Photo Gallery, Τοπικά

Παπαμιμίκος: Να αλλάξουμε νοοτροπία και κουλτούρα

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ στο Βόλο για την εκδήλωση κοπής πίτας της παράταξης

«Με αλλαγή κουλτούρας, με πράξεις, με ανάπτυξη του επιχειρείν, μπορούμε να αλλάξουμε το κλίμα στη χώρα» τόνισε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κ. Ανδρέας Παπαμιμίκος που βρέθηκε χθες στο Βόλο για την εκδήλωση κοπής πίτας της παράταξης. Ο ίδιος πρόσθεσε πως η ΟΝΝΕΔ στηρίζει την κυβέρνηση, γιατί, αν αποτύχει θα δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα για τη χώρα.

Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» πολλοί νέοι, αλλά και τοπικά στελέχη του κόμματος. Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κ. Ανδρέας Παπαμιμίκος τόνισε πως «είναι πολύ σημαντικό σε αυτή τη δύσκολη χρονική συγκυρία που η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει μεταρρυθμίσεις, τις οποίες έχει ανάγκη ο τόπος, να αντιληφθούμε επιτέλους και εμείς το ρόλο μας. Η Ευρώπη για ακόμη μια φορά το τελευταίο χρονικό διάστημα με την απόφασή της για τη διάθεση πόρων ΕΣΠΑ στην Ελλάδα, δείχνει εμπράκτως τη στήριξή της στη χώρα μας. Δεν χρειάζονται βέβαια πανηγυρισμοί ούτε φανφάρες, αλλά όλοι οι Έλληνες πολίτες και οι νέοι να δουλέψουμε με συνέπεια και συνέχεια για να αλλάξουμε τη νοοτροπία και την κουλτούρα μας για να βοηθήσουμε στην ουσιαστική ανάκαμψη της χώρας.

Στο ερώτημα πώς σχολιάζει η ΟΝΝΕΔ που εκπροσωπεί τους νέους, την εξαθλίωση της κοινωνίας λόγω των μέτρων του μνημονίου, τα οποία ακολουθεί η σημερινή κυβέρνηση, ο ίδιος είπε ότι «και οι νέοι της ΟΝΝΕΔ και αυτοί έχουν εξαθλιωθεί και έχουν τα ίδια προβλήματα. Δεν ζούμε σε γυάλινο κόσμο, ούτε διαφέρουμε από τους άλλους. Το τι έφταιξε και φτάσαμε ώς εδώ, είναι πάρα πολύ μεγάλη κουβέντα. Πρέπει να δούμε, όμως τι γίνεται από δω και πέρα. Και οι νέοι άνθρωποι οφείλουν να είναι πρωταγωνιστές στην αλλαγή του κλίματος όχι μόνο επικοινωνιακά, αλλά και ουσιαστικά. Και αυτό θα γίνει με πράξεις, με ανάπτυξη του επιχειρείν, με αλλαγή κουλτούρας. Πρέπει να φύγουμε από τη λογική του βολέματος στο Δημόσιο, να σταματήσουμε τη διαφθορά, τη διαπλοκή».

Ερωτηθείς, αν η ΟΝΝΕΔ στηρίζει την κυβέρνηση απάντησε με νόημα πως «βεβαίως και στηρίζουμε την κυβέρνηση, γιατί αν αποτύχει, θα έχουμε πολύ μεγάλο πρόβλημα ως χώρα».

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Μαγνησίας κ. Χρήστος Χρόνης τόνισε πως «περνούμε μια δύσκολη περίοδο ως χώρα και οι πρώτοι που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα, είναι οι νέοι. Οι νέοι της ΟΝΝΕΔ σε τοπικό επίπεδο βγαίνουν μπροστά με προτάσεις, ιδέες και κουράγιο.

Υπογράμμισε ότι λόγω της κρίσης οι νέοι αποστρέφονται την πολιτική, γι’ αυτό και είναι ευκαιρία να αλλάξει αυτό το κλίμα μέσα από την κατάθεση προτάσεων για την πολιτική από τους ίδιους τους νέους.

Ερωτηθείς, αν η ΟΝΝΕΔ πλαισιώνεται με νέα μέλη, απάντησε πως «έρχονται νέα μέλη στην παράταξη που θέλουν να πουν τις δικές τους ιδέες και προτάσεις. Η αλήθεια είναι ότι παλιά η ΟΝΝΕΔ περιστρεφόταν ως θεματολογία γύρω από τα πανεπιστήμια. Με τα νέα δεδομένα όμως και την ανεργία, δημιουργούνται νέες κινήσεις, όπως το πρόγραμμα «επιχειρώ» που μας βοηθούν ως νέους να κάνουμε κάτι καινούριο.

Αναφερόμενος στις δυσκολίες της εύρεσης εργασίας των νέων τόνισε πως και ο ίδιος βρίσκεται σε δύσκολη θέση και η μόνη απασχόλησή του αυτή τη στιγμή είναι η πεντάμηνη σύμβαση με την κοινωφελή εργασία.

Κατέληξε δε λέγοντας πως μέσα στην κρίση είναι πιο υπεύθυνο να προτείνεις ιδέες από το να κάνεις στείρα αντιπολίτευση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το