Τοπικά

Αναβάθμιση υποδομών στα λιμάνια Πλατανιά και Κατηγιώργη

Η δρομολόγηση των απαιτούμενων εργασιών αναβάθμισης και αξιοποίησης των λιμενικών υποδομών του Πλατανιά και του Κατηγιώργη βρίσκεται στις κυρίαρχες προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής Νοτίου Πηλίου

Η δρομολόγηση των απαιτούμενων εργασιών αναβάθμισης και αξιοποίησης των λιμενικών υποδομών του Πλατανιά και του Κατηγιώργη βρίσκεται στις κυρίαρχες προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής Νοτίου Πηλίου. Παράλληλα, ο Δήμος προγραμματίζει για το Προμύρι την εκτέλεση έργων αποκατάστασης και αναβάθμισης του δικτύου ύδρευσης όπου απαιτείται, τη συντήρηση του αντίστοιχου οδικού, καθώς και παρεμβάσεις στο αγροτικό ιατρείο, προκειμένου να καθίσταται λειτουργικό για τους ασθενείς και το γιατρό. Σχετικές επισημάνσεις έγιναν από το δήμαρχο κ. Νίκ. Φορτούνα στη διάρκεια ενημερωτικής επίσκεψης που πραγματοποίησε χθες στο χωριό και τους οικισμούς αντίστοιχα κλιμάκιο του Δήμου.

Στο Προμύρι βρέθηκε χθες ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου κ. Νίκ. Φορτούνας, συνοδευόμενος από αντιδήμαρχους, στο πλαίσιο των τακτικών επισκέψεών του σε χωριά και οικισμούς, προκειμένου να ενημερώνεται από τους κάτοικους σχετικά με τα προβλήματα και να δρομολογεί λύσεις.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής για το Προμύρι, με τις κυριότερες να είναι η εκτέλεση των απαιτούμενων έργων αποκατάστασης και αναβάθμισης του δικτύου ύδρευσης όπου απαιτείται, η συντήρηση του αντίστοιχου οδικού, καθώς και παρεμβάσεις στο αγροτικό ιατρείο προκειμένου να καθίσταται λειτουργικό για τους ασθενείς και το γιατρό.

«Τμήματα του δικτύου ύδρευσης του Προμυρίου» επισήμανε ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου κ. Νίκ. Φορτούνας «χρήζουν άμεσης αποκατάστασης, καθώς παρατηρούνται προβλήματα στη λειτουργία τους. Στον προγραμματισμό μας εντάξαμε την εκτέλεση των απαιτούμενων εργασιών αποκατάστασης και αναβάθμισης, όπου φυσικά απαιτούνται. Επιπλέον, στις κυρίαρχες προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής Νοτίου Πηλίου περιλαμβάνονται και οι εργασίες συντήρησης του εσωτερικού οδικού δικτύου, προκειμένου η κυκλοφορία των οχημάτων να γίνεται με ασφάλεια. Δρομολογούμε, επίσης, την εκτέλεση των εργασιών αναβάθμισης του αγροτικού ιατρείου στο Προμύρι, προκειμένου να καθίσταται περισσότερο λειτουργικό για τους ασθενείς και το γιατρό. Προγραμματίζουμε την υλοποίηση των απαιτούμενων παρεμβάσεων, προκειμένου ο γιατρός να έχει τη δυνατότητα να διαμένει στο αγροτικό ιατρείο, με κυριότερο στόχο την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των ασθενών» υπογράμμισε ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου.

Λιμάνια

Το κλιμάκιο της Δημοτικής Αρχής Νοτίου Πηλίου επισκέφτηκε χθες τόσο τον Πλατανιά, όσο και τον Κατηγιώργη, έχοντας ψηλά στην ατζέντα του τη δρομολόγηση των απαιτούμενων παρεμβάσεων στις λιμενικές υποδομές των δύο προαναφερόμενων οικισμών.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η αξιοποίηση και η αναβάθμιση των δύο λιμανιών, με την εκτέλεση των απαραίτητων έργων.

Επιπλέον, ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου, αφού πρώτα ενημερώθηκε από κάτοικους σχετικά με τα προβλήματα που παρατηρούνται στα λιμάνια κυρίως, εξέφρασε τη θέση της Δημοτικής Αρχής σχετικά με τη δυνατότητα άμεσης αποκατάστασης των ζημιών που προκύπτουν από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες κυρίως χωρίς να είναι απαραίτητη η εκπόνηση και η έγκριση μελέτης.

«Επιμένουμε ως Δημοτική Αρχή» υπογράμμισε ο κ. Φορτούνας «στην έγκριση νομοθετικής ρύθμισης, προκειμένου ο Δήμος, σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο, να έχει τη δυνατότητα να υλοποιεί μικρές παρεμβάσεις στα λιμάνια, όταν απαιτείται. Η κατασκευή μιας μικρής προβλήτας ή η αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία αποτελούν παρεμβάσεις, οι οποίες μπορούν να υλοποιούνται άμεσα χωρίς μελέτη. Η Κτηματική Υπηρεσία να συνεργάζεται με το Δήμο και το Λιμεναρχείο, έτσι ώστε να καταπολεμηθεί η γραφειοκρατία» τόνισε ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το