Photo Gallery, Τοπικά

Χάος με αναχρονιστική και επικίνδυνη σήμανση στο Βόλο

Ταμπέλες 25 ετίας βρίσκονται ξεχασμένες στους δρόμους
Ταμπέλες 25 ετίας βρίσκονται ξεχασμένες στους δρόμους

Πινακίδες σκουριασμένες και ξεχασμένες τα τελευταία 25 χρόνια υπάρχουν έξω από σχολεία , άλλες βρίσκονται τοποθετημένες σε δρόμους που υποδηλώνουν κατασκευές έργων που δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ, ενώ παρατηρείται το φαινόμενο ίδια σήματα του κώδικα οδικής κυκλοφορίας να βρίσκονται στο ίδιο πεζοδρόμιο. Οδηγοί, πεζοί επισκέπτες αδυνατούν να προσανατολιστούν σε μια πόλη  όπου κανείς δεν ενδιαφέρεται να αποξηλώσει ταμπέλες που οι φορείς του δημοσίου αλλά και ιδιώτες τοποθετούν αυθαίρετα όπου κρίνουν πως… βολεύει τους ίδιους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα , τους απόλυτου χάους που δημιουργεί η σήμανση είναι ότι στην οδό Σέκερη , στο ύψος του ΚΤΕΛ υπάρχουν τοποθετημένες σε αντίστοιχους ιστούς 14 ταμπέλες, ενώ στη συμβολή των οδών Σαράφη με Κωνσταντά όπου η κυκλοφορία είναι περιορισμένη, οι ιστοί με τα αντίστοιχα σήματα,  είναι 12.

Τα σήματα στους δρόμους δεν αλλάζουν ακόμη και όταν υπάρχει αλλαγή στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Ταμπέλες  που υποδηλώνουν κατασκευές έργων δεν απομακρύνονται ποτέ , είτε υπάρχει ολοκλήρωση της υποδομής, είτε αυτή έχει παραπεμφθεί στις καλένδες. Η σήμανση στο Βόλο βρίσκεται εκτός…πραγματικότητας , αν αναλογιστεί κανείς ότι η πρώτη ενημερωτική πινακίδα που συναντά κανείς όταν φθάνει στο λιμάνι είναι αυτή που καλωσορίζει τον επισκέπτη στο θαλάσσιο πάρκο της Αλοννήσου… Η απομάκρυνση των επικίνδυνων, αναχρονιστικών και αποπροσανατολιστικών ταμπελών και σημάτων δεν κοστίζει ούτε ευρώ στους δημότες, αλλά βασική προϋπόθεση είναι να κινητοποιηθούν οι υπηρεσίες που τις τοποθέτησαν. Στο Πεδίον του Άρεως η ταμπέλα που είχε τοποθετηθεί για να υποδηλώνει την ύπαρξη του Ιππικού Ομίλου είναι αναποδογυρισμένη τα δύο τελευταία χρόνια και ουδείς ενδιαφέρθηκε να τη μεταφέρει. Πολυσήμανση παρατηρεί κανείς και στο κέντρο της πόλης, όπου είναι αδύνατον να περπατήσει κανείς από τους ιστούς των σημάτων που έχουν τοποθετηθεί. Η αδιαφορία των υπηρεσιών που τοποθετούν τα σήματα είναι και το «κλειδί» για τον καθαρισμό της πόλης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το