Τοπικά

Παραλύει η δημόσια Υγεία

Συνεχίζουν την απεργία οι γιατροί του ΙΚΑ, απεργούν σήμερα οι φαρμακοποιοί, απέχουν οι δικηγόροι

Παναϊατρική απεργία από σήμερα μετά από αποφάσεις των ιατρικών συλλόγων τόσο πανελλαδικά, όσο και τοπικά. Οι γιατροί και στη Μαγνησία κατέρχονται σε απεργία διαρκείας, ενώ για την ερχόμενη Τετάρτη προγραμματίζεται συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στη Λάρισα, στις 11 το πρωί. Στο μεταξύ οι κατά τόπους ιατρικοί σύλλογοι θα πραγματοποιήσουν γενικές συνελεύσεις για ενημέρωση των μελών και λήψη αποφάσεων για τις επόμενες κινήσεις του κλάδου.

Οι διοικήσεις των Ιατρικών Συλλόγων Θεσσαλίας αποφάσισαν να προχωρήσουν σε παναϊατρική απεργία, με τη συμμετοχή όλων των γιατρών, ιδιωτικών και του ΕΣΥ, καθώς και των γιατρών του ΙΚΑ.

Έτσι από σήμερα δεν θα εργάζονται οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι γιατροί στο ΙΚΑ και οι ιδιώτες. Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του τοπικού συλλόγου Μαγνησίας κ. Λεων. Μαυρογιάννης, η απεργία είναι διαρκείας και στοχεύει στο να αποτρέψει την ψήφιση του νομοσχεδίου που φέρνει στη Βουλή η κυβέρνηση, καθώς δεν επιλύει τα χρονίζοντα προβλήματα στο χώρο της Υγείας.

Οι γιατροί ΙΚΑ

Σε νέα πενθήμερη απεργία προχωρούν από σήμερα οι γιατροί του ΙΚΑ.

Ο Σύλλογος Γιατρών ΙΚΑ Βόλου ζητεί μεταξύ άλλων:

-Να αποσυρθεί το πολυνομοσχέδιο του υπουργού κ. Λοβέρδου ως «απαράδεκτο».

-Άμεση ανανέωση των συμβάσεων των γιατρών που έχουν λήξει με μόνιμες συμβάσεις.

-Άμεσο διορισμό γιατρών για την κάλυψη των επιτακτικών αναγκών.

-Μονιμοποίηση των συμβασιούχων γιατρών.

Σε ό,τι αφορά τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ ξεκινά τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου η διανομή των ατομικών συνταγολογίων ώστε να μπορούν να απευθύνονται στους συμβεβλημένους με τον ΟΠΑΔ και τον ΟΑΕΕ γιατρούς.

Σε ό,τι αφορά τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ, ξεκινά σήμερα η διανομή των ατομικών συνταγολογίων, ώστε να μπορούν να απευθύνονται στους συμβεβλημένους με τον ΟΠΑΔ και τον ΟΑΕΕ γιατρούς.

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση των νοσοκομειακών ιατρών στο Βόλο.

Οι φαρμακοποιοί

Σε νέα εικοσιτετράωρη απεργία σήμερα προχωρούν οι φαρμακοποιοί, όπως έχει ανακοινώσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Αποφάσεις εξάλλου για τη συνέχιση και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, θα ληφθούν, σύμφωνα με τη διοίκηση του Συλλόγου, στο πλαίσιο γενικής συνέλευσης που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου.

Αιτήματα του κλάδου η απόσυρση ή τροποποίηση των σημείων του νομοσχεδίου που αφορούν τα πληθυσμιακά κριτήρια, η ίδρυση νέων φαρμακείων σε ακτίνα 200 μέτρων από συνταγογραφικά κέντρα, το ωράριο λειτουργίας και η ιδιαίτερα υψηλή έκπτωση προς τα ταμεία.

Οι φαρμακοποιοί του νομού Μαγνησίας έχουν συγκροτήσει ομάδες εφημεριών, που θα λειτουργήσουν σήμερα, ώστε οι πολίτες να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα με την προμήθεια των φαρμάκων. Στο Βόλο ανά δίωρο θα είναι ανοιχτά σήμερα πέντε φαρμακεία, ενώ το βράδυ θα εφημερεύουν δύο φαρμακεία.

Συνεχίζουν

την αποχή

οι δικηγόροι

Συνεχίζουν και σήμερα την αποχή από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι του Βόλου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις προωθούμενες αλλαγές σε ό,τι αφορά το άνοιγμα του επαγγέλματός τους..
Εκφράζουν την αντίθεσή τους «στο πνεύμα, στις αρχές και στους σκοπούς των προωθούμενων αλλαγών για τη δήθεν απελευθέρωση του δικηγορικού επαγγέλματος». Σήμερα έχει προγραμματιστεί νέα έκτακτη συνέλευση των δικηγόρων του Βόλου στη μία το μεσημέρι, προκειμένου να αποφασίσουν για την συνέχιση ή μη της αποχής από τα καθήκοντά τους. Οι δικηγόροι απέχουν από το τέλος Δεκεμβρίου, συνεχώς, διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης σχετικά με την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων. Η συμμετοχή είναι καθολική και τα προβλήματα στο χώρο της Δικαιοσύνης είναι πολλά, με τις υποθέσεις να συσσωρεύονται και τις δίκες να αναβάλλονται. Έως και αύριο απέχουν δικηγόροι της Λάρισας, με αποτέλεσμα να έχουν προκληθεί σοβαρά προβλήματα και στο Εφετείο.

Νέες κινητοποιήσεις από

ΓΣΕΕ, ΕΚΒ, ΑΔΕΔΥ

Προς νέο κύκλο κινητοποιήσεων οδεύουν Εργατικό Κέντρο Βόλου, ΑΔΕΔΥ, περιπτερούχοι και λοιποί κλάδοι εργαζομένων, αντιδρώντας στην πολιτική της Κυβέρνησης για μειώσεις μισθών, περικοπές θέσεων εργασίας, τη φορολογική και εισοδηματική πολιτική.

Την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου αποφάσισε η ΓΣΕΕ, ζητώντας την υπογραφή Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, την απόκρουση των απολύσεων, της εκ περιτροπής απασχόλησης και κάθε μορφής ελαστικής απασχόλησης. Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στο Κέντρο.

Αναλυτικά η ΓΣΕΕ ζητά:

Υπογραφή Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Την απόκρουση των απολύσεων, της εκ περιτροπής απασχόλησης και κάθε μορφής ελαστικής απασχόλησης.

Την αντιμετώπιση της ακρίβειας και της δραματικής μείωσης της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων και των συνταξιούχων.

Τον τερματισμό των εκβιαστικών εργοδοτικών συμπεριφορών και της προσπάθειας γενίκευσης των ειδικών επιχειρησιακών ΣΣΕ με πρόσχημα την κρίση.

Να μην προωθηθούν πολιτικές περικοπών και ανατροπών των επικουρικών συντάξεων και των ΒΑΕ.

Να γίνουν σεβαστές οι ΣΣΕ, τα εργασιακά δικαιώματα και ο δημόσιος χαρακτήρας στις επιχειρήσεις και στους οργανισμούς κοινής ωφέλειας.

Στην απεργία της ΓΣΕΕ δήλωσαν συμμετοχή και οι τραπεζοϋπάλληλοι.

Το Εργατικό Κέντρο Βόλου θα συμμετάσχει στην απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξε η ΓΣΕΕ.

Σύμφωνα με το ΕΚΒ, η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, με απεργίες, αλλά και άλλες μορφές δράσης αποτελεί μονόδρομο, παρά την επιφυλακτικότητα που επικρατεί εκ μέρους των εργαζομένων στους περισσότερους χώρους δουλειάς.

Η ΑΔΕΔΥ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε «ως απάντηση στα οικονομικά αδιέξοδα, που διαπιστώνονται στα Επικουρικά Ταμεία Ασφάλισης, τις αλλαγές στο νέο μισθολόγιο που προωθούνται ως συνέχεια των μέχρι τώρα οδυνηρών περικοπών στα επιδόματα, αλλά και στο 13ο και 14ο μισθό, να συντονίσει τη δράση της με τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα».
Έτσι, η ΑΔΕΔΥ εξήγγειλε 24ωρη απεργία στις 23 Φεβρουαρίου και 3ωρη πανελλαδική στάση εργασίας (11.30 έως λήξη ωραρίου) για τους εργαζόμενους του Δημοσίου στις 10 του μήνα (ημέρα κατά την οποία είχε εξαγγείλει αρχικά 24ωρη απεργία) και παραστάσεις διαμαρτυρίας σε Ασφαλιστικούς Οργανισμούς του Δημοσίου.

Η ΠΟΕΔΗΝ αποφάσισε συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ και καλεί και τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο Βόλου να συμμετέχουν σε αυτή. Επίσης αποφάσισε στάση εργασίας για την μη πληρωμή των 5 ευρώ από τους πολίτες και συμβολική κατάληψη των γραφείων κίνησης για αποτροπή της πληρωμής του.

Οι καθηγητές

Η ΕΛΜΕ Μαγνησίας προτείνει 24ωρη απεργία για τις 23 Φεβρουαρίου ή οποιαδήποτε άλλη ημέρα, τρίωρες στάσεις εργασίας και συμβολικούς αποκλεισμούς κτιρίων, συναντήσεις με αρμόδιους φορείς, όπως τους Δημάρχους, για το ζήτημα των συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων. Παράλληλα η ΕΛΜΕ θα καλέσει τα πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων, προκειμένου να συζητήσουν από κοινού για την αντιλαϊκή πολιτική. Η συνάντηση έχει καθοριστεί για τις 10 Φεβρουαρίου.

Οι έμποροι

Σε κλείσιμο της αγοράς του Βόλου για μία ημέρα σε ημερομηνία που θα καθοριστεί σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας, προσανατολίζονται οι έμποροι του Βόλου. Σχετικές προτάσεις θα καταθέσουν στη διοίκηση του τοπικού Εμπορικού Συλλόγου, η οποία με την σειρά της σήμερα θα τις καταθέσει στην Ομοσπονδία, για να οριστεί η μορφή και η ημερομηνία της κινητοποίησης. Κατά μία πληροφορία υπάρχει η σκέψη η κινητοποίηση να συμπέσει με την 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 23 Φεβρουαρίου.

Την ετήσια τακτική γενική συνέλευση θα πραγματοποιήσει ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου, στις 6 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Δημητριάδος 176.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι Οικονομικός και Διοικητικός Απολογισμός 2010, έκθεση ελεγκτικής επιτροπής και έγκριση προϋπολογισμού και προγραμματισμού 2011.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το