Photo Gallery, Τοπικά

Δράσεις κατά της σχολικής βίας στα σχολεία

Δράσεις κατά της σχολικής βίας στα σχολεία
Δράσεις κατά της σχολικής βίας στα σχολεία

Δράσεις κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού θα πραγματοποιηθούν σήμερα στα σχολεία του νομού Μαγνησίας. Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού και με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών του σχολείου σχετικά με την αντιμετώπιση του φαινόμενου.

Σχετικές εκδηλώσεις θα διοργανωθούν και στο 3ο Γυμνάσιο Βόλου. Στο σχολείο υλοποιείται το πρόγραμμα παρέμβασης: «Αντιμετώπιση των προβλημάτων του εκφοβισμού στο Γυμνάσιο», στους μαθητές της Α’ τάξης, σε συνεργασία με το Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχολογικής Έρευνας και Ψυχοπαιδαγωγικής Συμβουλευτικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η παρέμβαση αυτή αφορά στη μείωση η και την αποτροπή του σχολικού εκφοβισμού. Στόχος επίσης είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών, σε θέματα ενδοσχολικής βίας (σωματικής, λεκτικής, ηλεκτρονικής). Το πρόγραμμα υλοποιείται από τις καθηγήτριες του σχολείου: κ.Σαρδέλη Ασημίνα Φιλόλογο, κ.Γιακμογλίδου Νεκταρία Καλλιτεχνικών, κ.Πούλιου Αριστέα Φιλόλογο, κ.Μαργαρίτου Χριστίνα Μουσικό, κ.Κατσούδα Αικατερίνη Φιλόγογο. θα λειτουργήσει εικαστικό εργαστήριο με δημιουργίες μαθητών σχετικά με τη βία, οι οποίες και θα εκτεθούν σε χώρο του σχολείου. Επίσης στην είσοδο του σχολείου έχει αναρτηθεί πανό με μήνυμα για την ημέρα αυτή. Οι εικαστικές αυτές παρεμβάσεις, γίνονται με την επιμέλεια της καθηγήτριας κ. Γιακμογλίδου.

Θα γίνει παρουσίαση εργασίας, στους μαθητές, για τη σχολική βία και την επιθετικότητα από τη Διευθύντρια του σχολείου, Κοινωνιολόγο, κ.Ρηγάκη Ανδρονίκη

Επίσης λειτουργεί ο ρόλος του «σχολικού διαμεσολαβητή». Μαθητές του 15μελούς Μαθητικού Συμβουλίου, έχουν λόγο και ρόλο παρέμβασης και βοηθούν στην εκτόνωση εντάσεων – συγκρούσεων μεταξύ μαθητών στο χώρο του σχολείου, στα διαλείμματα. Μαθητές γίνονται πρωταγωνιστές θετικών δράσεων και πρωτοβουλιών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το