Τοπικά

Νοσοκομείο Βόλου:Ενδιαφέρον δέκα γιατρών ΕΣΥ και για ιδιωτικό τομέα

Ενδιαφέρον για να εργαστούν και στον ιδιωτικό τομέα έχουν εκφράσει τουλάχιστον δέκα γιατροί του Νοσοκομείου Βόλου αξιοποιώντας σχετική διάταξη του υπουργείου Υγείας. Ωστόσο, μέχρι να μπορούν να το κάνουν πράξη, θα πρέπει να υπάρξει και διευκρινιστική υπουργική απόφαση για την εφαρμογή της όλης διαδικασίας. Οι γιατροί του ΕΣΥ θα μπορούν να εργάζονται σε ιδιωτικό ιατρείο, κλινικές ή να είναι σύμβουλοι σε εταιρείες. Επίσης, η εργασία τους στον ιδιωτικό τομέα είναι απόγευμα και βέβαια αφού έχουν τελειώσει οι υποχρεώσεις τους.
Το υπουργείο υγείας με αυτό τον τρόπο προσπαθεί να γίνει ακόμη πιο ελκυστικό το ΕΣΥ για τους γιατρούς, δηλαδή να έχουν τη μονιμότητα του δημοσίου και παράλληλα να μπορούν να εργάζονται και στον ιδιωτικό τομέα.
Η σχετική διάταξη του νομοσχεδίου για τους γιατρούς αναφέρει πως: «Η χορήγηση της ανωτέρω άδειας άσκησης του ιδιωτικού έργου παρέχεται υπό τις προϋποθέσεις:
-Της μη άσκησης κλινικού έργου σε ασθενείς που εξετάστηκαν στα τακτικά ιατρεία του νοσοκομείου, Κέντρου Υγείας και κάθε διασυνδεόμενης με αυτό Μονάδας Υγείας από τον ίδιο ιατρό ή σε όσους ασθενείς βρίσκονται στην ενιαία λίστα χειρουργείου.
-Της μη διατάραξης, διαφοροποίησης ή παραβίασης της εύρυθμης ολοήμερης, πέραν του τακτικού ωραρίου, λειτουργίας και των εφημεριών του Νοσοκομείου ή της αντίστοιχης λειτουργίας του Κέντρου Υγείας, του αριθμού των ανά κλινική χειρουργικών επεμβάσεων, του αριθμού των ιατρικών επισκέψεων, των διαγνωστικών και επεμβατικών πράξεων και των παρακλινικών εξετάσεων.
Ειδικότερα, λαμβάνονται υπόψη:
α) για τους ιατρούς του παθολογικού τομέα, ο αριθμός των τακτικών ιατρείων που έχουν διενεργηθεί από το σύνολο των υπηρετούντων ιατρών της κλινικής/κέντρου υγείας,
β) για τους ιατρούς του χειρουργικού τομέα, ο αριθμός και η βαρύτητα των χειρουργικών πράξεων στο σύνολο των ιατρών της κλινικής και
γ) για τους ιατρούς του εργαστηριακού τομέα, το σύνολο των πράξεων του τμήματος».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το