Τοπικά

Παρέμβαση για την Π.Ε.Ο. Βόλου-Λάρισας

Τη δρομολόγηση διαδικασιών για τη βελτίωση των συνθηκών διέλευσης των οχημάτων από την Παλαιά Εθνική οδό Βόλου-Λάρισας ζητεί ο Δήμος Ρ. Φεραίου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το υπουργείο Ανάπτυξης, μετά τα τελευταία τροχαία δυστυχήματα που σημειώθηκαν

Τη δρομολόγηση διαδικασιών για τη βελτίωση των συνθηκών διέλευσης των οχημάτων από την Παλαιά Εθνική οδό Βόλου-Λάρισας ζητεί ο Δήμος Ρήγα Φεραίου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το υπουργείο Ανάπτυξης, μετά τα τελευταία τροχαία δυστυχήματα που σημειώθηκαν και τους κινδύνους που δημιουργούνται πλέον για τους οδηγούς, αλλά και τους κάτοικους.

Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου έχει απευθυνθεί και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και πιο συγκεκριμένα στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, όπου κατά το παρελθόν εκπονήθηκε μελέτη για τα επικίνδυνα σημεία στην παλαιά εθνική οδό Βόλου-Λάρισας και τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν.

Από τη Δημοτική Αρχή εκτιμάται ότι το ζήτημα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα, να ληφθούν τα απαιτούμενα μέτρα, για να μην θρηνήσουμε άλλες ανθρώπινες ζωές.

Η δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου, σε επιστολή της προς τους αρμόδιους φορείς, υπογράμμισε πως «το οδικό δίκτυο της παλαιάς εθνικής οδού Βόλου-Λάρισας βρίσκεται σε κακή κατάσταση και οι υποδομές πρέπει να βελτιωθούν άμεσα. Ο φωτισμός είναι ελλιπής, στηθαία δεν υπάρχουν, οι παρακαμπτήριες οδοί είναι πάρα πολλές, ενώ θα πρέπει να τοποθετηθούν και φωτεινοί σηματοδότες. Ο κίνδυνος για την ασφάλεια των οδηγών και των συνεπιβατών τους είναι μεγάλος. Παράλληλα οι κάτοικοι του Στεφανοβίκειου, του Ριζόμυλου και των άλλων χωριών διατρέχουν κίνδυνο, καθώς τα οχήματα διέρχονται οικισμών, χωρίς να τηρούνται τα καθορισμένα όρια ταχύτητας».

Η ίδια πρόσθεσε πως λόγω  του υψηλού κόστους των διοδίων ο κυκλοφοριακός φόρτος στην παλαιά εθνική οδό Βόλου-Λάρισας έχει αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό, ενώ τον χρησιμοποιούν και μεγάλα οχήματα, όπως νταλίκες.

«Αυτό που ζητούμε από τους αρμόδιους φορείς είναι να παρέμβουν και να χρηματοδοτήσουν την έναρξη εργασιών για τη βελτίωση του οδικού δικτύου. Παράλληλα, θα πρέπει να υπάρξουν ρυθμίσεις για μείωση των τιμών των διοδίων. Τα πρόσφατα τροχαία δυστυχήματα ανέδειξαν την επικινδυνότητα του συγκεκριμένου οδικού δικτύου και, αν δεν υπάρξουν δραστικές ενέργειες, δεν αποκλείεται να θρηνήσουμε και άλλα θύματα στην άσφαλτο».

Το Κοινωνικό Φαρμακείο

Παράλληλα επιστολή στους φαρμακοποιούς που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Ρήγα Φεραίου, προκειμένου να ενεργοποιηθούν εθελοντικά στην κατεύθυνση της συνεργασίας του Δήμου Ρήγα Φεραίου με το Κοινωνικό Φαρμακείο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας και της Μητρόπολης Δημητριάδος απέστειλε η Δημοτική Αρχή.

Νοσηλευτικές υπηρεσίες

Την παροχή νοσηλευτικών υπηρεσιών μέσω των ΚΑΠΗ έχει ξεκινήσει ο Δήμος Ρήγα Φεραίου. Οι υπηρεσίες παρέχονται μέσα από τους συμβασιούχους της Κοινωφελούς Εργασίας οι οποίοι μεταβαίνουν στα ΚΑΠΗ του Δήμου, όπως Στεφανοβίκειο, Βελεστίνο, Ριζόμυλο, Κανάλια και πραγματοποιούν διάφορες εξετάσεις στους ηλικιωμένους.

Το ΕΠΑΛ

Από την Επιτροπή Αρχιτεκτονικού Ελέγχου εγκρίθηκε το θέμα της ανέγερσης νέου κτιρίου για το Επαγγελματικό Λύκειο Βελεστίνου, ενώ ο Δήμος εντείνει τις διαδικασίες, ώστε το έργο  να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Θεατρική παράσταση

Θεατρική παράσταση αφιερωμένη στη συμπλήρωση 90 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Πνευματικό Κέντρο Βελεστίνου.

Η παράσταση έχει τίτλο «Αγγέλα Παπάζογλου», είναι μία από τις σημαντικότερες παραστάσεις των τελευταίων δώδεκα χρόνων, που έχει παιχτεί σε σχεδόν όλες τις πόλεις της Ελλάδας και στο εξωτερικό (Βρυξέλλες, Ν. Ιταλία, Βελιγράδι, Γερμανία, Σουηδία). Το ρόλο της Αγγέλας ερμηνεύει η Άννα Βαγενά. Αναγνώστρια η Γιασεμί Κηλαηδόνη.

Σήμερα στις 11 το πρωί στο Πνευματικό Κέντρο θα πραγματοποιηθεί η πρωινή θεατρική παράσταση για τους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων, ενώ θα ακολουθήσει και δεύτερη παράσταση για το υπόλοιπο κοινό στις 7 το απόγευμα.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση: «Φέτος, που συμπληρώνονται 90 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή και θέλοντας, να τιμήσουμε αυτήν την επέτειο, θα πραγματοποιήσουμε παραστάσεις με το έργο του Γιώργη Παπάζογλου «Αγγέλα Παπάζογλου». Νομίζουμε ότι είναι ο καλύτερος φόρος τιμής για τον ξεριζωμένο ελληνισμό της Μικράς Ασίας. Άλλωστε, ο λόγος της Αγγέλας είναι σήμερα επίκαιρος όσο ποτέ, με τα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας. Ο βαθύς κι αγνός πατριωτισμός της, θα είναι ένα «βάλσαμο» για τις ψυχές όλων μας».

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το