Photo Gallery, Τοπικά

Ποιοι διεκδικούν την ψήφο των μελών του ΣΥΝ Μαγνησίας

Υποψήφιοι… για υποψήφιοι βουλευτές οι κ.κ. Νίκος Βαγδούτης, Κ. Πουλάκης, Γ. Μολοχίδης, Κ. Δελημήτρος, Δ. Παπαϊωάννου και Μ. Πατσιαντάς


Σε διαπραγματεύσεις με τις συνιστώσες βρίσκεται ο ΣΥΝ για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου στο Νομό και κεντρικός στόχος είναι να κερδηθεί έδρα.

Σε χθεσινή νομαρχιακή συνέλευση του ΣΥΝ όπου άνοιξαν οι κάλπες για την επιλογή των υποψηφίων βουλευτών υπήρξαν τοποθετήσεις για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου, οι οποίες κινήθηκαν ακόμη και σε υψηλούς τόνους, ενώ για πρώτη φορά ζητήθηκε από τους δημοσιογράφους να αποχωρήσουν από την αίθουσα.

Τη Δευτέρα, μετά και τη λήξη της ψηφοφορίας για την ανάδειξη των υποψηφίων βουλευτών την Κυριακή, θα συγκληθεί η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάθεση της τελικής πρότασης.

Η συνιστώσα της ΑΚΟΑ ζητεί να της παραχωρηθούν δύο θέσεις στο ψηφοδέλτιο, για τον μηχανικό Γιάννη Αντωνιάδη και την δικηγόρο Μαρίνα Χορδάκη, ενώ η ΚΟΕ όρισε ως υποψήφιό της τον Αλέξη Μεϊκόπουλο.

Ο ΣΥΝ διεκδικεί τέσσερις θέσεις στο ψηφοδέλτιο, ωστόσο θα περιοριστεί στις τρεις εάν υπάρξει ενδιαφέρον από «ανένταχτο της αριστεράς». Οι συζητήσεις πάντως μεταξύ των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν καταλήξει, ενώ χθες για τρεις θέσεις στο ψηφοδέλτιο τέθηκαν σε ψηφοφορία τα ονόματα των κ.κ. Νίκου Βαγδούτη, Κ. Πουλάκη, Γ. Μολοχίδη, Κ. Δελημήτρου, Δ. Παπαϊωάννου και Μ. Πατσιαντά.

Την πρόθεσή της να είναι υποψήφια εξέφρασε και η κ. Κατερίνα Τσερκέζη, αλλά εξαιρέθηκε από την ψηφοφορία γιατί η Νομαρχιακή αποφάσισε να καταλάβει έτσι και αλλιώς θέση στο ψηφοδέλτιο.

Στη συνέλευση ο γραμματέας του ΣΥΝ κ. Μ. Καστρινάκης τόνισε ότι ο δρόμος προς τις κάλπες είναι δύσκολος και χρειάζεται αγώνα, ενώ ανέλυσε την κινηματική πολιτική που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη δύναμη που έχει απευθύνει κάλεσμα ενότητας στις δυνάμεις της αριστεράς όπως το ΚΚΕ και η ΔΗΜΑΡ, οι οποίες προσχηματικά αρνούνται τη συνεργασία γιατί νομίζουν πως έτσι θα εξυπηρετήσουν τα μικροκομματικά τους συμφέροντα. Σημείωσε ότι για το ΣΥΡΙΖΑ η ενότητα είναι όρος επιβίωσης και εκτίμησε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα θα δρομολογήσει διαδικασίες για την αριστερά στο σύνολό της.

Ο ίδιος θέλησε από την αρχή να δώσει το στίγμα στο οποίο έπρεπε να κινηθεί η διαδικασία και ζήτησε τα όποια ζητήματα υπάρχουν στο εσωτερικό του κόμματος να εξεταστούν μέσα σε ένα κλίμα πολιτικού πολιτισμού και δημοκρατικών διαδικασιών.

Εξήγησε ότι και ο ίδιος επιθυμούσε ένα ψηφοδέλτιο πιο ανοιχτό και λιγότερο κομματικό, αλλά κάτι τέτοιο δεν ήταν εύκολο και όταν δέχτηκε κριτική και επίθεση για αποκλεισμό συγκεκριμένου προσώπου από τις διαδικασίες, αντέδρασε με ψυχραιμία. Κριτική δέχτηκε και για τις πρακτικές που ακολουθεί σε επίπεδο αποφάσεων, καθώς και για το γεγονός ότι το ψηφοδέλτιο είναι «γυμνό» από εκπροσώπους των περιφερειακών δήμων και τα νησιά.

Τόνισε πως απευθύνθηκε σε γυναίκες της παράταξης να συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο, αλλά εκείνες για προσωπικούς λόγους αρνήθηκαν.

Εμμέσως πλην σαφώς κριτική δέχτηκε και από τον Κ. Δελημήτρο, ο οποίος ανέφερε πως η συγκέντρωση των μελών ήταν ικανοποιητική παρότι τμήματα της οργάνωσης της Μαγνησίας δεν ήταν ενημερωμένα.

Στη συνέχεια ζητήθηκε να αποχωρήσουν οι εκπρόσωποι του Τύπου, καθώς θα άρχιζαν οι τοποθετήσεις και δεν ήθελε η Νομαρχιακή να καταγραφούν.

Όπως έγινε γνωστό υπήρξαν αυστηρές κριτικές από μέλη και επισημάνσεις λαθών αλλά καταγράφηκε γενικότερα κλίμα κομματικού πατριωτισμού, καθώς στόχος είναι να κερδηθεί η έδρα.

Κατερίνα Τασσοπούλου

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το