Τοπικά

Παρέμβαση της ΕΚΠΟΛ σε θέματα εναλλακτικού τουρισμού

 

Στη συνδιάσκεψη – ημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Νοτίου Πηλίου με θέμα τις Μορφές Εναλλακτικού Τουρισμού στο Πήλιο, το Σάββατο, 2 Μαρτίου 2013 στις Μηλιές, συμμετείχε η ΕΚΠΟΛ, εκπροσωπούμενη από τον Πρόεδρό της, κ. Κωνσταντίνο Χαλέβα, ο οποίος παράλληλα εκπροσωπούσε και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πολιτιστικού Τουρισμού (ECTN), στο οποίο προεδρεύει από τις αρχές του 2013.

H συνδιάσκεψη έγινε σε συνεργασία του Δήμου Νοτίου Πηλίου με το Ελληνοϊταλικό Επιμελητήριο και τον Πρόεδρο του, κ. Γεώργιο Μαλαμάκη, καθώς και τον Ιππικό Φυσιολατρικό Όμιλο Μηλεών (ΙΦΟΜ) με Γενικό Γραμματέα τον κ. Αθανάσιο Βήτο, με τη σύμπραξη του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και σκοπό είχε την ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις μορφές εναλλακτικού τουρισμού.

Στο χαιρετισμό του ο Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Χαλέβας, τόνισε τη σημασία των εναλλακτικών μορφών τουρισμού για την ανάπτυξη του Πηλίου, αλλά και τη συνεισφορά στην προσπάθεια αυτή του ECTN, όπου η ΕΚΠΟΛ και ο Δήμος Νοτίου Πηλίου είναι μέλη. Στη συνέχεια ο κ.  Μάνος Βουγιούκας, Συντονιστής του διακρατικού έργου πολιτιστικού τουρισμού CHARTS, ως επικεφαλής εταίρος, στο πρόγραμμα διαπεριφερειακής συνεργασίας INTERREG IVC της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανακοίνωσε ότι, στο πλαίσιο του έργου, πρόκειται να διοργανωθούν τον Ιούνιο 2013 διακρατικά εργαστήρια και εκδηλώσεις με θέματα: Τοπικά Προϊόντα και Γαστρονομία, Παραδοσιακά Επαγγέλματα και Δεξιότητες, καθώς και Σιδηροδρομική Κληρονομιά στο Νότιο Πήλιο.

Στο περιθώριο της συνδιάσκεψης, η ΕΚΠΟΛ σε συνεργασία με το ελληνοϊταλικό Επιμελητήριο και τον ΙΦΟΜ, με τη σύμπραξη του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας επεδίωξαν τη δημιουργία υπηρεσίας πιστοποίησης διαδρομών τριάθλου (ιππασία, ποδηλατοδρομία, τρέξιμο), η οποία θα αποτελέσει και το έναυσμα της πρώτης πιστοποιημένης διαδρομής πανελλαδικά. Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα καμία ασφαλιστική εταιρεία δεν ασφαλίζει τους συμμετέχοντες στα αθλήματα, εάν δεν υπάρχουν οι προαναφερθείσες πιστοποιήσεις.

Επίσης, προέκυψε η διάθεση δέκα υποτροφιών πιστοποίησης οδηγών τριάθλου, συνολικού κόστους άνω των 10.000 €, όπως επίσης και δέκα υποτροφίες σε απόφοιτους λυκείου για την απόκτηση πτυχίων online στην ανωτέρω αναφερθείσα ακαδημία Bioacademy Online.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το