετά κλαδιά, ενώ χαρακτηριστικό είναι το περιστατικό, θραύσης τζαμαρίας σπιτιού στον 4ο όροφο στην οδό Ιωλκού, λόγω της έντασης και της ταχύτητας του ανέμου, χωρίς όμως να υπάρξουν άλλες επιπτώσεις, καθώς δεν υπήρχαν σταθμευμένα αυτοκίνητα στο δρόμο.

Σε διάφορες περιοχές, τα σπασμένα κλαδιά και υλικά που είχαν παρασυρθεί από τον αέρα, όπως πλαστικές καρέκλες, κάδοι απορριμμάτων κ.ά. προκάλεσαν μικροπροβλήματα στην ασφαλή κίνηση οχημάτων και πεζών.

Ζημιές σε καλλιέργειες δηλώθηκαν στην ΕΑΣ Πηλίου από μηλοκαλλιεργητές της Δράκειας που είχαν πληγεί το χειμώνα και από χαλαζόπτωση ενώ ζημιές καταγράφηκαν και σε άλλες δενδροκαλλιέργειες καθώς και σε εκτάσεις με οπωροκηπευτικά.

Ο αέρας γκρέμισε αιωνόβιο πλάτανο στα Λεχώνια

Πλάτανος 95 ετών και βάρους 12 τόνων έπεσε την Τρίτη τα ξημερώματα στην πλατεία των Κάτω Λεχωνίων από τους θυελλώδεις ανέμους, ενώ πολλά κλαδιά έσπασαν μέσα στην πόλη του Βόλου. Τζαμαρία έπεσε στην οδό 2ας Νοεμβρίου και ένα αυτοκίνητο υπέστη υλικές ζημιές από πτώση δέντρου. Επίσης τμήματα της πόλης, των Λεχωνίων και της Αγριάς έμειναν για πολλές ώρες χωρίς ρεύμα.

Λόγω των δυνατών ανέμων κλαδιά δέντρων έπεσαν πάνω σε καλώδια της ΔΕΗ μέσα στην πόλη με αποτέλεσμα να προκληθεί βραχυκύκλωμα και σημεία του Βόλου να μείνουν για ώρες χωρίς ρεύμα..

Επίσης λόγω αυξημένης κατανάλωσης στο δίκτυο ύδρευσης είχαμε χθες το πρωί πτώση της στάθμης του νερού, γεγονός που οι υπεύθυνοι της ΔΕΥΑΜΒ απέδιδαν στο γεγονός ότι πολλοί ήταν εκείνοι που θέλησαν να ξεπλύνουν τις αυλές ή τα μπαλκόνια των σπιτιών τους από τη σκόνη και τα φύλλα που έπεσαν από τον αέρα.

Στα Κάτω Λεχώνια, στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου πλάτανος 95ετών ξεριζώθηκε από τον δυνατό αέρα. Ο πλάτανος είχε διάμετρο ενάμισι μέτρο και βάρος 12 τόνους, ωστόσο οι ρίζες του περιμετρικά είχαν σαπίσει.

Από την πτώση του δέντρου δεν προκλήθηκαν ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα ή σπίτια. Από νωρίς χθες το πρωί συνεργεία της Διεύθυνσης Πρασίνου του Δήμου Βόλου συνεπικουρούμενα από δύο ανυψωτικά μηχανήματα, κατάφεραν να μετακινήσουν το δέντρο και να αποκαταστήσουν τις βλάβες στο οδόστρωμα.

Στο μεταξύ οι μηλοπαραγωγοί στη Δράκεια μετρούν τις πληγές που άφησαν πίσω τους οι θυελλώδεις άνεμοι. Ο καρπός έπεσε και σε πολλά κτήματα η καταστροφή είναι μεγάλη, ενώ χθες κλήθηκε ο ΕΛΓΑ για τις εκτιμήσεις.

Βλάβη στην οδό Ερμού

Χθες, από νωρίς το πρωί και μέχρι αργά τα συνεργεία της ΔΕΥΑΜΒ προσπαθούσαν να αποκαταστήσουν τη βλάβη σε αγωγό νερού στη συμβολή των οδών Ερμού και Σκενδεράνη, με αποτέλεσμα να μείνει χωρίς νερό, ένα μέρος στο κέντρο του Βόλου.

Στο Δήμο Νοτίου Πηλίου

Σύμφωνα με το Δήμαρχο Νοτίου Πηλίου κ. Νίκ. Φορτούνα, «πέρα από την πυρκαγιά που έπρεπε να αντιμετωπίσουμε δεν παρουσιάστηκε άλλο πρόβλημα σε κανένα σημείο του Δήμου από την ένταση του αέρα». Σύμφωνα με τον ίδιο, καταλυτικό ρόλο έπαιξε το γεγονός πως η Πυροσβεστική Υπηρεσία ήταν σε ετοιμότητα και επενέβη έγκαιρα, γρήγορα και αποτελεσματικά. «Η ένταση του ανέμου ήταν τέτοια που, πέρα από τη φωτιά που ομολογουμένως μας τρόμαξε, δεν προκλήθηκε κανένα άλλο πρόβλημα, ούτε στις επιχειρήσεις και τα σπίτια, αλλά ούτε και στο Δήμο Νοτίου Πηλίου γενικότερα».

Στο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου

Παρόλο που η ένταση του ανέμου ήταν σαφώς μεγάλη, εντούτοις, ο Δήμαρχος Ζαγοράς-Μουρεσίου κ. Γιώργος Αντώνογλου-Κασσαβέτης σημείωσε πως «δεν αντιμετωπίσαμε κανένα απολύτως πρόβλημα. Προφανώς και ήμασταν όλοι σε επιφυλακή για το ενδεχόμενο κάποιας πυρκαγιάς, όμως τελικά δεν αντιμετωπίσαμε κανένα πρόβλημα». Ο ίδιος επεσήμανε πως ο αέρας κόπασε μετά τις 10 το πρωί χθες ενώ «κανείς δεν παραπονέθηκε πως αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα λόγω αέρα, ούτε πολίτες, ούτε επιχειρηματίες» κατέληξε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το