Τοπικά

Παραίτηση του αντιπρόεδρου του Δ.Σ.Β.

 

Για αδυναμία συνεργασίας με τον πρόεδρο
Ο κ. Λάζαρος Γαϊτάνης

Την παραίτησή του από τη θέση του αντιπρόεδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου -εγγράφως- υπέβαλε χθες το μεσημέρι ο κ. Λάζαρος Γαϊτάνης, επικαλούμενος αδυναμία συνεργασίας με τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Βολιώτη. Κάνει λόγο για «αλαζονικές κι προσβλητικές συμπεριφορές» στο πρόσωπό του. «Το ποτήρι ξεχείλισε» για τον κ. Γαϊτάνη, ο οποίος στην επιστολή του παραδέχεται ρήξη στις σχέσεις του με τον πρόεδρο του Συλλόγου από τα μέσα του περασμένου Ιανουαρίου.

Το αναλυτικό κείμενο της παραίτησης του κ. Γαϊτάνη είναι το ακόλουθο:

«Συνάδελφοι,

σας υποβάλω την παραίτησή μου από αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, παραμένοντας απλό μέλος του Δ.Σ.

Οι λόγοι της παραίτησής μου, μεταξύ των άλλων είναι:

– Η αδυναμία συνεργασίας μου από τα μέσα Ιανουαρίου με τον πρόεδρο, συνεπεία διαφωνιών από μέρους μου και λεκτικών επιθέσεων από μέρους του, που έχουν ως αποτέλεσμα από τότε να μην μπορώ να ασκώ τα, ούτως ή άλλως περιορισμένα καθήκοντα του αντιπρόεδρου, όπως αυτά οριοθετούνται μετά την επικράτηση της λογικής «Ενός ανδρός αρχή».

– Η εντεινόμενη σκόπιμη υποβάθμισή μου από τον πρόεδρο, η οποία ενώ είχε περιοριστεί στη μόνιμη ενημέρωσή μου για τα προς συζήτηση στο Δ.Σ. θέματα του Συλλόγου μόνο μέσω τυπικών γραπτών προσκλήσεων, έφτασε στο σημείο ο ίδιος γενικώς να επικοινωνεί μαζί μου σπανιότατα και αυτό μόνο μέσω της υπάλληλου του Συλλόγου.

– Η αντίθεσή μου στο ολοένα και πιο αντιδημοκρατικό μοντέλο προεδρικής λειτουργίας, που υποκαθιστά πολλές φορές το ίδιο το Δ.Σ. το οποίο καλείται εκ των υστέρων να επικροτεί δηλώσεις και πρωτοβουλίες, οι οποίες δημοσιοποιούνται ερήμην του.

– Η αντίθεσή μου σε διαρκώς επαναλαμβανόμενες αλαζονικές συμπεριφορές που καθιστούν δυσχερή την πρόσβαση συναδέλφων στο συνδικαλιστικό τους όργανο.

– Η αντίθεσή μου σε προσβλητικές, εντός του Δ.Σ., συμπεριφορές εις βάρος του υποψήφιου πρόεδρου στις τελευταίες δικηγορικές εκλογές, που τορπιλίζουν το ήρεμο κλίμα και τις επιβαλλόμενες συναδελφικές σχέσεις μεταξύ των μελών.

Ευχαριστώ τα μέλη του Δ.Σ. για τη μέχρι σήμερα συνεργασία μας, διαβεβαιώνοντας ότι οι λόγοι της παραίτησής μου δεν έχουν να κάνουν με κανένα από αυτά».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το