Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Παραβάσεις του αντικαπνιστικού νόμου και «καμπάνες»

Πρόστιμο για ένα στα τέσσερα καταστήματα
Πρόστιμο για ένα στα τέσσερα καταστήματα

Πρόστιμο δέχθηκε ένα στα τέσσερα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Μαγνησία, όπου πραγματοποιήθηκε έλεγχος από τη Διεύθυνση Υγείας μαζί με την Αστυνομία για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Μέχρι στιγμής οι βεβαιωμένες παραβάσεις ανήλθαν στις 30, αλλά για δέκα από αυτές οι καταστηματάρχες έχουν υποβάλει ένσταση.
Μετά από δέκα ημέρες έναρξης των εντατικών ελέγχων από τις αρμόδιες υπηρεσίες για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, τα πρώτα συμπεράσματα μπορούν να θεωρηθούν ενθαρρυντικά, καθώς διαφαίνονται τάσεις συμμόρφωσης των καταστηματαρχών, αλλά και των καπνιστών. Ενδεικτικά χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε δεκαπέντε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και δεν επιβλήθηκε κανένα πρόστιμο.
Από την πλευρά τους οι καταστηματάρχες επισημαίνουν άλλες παραμέτρους της όλης διαδικασίας, όπως η μείωση εσόδων.
Πάντως αξίζει να σημειωθεί πως οι περισσότερες περιπτώσεις των προστίμων σχετίζονται με τη μη ύπαρξη βιβλίων αναφοράς, ελλιπούς σήμανσης. Εξάλλου πέντε με έξι ήταν τα πρόστιμα σε θαμώνες που κάπνιζαν. Ακόμη δεν υπάρχουν πολλές καταγγελίες που γίνονται τηλεφωνικά από θαμώνες που μετέβησαν σε ένα μαγαζί και διαμαρτυρήθηκαν, γιατί κάπνιζαν εντός του χώρου. Κυρίως οι καταγγελίες γίνονται στο «100» της Άμεσης Δράσης, ενώ η Διεύθυνση Υγείας δεν δέχθηκε κάποια ενημέρωση από το 1142 για καταγγελία στο Βόλο.
Επίσης πρέπει να σημειωθεί ότι έλεγχοι πραγματοποιούνται και εκτός πόλης, ενώ κλιμάκιο μεταβαίνει και στη Σκιάθο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το