Τοπικά

Κάθε βδομάδα ένα τροχαίο με εγκατάλειψη στον Βόλο – Ταυτοποιήθηκε ο οδηγός του χθεσινού τροχαίου

Τροχαίο με εγκατάλειψη σημειώθηκε χθες νωρίς το πρωί στην οδό Λαρίσης στον Βόλο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, δίκυκλο το οποίο οδηγούσε 20χρονος νεαρός κι είχε κατεύθυνση προς Βόλο, παρασύρθηκε από τζιπ που οδηγούσε άνδρας. Ωστόσο ο οδηγός του τζιπ δεν σταμάτησε για να καλέσει ασθενοφόρο αντ’αυτού τράπηκε σε φυγή κι εξαφανίστηκε.
Ο νεαρός παρέμεινε τραυματισμένος, μέχρι να εντοπιστεί από επαγγελματία που μετέβαινε στην επιχείρησή του στις 5.30 το πρωί. Άμεσα κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που παρέλαβε τον νεαρό δικυκλιστή και τον μετέφερε στο Νοσοκομείο Βόλου για νοσηλεία. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 20χρονος έχει υποστεί κατάγματα, ενώ η τροχαία μετά από έρευνες εντόπισε το τζιπ και ταυτοποίησε τον οδηγό του οχήματος, τον οποίο αναζητά στα όρια του αυτοφώρου.
Ωστόσο αυτό το οποίο προκαλεί ιδιαίτερα αλγεινή εντύπωση σύμφωνα με το ρεπορτάζ είναι ότι, σχεδόν κάθε εβδομάδα η Τροχαία καλείται να διαχειριστεί υποθέσεις τροχαίων ατυχημάτων με εγκατάλειψη στον Βόλο. Η έλλειψη οδικής κουλτούρας, αλλά και το νομικό πλαίσιο που υφίσταται, έχουν οδηγήσει όπως συνομολογούν τα στοιχεία και το ρεπορτάζ σε μία αύξηση ενός αυτονόητα αξιόποινου αδικήματος.
Να σημειωθεί ότι, στο άρθρο 43 του ΚΟΚ, με τίτλο «Συμπεριφορά σε περίπτωση ατυχήματος», επισημαίνεται πως «αν από τη συμπεριφορά του ο παθών περιήλθε σε κίνδυνο ζωής ή επήλθε θάνατος ή βαριά σωματική βλάβη αυτού, ο υπαίτιος τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών εφόσον η πράξη δεν τιμωρείται βαρύτερα με άλλη διάταξη στις δύο πιο πάνω περιπτώσεις και με αφαίρεση της αδείας ικανότητας οδηγού για χρονικό διάστημα τριών έως έξι μηνών, η οποία επιβάλλεται υποχρεωτικά από το δικαστήριο». Στο άρθρο 306 του Ποινικού Κώδικα αναφέρεται ότι «Όποιος εκθέτει άλλον και έτσι τον καθιστά αβοήθητο, καθώς και όποιος αφήνει αβοήθητο ένα πρόσωπο που το έχει στην προστασία του ή που έχει υποχρέωση να το διατρέφει και να το περιθάλπει ή να το μεταφέρει, ή ένα πρόσωπο που ο ίδιος υπαίτια τραυμάτισε, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών. Αν η πράξη προκάλεσε στον παθόντα: Α) βαριά σωματική βλάβη, επιβάλλεται φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών, β) θάνατο, επιβάλλεται κάθειρξη έως 10 έτη».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το