Τοπικά

Προτεραιότητα η αποκατάσταση του οδικού δικτύου

Τα κυριότερα προβλήματα εντοπίζονται στην είσοδο προς Ζαγορά, στη θέση Καράβωμα, καθώς και στο τμήμα του εθνικού οδικού δικτύου που διέρχεται από το Ξουρίχτι

 

Ολοκληρωμένες παρεμβάσεις στα σημεία του εθνικού οδικού δικτύου στο Ανατολικό Πήλιο, τα οποία χρήζουν άμεσης αποκατάστασης για την ασφάλεια των διερχομένων, διεκδικεί η Δημοτική Αρχή Ζαγοράς – Μουρεσίου, προχωρώντας ήδη σε σειρά επαφών με τα συναρμόδια υπουργεία. Ωστόσο, όπως αρμοδίως προκύπτει από το Δήμο, τα συναρμόδια υπουργεία δεν έχουν ακόμη τοποθετηθεί σχετικά με την ικανοποίηση του αιτήματος, καθώς, όπως όλα δείχνουν, η εξασφάλιση της απαιτούμενης χρηματοδότησης εξακολουθεί να αποτελεί το μεγαλύτερο εμπόδιο για τη δρομολόγηση των απαιτούμενων έργων.

Την έντονη αντίδραση της Δημοτικής Αρχής Ζαγοράς – Μουρεσίου και κατοίκων της ευρύτερης περιοχής προκαλούν οι κατολισθήσεις και οι καθιζήσεις, οι οποίες καθημερινά σχεδόν σημειώνονται κατά μήκος του εθνικού οδικού δικτύου στο Ανατολικό Πήλιο, καθιστώντας το δρόμο ως επικίνδυνο.

Τα κυριότερα προβλήματα εντοπίζονται στην είσοδο προς Ζαγορά, στη θέση Καράβωμα, καθώς και στο τμήμα του εθνικού οδικού δικτύου που διέρχεται από το Ξουρίχτι.

Δημοτική Αρχή και κάτοικοι φοβούνται για τα χειρότερα και ζητούν από τα συναρμόδια υπουργεία την άμεση δρομολόγηση των απαιτούμενων εργασιών αποκατάστασης, με σειρά ολοκληρωμένων παρεμβάσεων στα σημεία, τα οποία χρήζουν βελτίωσης και χαρακτηρίζονται ως επικίνδυνα για τη διέλευση οχημάτων.

Σε μια προσπάθεια να δοθεί όσο το δυνατόν συντομότερα λύση στο οξυμένο πρόβλημα, η Δημοτική Αρχή Ζαγοράς – Μουρεσίου πραγματοποιεί ήδη σειρά επαφών με τα συναρμόδια Υπουργεία, προκειμένου να δρομολογηθούν τα έργα και να εξασφαλιστεί η απαιτούμενη χρηματοδότηση.

«Κατατίθενται διάφορες προτάσεις» επισημαίνει ο δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Γ. Αντώνογλου – Κασσαβέτης «προκειμένου να δοθεί όσο το δυνατόν συντομότερα λύση στο οξυμένο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε με τις κατολισθήσεις και τις καθιζήσεις που καθημερινά σχεδόν σημειώνονται σε αρκετά σημεία του εθνικού οδικού δικτύου. Βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με τα συναρμόδια υπουργεία. Διεκδικούμε την άμεση δρομολόγηση των απαιτούμενων ολοκληρωμένων παρεμβάσεων στα σημεία του εθνικού οδικού δικτύου, τα οποία χρήζουν άμεσης αποκατάστασης. Υπάρχει πρόβλημα και απαιτείται άμεσα να επιλυθεί. Ως Δημοτική Αρχή τασσόμαστε στο πλευρό των κατοίκων, τα αιτήματα των οποίων είναι δίκαια και από την πλευρά μας προωθούμε το ζήτημα καταβάλλοντας προσπάθειες, προκειμένου να πείσουμε τα συναρμόδια υπουργεία για την επιτακτική ανάγκη άμεσης δρομολόγησης των παρεμβάσεων στο εθνικό οδικό δίκτυο. Ωστόσο, μέχρι στιγμής τουλάχιστον δεν προκύπτει η παραμικρή έστω απάντηση από την πλευρά τους» σημειώνει ο δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου.

Σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή, το κυριότερο εμπόδιο στη δρομολόγηση και την εκτέλεση των απαιτούμενων εργασιών αποκατάστασης του εθνικού οδικού δικτύου στο Ανατολικό Πήλιο με ολοκληρωμένες παρεμβάσεις είναι το οικονομικό.

Λόγω των περικοπών και της οικονομικής κρίσης γενικότερα, είναι δύσκολο να εξασφαλιστεί η απαιτούμενη χρηματοδότηση.

«Υπάρχει οικονομικό πρόβλημα» τονίζει ο κ. Αντώνογλου – Κασσαβέτης «και με τις περικοπές είναι δύσκολο να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση. Ωστόσο, είναι επιτακτική ανάγκη να γίνουν οι ολοκληρωμένες παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο, προκειμένου ο δρόμος να είναι ασφαλής. Το πρόβλημα παρατηρείται 30 χρόνια τώρα. Δεν δόθηκε λύση τότε που υπήρχαν τα οικονομικά περιθώρια, τα οποία τώρα δεν υπάρχουν. Ωστόσο, εμείς συνεχίζουμε να πιέζουμε» καταλήγει ο δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το