Photo Gallery, Τοπικά

Ζητούν ενημέρωση για το έργο της Κάρλας

Αίτηση για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρήγα Φεραίου, προκειμένου να συζητηθεί διεξοδικά το θέμα της πορείας εκτέλεσης των έργων του αρδευτικού δικτύου της λίμνης Κάρλας

Αίτηση για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρήγα Φεραίου, προκειμένου να συζητηθεί διεξοδικά το θέμα της πορείας εκτέλεσης των έργων του αρδευτικού δικτύου της λίμνης Κάρλας και της ανόρυξης των υδρευτικών γεωτρήσεων στην ευρύτερη περιοχή, κατέθεσαν στο προεδρείο του Σώματος οι παρατάξεις της μειοψηφίας και ένας ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος.

Στο έγγραφο μεταξύ άλλων αναφέρονται: «Πριν από αρκετούς μήνες είχε συζητηθεί σε συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου και είχε ληφθεί απόφαση για το θέμα των υδρευτικών γεωτρήσεων και του αρδευτικού έργου, που εκτελούνται στο πλαίσιο του μεγάλου έργου, που γίνεται στην περιοχή μας και αφορά στην «Ανασύσταση της Λίμνης Κάρλας».  Τότε είχε αναφερθεί, ότι στη συγκεκριμένη συνεδρίαση είχε ζητήσει να παρευρίσκεται και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός, κάτι το οποίο δεν είχε συμβεί.  Επειδή: Από τότε έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα. Τα πάσης φύσεως έργα που εκτελούνταν στην ευρύτερη περιοχή έχουν ουσιαστικά σταματήσει από μήνες. Επιπλέον υπάρχει ορατός κίνδυνος να σταματήσουν οριστικά τα έργα, τα οποία υπολείπονται για την ολοκλήρωση του μεγάλου έργου. Υπάρχει πιθανότητα για τις όποιες δυσμενείς εξελίξεις,  να θεωρηθούν υπαίτιοι οι κάτοικοι και οι θεσμικοί παράγοντες του Δήμου Ρήγα Φεραίου.  Προκειμένου να δοθούν απαντήσεις στα παραπάνω, ζητούμε την τακτική ή έκτακτη  σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ρήγα Φεραίου άμεσα, ώστε να συζητηθεί και να ληφθεί απόφαση για το συγκεκριμένο θέμα.  Στη συνεδρίαση αυτή και προκειμένου να υπάρχει πληρέστερη ενημέρωση και κατανόηση από όλους μας όλων των παραμέτρων της υπόθεσης, παρακαλούμε κύριε Πρόεδρε, με δική σας ευθύνη και μέριμνα, να κληθούν και να παρευρεθούν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός, ο πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Αναγνώστου, ο διευθυντής  της ΕΥΔΕ Κάρλας και ο ανάδοχος του έργου.  Η παρουσία όλων των προαναφερόμενων, η οποία αποτελούσε και δικό τους αίτημα,  είναι απολύτως αναγκαία και επιβεβλημένη. Το θέμα που θα τεθεί προς συζήτηση και λήψη  απόφασης στη συγκεκριμένη συνεδρίαση είναι το εξής: «Ενημέρωση – συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την πορεία εκτέλεσης των έργων του αρδευτικού δικτύου της λίμνης Κάρλας και της ανόρυξης των υδρευτικών γεωτρήσεων στην ευρύτερη περιοχή του τέως Δήμου Κάρλας. Παρακαλούμε κύριε Πρόεδρε για την άμεση σύγκλιση του Δημοτικού συμβουλίου σύμφωνα με το άρθρο 67 παρ. 2 του Ν.3852/2010».

Προτεραιότητες του Δήμου Ρήγα Φεραίου για το Αερινό

Η ανάπλαση του Πολύκεντρου, η ανάδειξη των αρχαιολογικών μνημείων, αλλά και η δημιουργία δομών στο πλαίσιο της ενεργοποίησης της σιδηροδρομικής σύνδεσης Βελεστίνου αποτελούν μερικές από τις σημαντικότερες προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής Ρήγα Φεραίου για την περιοχή του Αερινού. Οι παρεμβάσεις και οι δράσεις που υλοποιεί ο Δήμος για το Αερινό,  αναπτύχθηκαν στην εκδήλωση που διοργάνωσε πριν μερικές ημέρες ο Πολιτιστικός Σύλλογος του δημοτικού διαμερίσματος. Ο Σύλλογος δραστηριοποιήθηκε εδώ και ένα χρόνο περίπου και έχει εξελιχθεί σε βασικό πόλο για την ανάπτυξη διαφόρων δραστηριοτήτων και τη συμμετοχική δράση των κατοίκων. Βέβαια μέσα από δράσεις του Συλλόγου αναδεικνύεται η προσπάθεια για τήρηση των ηθών και των εθίμων, τη σύνδεση των νέων με την πλούσια παράδοση, αλλά και την ουσιαστικότερη επαφή των αποδήμων με τον τόπο καταγωγής τους.  Στην εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου χαιρετισμό απηύθυνε η δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου,  η οποία υπογράμμισε τη μεγάλη σημασία που αποδίδει ο Δήμος στη λειτουργία και δράση των πολιτιστικών συλλόγων ως θεματοφύλακες της παράδοσης και της αρμονικότερης σύσφιξης των μελών της τοπικής κοινωνίας. Συμπλήρωσε δε ότι από τα πρώτα βήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αερινού ο Δήμος στάθηκε δίπλα του, παρέχοντας πολλαπλή βοήθεια, ενώ συνεχάρη τους αρμόδιους του Συλλόγου για τις μέχρι τώρα πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει. Στη συνέχεια η κ. Λαΐτσου τόνισε τις προτεραιότητες του Δήμου για το Αερινό,  υπογραμμίζοντας την ανάπλαση του Πολύκεντρου. «Για το Πολύκεντρο Αερινού έχουμε ήδη εκπονήσει τη σχετική μελέτη ανάπλασης και την καταθέσαμε για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Προβλέπονται παρεμβάσεις κυρίως στο μεγάλο περιβάλλοντα χώρο. Στόχος μας είναι, το Πολύκεντρο να αποτελέσει το σημείο αναφοράς της περιοχής»,  τόνισε η ίδια. Επισήμανε δε πως «νέοι ορίζοντες για την κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη του Αερινού διανοίγονται μέσα από την ενεργοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής Βελεστίνου-Παλαιοφάρσαλα, όπου το Αερινό θα αποτελέσει κομβικό σταθμό με τη συγκέντρωση δραστηριοτήτων. Ήδη πραγματοποιήσαμε την πρώτη συνάντηση με τους αρμόδιους φορείς και προχωρούμε στην υλοποίηση του όλου εγχειρήματος».  Παράλληλα, σε δηλώσεις της η δήμαρχος αναφέρθηκε και στην ακόμη καλύτερη ανάδειξη και αξιοποίηση των αρχαίων μνημείων,  που διαθέτει το Αερινό και τα οποία αποδεικνύουν την πλούσια ιστορία του κατά την αρχαιότητα. Συμπλήρωσε δε ότι γίνονται όλες οι απαιτούμενες παρεμβάσεις, ώστε να λειτουργεί χωρίς προβλήματα το Δημοτικό και το Νηπιαγωγείο, ενώ τόνισε και τη δραστηριότητα που υπάρχει στο ζήτημα της αγροτικής οδοποιίας, την καλύτερη αντιμετώπιση των θεμάτων της καθαριότητας και την αναβάθμιση των δημόσιων χώρων.

Το ΚΑΠΗ Στεφανοβικείου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση κοπής πίτας στο ΚΑΠΗ Στεφανοβικείου,  παρουσία πολλών ηλικιωμένων. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε η δήμαρχος κ. Λαΐτσου και οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Μπατζιάκας, Χρισταντώνης, Σεσκλιώτης, Μπαρτζιάλης. Η δήμαρχος τόνισε πως ο Δήμος σέβεται στην πράξη την Τρίτη Ηλικία και στο πλαίσιο αυτό συνδράμει με οποιοδήποτε τρόπο μπορεί.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το