Στάσεις συστάσεις, ενστάσεις

Παραπολιτικά 31/5/13

Ας «ξεκολλήσουμε»

«Αντίπαλο» δέος δημιουργείται στο χώρο των καταστηματαρχών εστίασης του Βόλου με τη δημιουργία ενός δεύτερου συλλόγου σπάζοντας την «παράδοση» χρόνων και την αποκλειστικότητα. Τη Δευτέρα γίνονται εκλογές για την ανάδειξη της διοίκησής του. Στο σύλλογο φαίνεται να συμμετέχουν νέοι σε ηλικία ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης, προφανώς δυσαρεστημένοι από τη μέχρι τώρα διαχείριση των ζητημάτων του κλάδου από τον υπάρχοντα σύλλογο και τον προβεβλημένο εκπρόσωπό του κ. Απόστολο Αθανασό.

Δεν είναι λίγοι οι νεαρής ηλικίας καταστηματάρχες, οι οποίοι λένε πως ο κλάδος τους με εκατοντάδες μέλη δεν είναι «η αρχή του ενός». Άλλωστε εδώ και χρόνια, άλλο πρόσωπο από το σύλλογο δεν είχαμε ακούσει ή δει.

«Δεν επιθυμούμε τη διάσπαση. Επιχειρούμε έναν υγιή ανταγωνισμό και νέες ιδέες, απόψεις και προτάσεις και διαφορετική αντίληψη στη διαχείριση των οξυμένων προβλημάτων του κλάδου. Θέλουμε μία διαχείριση με συνεννόηση και με ισορροπίες για να μπορέσουν όλοι να επιβιώσουν και η πόλη να μην αλλάξει φυσιογνωμία από παρανομίες και αυθαιρεσίες» σημειώνει χαρακτηριστικά ένας εκ των ιδιοκτητών καφέ που συμβάλει στο εγχείρημα ο κ. Γιάννης Γρηγορίου.

Ναι η πόλη είναι «κολλημένη» στα ίδια και στα ίδια. Τετριμμένα και άνευ ουσίας ακούγονται, καθώς λείπει η παραγωγή νέων ιδεών και πράξεων.

Άλλωστε η εποχή είναι πολύ δύσκολη, ειδικά για αυτόν τον επαγγελματικό κλάδο, που είναι από τους ελάχιστους που δίνει ζωντάνια στην πόλη.

 

Η κάθε περιοχή το σύλλογό της

Σε όμορες με το Βόλο δημοτικές ενότητες, όπως η Αγριά, ήδη έχουν συγκροτηθεί σύλλογοι καταστηματαρχών εστίασης. Ανάλογο είναι το ενδιαφέρον και από επιχειρηματίες της Πορταριάς.

Η κρίση έχει πλήξει και τα καταστήματα εστίασης. Ωστόσο αυτού του είδους οι επιχειρήσεις δίνουν διέξοδο σε πολλούς άνεργους. Στατιστικά έχει καταγραφεί ότι πολλοί άνεργοι ανοίγουν μία μικρή επιχείρηση εστίασης (σουβλάκια, καφέ στο πόδι, τυρόπιτα) επιχειρώντας μια νέα αρχή.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία επίσης προκύπτει ότι στο Βόλο υπάρχουν 2.500 καταστήματα εστίασης στηρίζοντας ακόμη αρκετές θέσεις εργασίας.

Τ. Κ.

 

Προστασία των ηλικιωμένων

Προβληματίζει και στενοχωρεί η συνεχής καταγραφή περιστατικών εξαπάτησης ηλικιωμένων από επιτήδειους. Το ερώτημα που προκύπτει είναι πώς με τόση ενημέρωση δεν έχει γίνει αντιληπτό από άτομα που έχουν ηλικιωμένους συγγενείς να τους «δασκαλέψουν» για να προστατεύουν τους εαυτούς τους. Οι περιπτώσεις εξαπάτησης, για να μην αναφερθώ στις ληστείες, είναι παρά πολλές.

Πολύ χρήσιμο και διδακτικό είναι να ξέρουν τις βασικές οδηγίες της Αστυνομίας.

Τ. Κ.

 

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ υποψήφιος δήμαρχος…

Αρνήθηκε χθες ότι το όνομά του βρίσκεται πρώτο στη λίστα της ΝΔ για υποψηφιότητά του στο Δήμο Βόλου ο πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας Σωκράτης Αναγνώστου. Πριν τη χθεσινή συνέντευξη για την παρουσίαση του πρώτου τμήματος της μελέτης για την αρχιτεκτονική κληρονομιά του Βόλου ο κ. Αναγνώστου ρωτήθηκε σχετικά και απάντησε ότι δεν είναι στις προθέσεις του… Βέβαια άγνωστο είναι τι θα πράξει, όταν η Συγγρού του θέσει και επίσημα την πρόταση.

ΔΗΜΟ.Σ.

 

«Παρών» από Πιτσιώρη

«Παρών» στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δήλωσε χθες, μιλώντας στη μεσημβρινή εκπομπή της TRT, ο πρώην δήμαρχος Βόλου Δημήτρης Πιτσιώρης. Ο κ. Πιτσιώρης δήλωσε ότι ακούει τους πολίτες, στις συνοικίες όπου περπατάει, που του ζητούν να επιστρέψει στη δημοτική αρχή, αλλά και τα παράπονά τους για θέματα της καθημερινότητας, όπως η καθαριότητα.

ΔΗΜΟ.Σ.

 

Κλοπή στο ΤΕΕ…

Παραχωρούν το αμφιθέατρο για εκδηλώσεις, αλλά αυτοί στους οποίους το παραχωρούν, δεν σέβονται καν την προσφορά… Ο λόγος για το ΤΕΕ Μαγνησίας που παραχώρησε το αμφιθέατρό του για δύο εκδηλώσεις, αλλά κάποιοι που συμμετείχαν σε αυτές, έκλεψαν έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή (λαπ τοπ), που χρησιμοποιείται για ηχογραφήσεις μεταφραστών. Η κλοπή αποκαλύφθηκε προχθές και έγινε την τελευταία εβδομάδα, οπότε η αίθουσα είχε δοθεί για τις εκλογές στον τοπικό Σύλλογο και για τη γενική συνέλευση σε άλλο. Το ζήτημα δεν είναι το λαπ τοπ αυτό καθ’ αυτό, αλλά τα προγράμματα που περιέχονται και είναι πολύ ακριβά λένε στο ΤΕΕ και ετοιμάζονται για μέτρα ασφαλείας πλέον.

ΔΗΜΟ.Σ.

 

Για το περιβάλλον

Με εκδηλώσεις που θα γίνουν την ερχόμενη Τετάρτη 5 Ιουνίου, καθώς τότε γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, το Αγρόκτημα που διατηρεί η Γεωπονική Σχολή στο Βελεστίνο, θα ανοίξει τις πύλες του στους μαθητές και τους πολίτες ευρύτερα. Μάλιστα προγραμματίζεται στο τέλος των εκδηλώσεων να μοιραστούν και φυτά στα παιδιά, μια κίνηση συμβολική, για να αγαπήσουν ακόμη περισσότερο το φυσικό περιβάλλον.

Φ.Σ.

 

Αντιδράσεις για τα πλεονάσματα

Νέο συλλαλητήριο πραγματοποιούν σήμερα οι καθηγητές στο Βόλο. Εξάλλου οι πανελλαδικές εξετάσεις τελείωσαν. Για τους ίδιους όμως δεν τελείωσαν και τα προβλήματα. Γιατί αυτή την περίοδο «τρέχουν» όλα τα καυτά ζητήματα, όπως ο καθορισμός των πλεονασμάτων στο Νομό, απ’ όπου θα προκύψει και η δεξαμενή για τις υποχρεωτικές μετακινήσεις σε άλλους Νομούς για διδασκαλία ή ακόμη και απολύσεις, όπως φοβούνται. Η ΕΛΜΕ κατηγορεί το υπουργείο Παιδείας ότι «κατασκευάζει τεχνητές υπεραριθμίες καθηγητών με απώτερο σκοπό να εξοβελίσει τους καθηγητές από τα σχολεία, να προβεί σε απολύσεις και να τους εξαναγκάσει σε υποχρεωτικές μεταθέσεις σε όλη τη χώρα, διαλύοντας τη ζωή και τις οικογένειές τους». Και όπως φαίνεται η ιστορία θα έχει μπόλικη συνέχεια.

Φ.Σ.

 

Μαύρα

Πέρυσι τέτοιο καιρό ο ΕΟΠΥΥ όφειλε στους φαρμακοποιούς την εξόφληση συνταγών Μαρτίου, ενώ τώρα χρωστάει την εξόφληση από συνταγές Φεβρουαρίου. Δηλαδή όλο και αυξάνονται τα οφειλόμενα και άντε μετά οι φαρμακοποιοί να μην τα βλέπουν όλα «μαύρα». Την ίδια στιγμή φτάνουν και σε τοπικό επίπεδο τα πρώτα κατασχετήρια στα φαρμακεία από εταιρείες που τους οφείλονται χρήματα. Πολύ δύσκολες εποχές έχουν διαμορφωθεί για τους φαρμακοποιούς.

Φ.Σ.

 

Στα πολύ βαθιά

Ποιος θα είναι ο νέος διοικητής στο Νοσοκομείο Βόλου; Μικρή σημασία έχει, αν έρθει και δει ένα νοσηλευτικό ίδρυμα «γυμνό» από γιατρούς. Γιατί το σημαντικότερο είναι πως ο νέος διοικητής θα μπει κατευθείαν στα πολύ βαθιά. Όποια εμπειρία και αν διαθέτει, θα πρέπει να επιλύσει σημαντικότατα ζητήματα με βασικότερο αυτό της έλευσης νέων γιατρών για να επανδρώσουν το «Αχιλλοπούλειο». Σε μια περίοδο μάλιστα που λόγω και των αδειών του καλοκαιριού το Νοσοκομείο θα είναι ακόμη περισσότερο «έρημο» από γιατρούς…

Φ.Σ.

 

Ευτυχώς

Στη ΔΑΣ ΟΤΑ είναι νέοι στα «πράγματα» και αιφνιδιάστηκαν με την είδηση ότι τα χόρτα από τους δρόμους θα κοπούν με εργολαβία από ιδιώτη. Εξέδωσαν δελτίο «θυέλλης» μόλις έλαβαν την πληροφορία και κήρυξαν τζιχάντ για το «ξεπούλημα».

Δικαιολογούνται, λόγω της μικρής χρονικά παρουσίας τους στα συνδικαλιστικά, παρότι δημοτικοί υπάλληλοι επί δεκαετίες, να μη γνωρίζουν ότι τα χόρτα από τους δρόμους κόβονται με εργολαβίες τα τελευταία 20 χρόνια. Οι εποχές που τα χόρτα από τους δρόμους τα έτρωγαν τα πρόβατα και τα γαϊδούρια, πέρασαν ανεπιστρεπτί…

ΚΑΤ. ΤΑΣ

 

Αισιόδοξοι

Συνέλευση του ΠΑΣΟΚ τη Δευτέρα στις 7.30 στο Δημαρχείο του Βόλου, με ομιλητή το Φ. Σαχινίδη και από τη Νομαρχιακή εκτιμούν ότι θα υπάρχει αυξημένη προσέλευση. Τη Δευτέρα θα κλείσει και το θέμα του προσώπου που θα θέσει υποψηφιότητα για γραμματέας.

ΚΑΤ. ΤΑΣ

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το