Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Μεγάλο το ενδιαφέρον για την καλλιέργεια καρυδιάς

αχιλλειον-ινστιτουτο-πηλιου

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον αγροτών, γεωπόνων, επιστημόνων και άλλων επαγγελματιών της Μαγνησίας και όχι μόνο για την καλλιέργεια της καρυδιάς Καλιφόρνιας, ως εναλλακτικής μορφής γεωργικής δραστηριότητας που μπορεί να αποφέρει κέρδη, ενώ έχει σημαντικά οφέλη για την ανθρώπινη υγεία. Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στο «Αχίλλειον» από το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου, η συμμετοχή του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη, ενδεικτικό της νέας αντίληψης που αρχίζει να κυριαρχεί πλέον στο χώρο των παραγωγών.
Η ημερίδα με τίτλο «Καλλιεργώντας το μέλλον της Δενδροκομίας-Καλλιέργεια Καρυδιάς Καλιφόρνιας» διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου, το Τμήμα Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων της Σχολής Τεχνολόγων Γεωπόνων-τεχνολογίας Τροφίμων και Διαιτολογίας του ΤΕΙ Θεσσαλίας.
Εισηγητές της εκδήλωσης ήταν ο αναπληρωτής καθηγητής Δενδροκομίας του ΤΕΙ Θεσσαλίας κ. Αλέξανδρος Παπαχατζής που μίλησε για την καλλιέργεια της καρυδιάς με ποικιλίες Καλιφόρνιας, ο αναπληρωτής καθηγητής Δενδροκομίας ΤΕΙ Καλαμάτας κ. Γιώργος Ζακυνθινός που εισηγήθηκε για το θέμα «Προϊόντα της μεταποίησης των καρυδιών και η διατροφική αξία τους» και ο καθηγητής Εφαρμογών Φυτοπαθολογίας του ΤΕΙ Θεσσαλίας κ. Ιωάννης Βαγγέλας που ανέπτυξε το θέμα «Ευπάθειες και αντοχές των καρυδιών Καλιφόρνιας σε ασθένειες».
Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κ. Γιώργος Καλτσογιάννης, ο αντιδήμαρχος Βόλου για τη Δημοτική Ενότητα Αγριάς κ. Σωτήρης Χαλκιάς, ενώ χαιρετισμούς απέστειλαν η υφυπουργός Υγείας κ. Ζέττα Μακρή, η βουλευτής των ΑΝΕΛ κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη και ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Πάρις Μουτσινάς.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το