Τοπικά

Πιέσεις γιατρών σε Λυκουρέντζο για απομάκρυνση του διοικητή

Συνάντηση αντιπροσωπείας γιατρών Νοσοκομείου Βόλου με τον υπουργό Υγείας

Συνάντηση με τον υπουργό Υγείας κ. Αν. Λυκουρέντζο πραγματοποίησε αντιπροσωπεία γιατρών και εργαζομένων του Νοσοκομείου Βόλου, που ζήτησε την απομάκρυνση του διοικητή του «Αχιλλοπούλειου». Στο μεταξύ, κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εργασίας βρέθηκε χθες στο Νοσοκομείο όπου επισήμανε στη διοίκηση του Νοσοκομείου μια σειρά ζητημάτων μεταξύ αυτών και το θέμα των απλήρωτων εφημεριών για μερικούς γιατρούς.

Συνέχεια στις ενέργειες που έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό έδωσαν οι γιατροί και οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου, οι οποίοι προχθές βρέθηκαν στην Αθήνα και συναντήθηκαν με τον υπουργό Υγείας κ. Λυκουρέντζο.

Ο πρόεδρος της τοπικής Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Κέντρων Υγείας κ. Νίκος Χαυτούρας τόνισε πως «επισκεφθήκαμε το υπουργείο Υγείας αντιπροσωπεία γιατρών και εργαζομένων και πραγματοποιήσαμε συνάντηση με το γενικό γραμματέα κ. Καλλίρη, αλλά και τον ίδιο τον υπουργό Υγείας κ. Λυκουρέντζο στον οποίο τονίσαμε όλα τα ζητήματα που έχουν δημιουργηθεί στο Νοσοκομείο. Ειδικότερα συζητήσαμε τα προβλήματα του Νοσοκομείου και την τεράστια δυσλειτουργία που έχει προκληθεί, δηλαδή η αποδόμηση των κλινικών και οι απλήρωτες εφημερίες και όλες οι πρακτικές που έχουν ακολουθηθεί και απαξιώνουν όλο το προσωπικό. Το αίτημά μας στον υπουργό ήταν να απομακρυνθεί ο διοικητής του Νοσοκομείου, για να λυθούν σταδιακά τα ζητήματα με τη συνεργασία με την οποιαδήποτε διοίκηση για το καλό του Νοσοκομείου και των συμπολιτών. Ο υπουργός μας απάντησε ότι θα το εξετάσει το ζήτημα. Παράλληλα ο γενικός γραμματέας μας ανέφερε ότι το Νοσοκομείο μπορεί να δώσει εφημερίες με συμπληρωματικά κονδύλια από το υπουργείο ή από το πλεόνασμα του Νοσοκομείου για την καλύτερη ασφάλεια των ασθενών».  

Στο Νοσοκομείο Βόλου βρέθηκε χθες κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εργασίας για να θέσει στη διοίκηση του Νοσοκομείου μια σειρά ζητημάτων που αφορούν μεταξύ άλλων την ασφάλεια και την υγιεινή του προσωπικού, αλλά και άλλα, όπως οι εφημερίες των γιατρών που δεν έχουν πληρωθεί.

Το κλιμάκιο συναντήθηκε με τον αναπληρωτή διοικητή του Νοσοκομείου κ. Γιάννη Ντόκο. Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα. Τέθηκαν τα θέματα, τα οποία αναμένεται να απαντηθούν εγγράφως από τη διοίκηση του «Αχιλλοπούλειου».

Πάντως, όπως επισήμαναν εργαζόμενοι, υπάρχει και το θέμα των ρεπό και των αδειών που δεν μπορούν τα πάρουν, λόγω της έλλειψης προσωπικού και των διαρκών αναγκών, ένα θέμα, όμως, το οποίο θα πρέπει να ρυθμιστεί.

Σύσκεψη πρωτοβάθμιων σωματείων 

Σήμερα στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου σύσκεψη πρωτοβάθμιων σωματείων από την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας, παρουσία και του προέδρου της πανελλήνιας ομοσπονδίας εργαζομένων στα Νοσοκομεία, όπου θα συζητηθούν όλα τα φλέγοντα θέματα του κλάδου.

Παράλληλα θα προετοιμαστεί και η κινητοποίηση των εργαζομένων για τις 31 Ιανουαρίου, ημέρα για την οποία έχει ανακοινωθεί 24ωρη απεργία και κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Υγείας.

Παραμένουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στις ιδιωτικές κλινικές

Απλήρωτοι για πολλούς μήνες παραμένουν οι εργαζόμενοι σε ιδιωτικές κλινικές του Βόλου, αντιμετωπίζοντας πλέον το φάσμα της πείνας. Οι ιδιοκτήτες των κλινικών επικαλούνται τη μη πληρωμή τους από τον ΕΟΠΥΥ και δεν καταβάλλουν τους μισθούς των εργαζομένων, με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, ακόμη και να θρέψουν τις οικογένειές τους. Και όλα αυτά παρά το ότι, όπως έγινε γνωστό χθες, οι κλινικές πληρώθηκαν στη διάρκεια των Χριστουγέννων τις οφειλές του ΕΟΠΥΥ για το μήνα Ιούνιο του 2012. Σχετικές καταγγελίες εργαζομένων σε ιδιωτικές κλινικές έχουν γίνει και στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βόλου.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Κλινικών κ. Σαραφιανός δήλωσε χθες στη «Θ», ότι μέχρι αύριο Πέμπτη θα έχει οριστικοποιηθεί πώς και πότε θα καταβληθούν οι παλιές οφειλές των ταμείων, ύψους 700 εκατομμυρίων ευρώ, που χρονολογούνται από το 2007, ενώ υπάρχει και μια πληροφορία περί «κουρέματος» 30%. Οι ιδιοκτήτες των κλινικών δεν δέχονται το «κούρεμα», καθώς έχουν εκχωρήσει τις οφειλές στις τράπεζες, οι οποίες φυσικά δεν θα τις «κουρέψουν» ανάλογα. Επίσης οι προμηθευτές έχουν πληρωθεί μέχρι και το 2011. «Γιατί στους φαρμακοποιούς το «κούρεμα» ήταν 3,5% και σ’ εμάς 30%; Ζητάμε να μας ελέγξουν. Δεν λειτουργούμε με τέτοια ποσοστά κέρδους» τονίζει ο κ. Σαραφιανός, που διαβεβαιώνει πως οι πρώτοι που θα πληρωθούν, μόλις καταβληθούν τα οφειλόμενα από τον ΕΟΠΥΥ, θα είναι οι εργαζόμενοι.

Εξάλλου ο ΕΟΠΥΥ οφείλει στους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών κλινικών ως ληξιπρόθεσμα και τα νοσήλια για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο του 2012, που υπολογίζονται σε 150 εκατομμύρια ευρώ (50 εκατομμύρια το μήνα περίπου).

 

Ανακοίνωση της βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Μ. Χρυσοβελώνη: Δικαίωση των προσπαθειών για αντικατάσταση του διοικητή του Γ.Ν. Βόλου

Από τη βουλευτή Μαγνησίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη ανακοινώθηκαν τα εξής:

«Σήμερα (χθες) το απόγευμα συζητήθηκε στη Βουλή η αναφορά της βουλευτή Μαγνησίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνας Χρυσοβελώνη, σχετικά με το εξαιρετικά επείγον ζήτημα της διοίκησης του Γ.Ν. Βόλου. Κατόπιν της τοποθέτησης της βουλευτή επί του θέματος, ο υπουργός Υγείας κ. Λυκουρέντζος δεσμεύτηκε ρητά να προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για αντικατάσταση του νυν διοικητή του Γ.Ν. Βόλου. Το γεγονός αυτό αποτελεί αναμφισβήτητα δικαίωση των προσπαθειών από μέρους της βουλευτή στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, προκειμένου να επέλθει η ομαλότητα και να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία στο Γ.Ν. Βόλου προς όφελος τόσο των εργαζομένων, όσο και της κοινωνίας της Μαγνησίας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το