Photo Gallery, Τοπικά

Περιστολή δαπανών στο Δήμο Αλμυρού

Μεταφορά του ΚΑΠΗ Αλμυρού από το κατάστημα στην κεντρική πλατεία, στο κτίριο όπου στεγάζεται η Δ.Ε.Υ.Α.ΑΛ.

Σε νέα περιστολή δαπανών με αξιοποίηση χώρων σε δημοτικά κτίρια για τη στέγαση Υπηρεσιών του προχωρεί ο Δήμος Αλμυρού, προκειμένου να εξοικονομήσει χρήματα, τα οποία διατέθηκαν το 2012 σε μισθώματα.

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δήμαρχος κ. Ευάγ. Χατζηκυριάκος προανήγγειλε τη μεταφορά του ΚΑΠΗ από το κατάστημα στην κεντρική πλατεία, στο κτίριο όπου στεγάζεται η Δ.Ε.Υ.Α.ΑΛ., δηλαδή μερικά μέτρα πιο μακριά από το σημερινό ακίνητο.

Κατά τη διάρκεια συζήτησης του προϋπολογισμού 2013, ο κ. Χατζηκυριάκος ανέφερε ότι σκοπός της Δημοτικής Αρχής είναι να στεγαστούν όλες οι υπηρεσίες σε δημοτικά κτίρια και να καταβάλλει ενοίκιο μόνο για το κτίριο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης, το οποίο μειώθηκε στα 1.100 ευρώ το μήνα.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος, στο επόμενο διάστημα η Τράπεζα Πειραιώς θα αποχωρήσει από το ισόγειο του Δημαρχείου, λόγω της συγχώνευσης με την ΑΤΕ και ο χώρος πιθανότατα θα χρησιμοποιηθεί από Υπηρεσίες του Δήμου, αφού δύσκολα θα ενοικιαστεί σε καλή τιμή εν μέσω κρίσης.

Χαρακτηριστική της κατάστασης είναι και η εγγραφή στον απολογιστικό πίνακα εσόδων του Δήμου Αλμυρού για το 2012 και ειδικότερα η αναφορά στον κωδικό των μισθωμάτων από αστικά ακίνητα. Στο συγκεκριμένο κωδικό, τα προϋπολογισθέντα μισθώματα ανέρχονται σε 120.000 ευρώ, τα βεβαιωθέντα μέχρι και 31 Δεκεμβρίου 2012 σε 84.789 ευρώ και τα εισπραχθέντα σε 63.510 ευρώ. Στην ίδια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία και ο προϋπολογισμός της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αλμυρού έτους 2013.

Ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης, αντιδήμαρχος κ. Αθαν. Σαρρής ανέφερε ότι η Κοινωφελής Επιχείρηση με απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου ενέκρινε και ψήφισε τον προϋπολογισμό του έτους 2013, με τα παρακάτω συγκεντρωτικά στοιχεία: Έσοδα 721.800 €, έξοδα 721.800 € και ζήτησε από το Συμβούλιο να τον εγκρίνει.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Χρ. Βούλγαρης είπε ότι «τα Σφαγεία έχασαν χρήματα, λόγω των ακριβών τιμών που έχουν και τα ζώα κατευθύνθηκαν σε άλλα σφαγεία. Ο προϋπολογισμός σε ό,τι αφορά στα σφαγεία, πρέπει να λειτουργεί σωστά, σφιχτά. Δεν είναι πραγματικός, είναι πλασματικός. Ο νομοθέτης λέει επί των εισπραχθέντων. Δεν μπορεί η επιχείρηση να μην κινείται επί των εισπραχθέντων. Έχω να πω, λιγότερες αποφάσεις προέδρου για απευθείας αναθέσεις. Το Διοικητικό Συμβούλιο δεν είναι μακριά…».  Απαντώντας ο αντιδήμαρχος είπε ότι «τα έξοδα θα είναι λιγότερα και υπολογίζουμε για περισσότερα έσοδα. Η κοινωφελής επιχείρηση δεν επιβαρύνει οικονομικά το Δήμο και είχε και κέρδη».

Τοποθέτηση έκανε και ο σύμβουλος της μειοψηφίας κ. Βασ. Μαμούρας, τονίζοντας: «Ας πούμε ότι η επιχείρηση δεν επιβαρύνει το Δήμο. Τα σφαγεία έχουν μεγάλη ιστορία. Μη βάζετε εξωπραγματικούς στόχους. Μην ακολουθείτε λανθασμένη τακτική». Τελικά το ΔΣ με ψήφους 14 υπέρ και 9 κατά ενέκρινε τον προϋπολογισμό εσόδων και εξόδων της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αλμυρού.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το