Αθλητισμός

Παντελίδης: «Ν’ αποκτήσουμε νοοτροπία νικητή»

Η διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου παρουσίασε χθες σε συνέντευξη Τύπου τον νέο προπονητή των «ερυθρολεύκων», Σάββα Παντελίδη, ο οποίος ανέλαβε και επίσημα τα καθήκοντά του. Την παρουσίαση έκανε ο πρόεδρος της ΠΑΕ, κ. Δημήτρης Καραγιάννης. Από την πλευρά του ο κ. Παντελίδης υποστήριξε πως στόχος του είναι να οδηγήσει τον Ολυμπιακό στη Σούπερ Λιγκ, φροντίζοντας η ομάδα να παίζει επιθετικό και ελκυστικό ποδόσφαιρο. Τόνισε πως το ματς της Κυριακής με τον Απόλλωνα θα πρέπει να είναι νικηφόρο, προκειμένου να ξεκινήσει η βαθμολογική ανάκαμψη της ομάδας.

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

Στην αρχή τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Δημήτρης Καραγιάννης, ο οποίος ανέφερε: «Η διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου θέτοντας πάντα ως γνώμονα το καλό της ομάδας, με σκοπό την επάνοδό της στη Σούπερ Λιγκ, ήρθε σε συμφωνία με τον γνωστό σε όλους προπονητή Σάββα Παντελίδη, τον οποίο και σας παρουσιάζω σήμερα (σ.σ χθες). Η πορεία του μας κέντρισε το ενδιαφέρον. Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών μας, διακρίναμε στο πρόσωπό του, τόσο το πάθος για διάκριση, όσο και το ήθος που τον διακρίνει.

Έτσι αποφασίσαμε να παραδώσουμε τις τύχες τις ομάδας μας στα ικανά και έμπειρα χέρια του. Η διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου θα σταθεί δίπλα στο νέο μας προπονητή, με όλους τους τρόπους. Και με περαιτέρω ενίσχυση του ρόστερ, σε συνεργασία μαζί του, αλλά και σε οτιδήποτε άλλο χρειαστεί ο ίδιος, όπως και η ομάδα».

Παντελίδης:

Ο Ολυμπιακός

θα παίζει επιθετικό

ποδόσφαιρο

Στη συνέχεια ο νέος προπονητής των «ερυθρολεύκων», Σάββας Παντελίδης, στις δηλώσεις του εξέφρασε την πεποίθησή του, πως η ομάδα έχει όλες τις δυνατότητες να πρωταγωνιστήσει και να δικαιωθεί στο τέλος.

«Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να ευχαριστήσω τη διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου για την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν. Να είστε σίγουροι όλοι, ότι στο τέλος θα δικαιωθούμε. Και να μην ήξερα που ερχόμουν, μετά από τρεις μέρες στην πόλη του Βόλου, καταλαβαίνω που ήρθα. Βλέπω την αγάπη του κόσμου γι’ αυτή την ομάδα και το πάθος που υπάρχει για να επιστρέψει ο Ολυμπιακός εκεί που ανήκει. Είμαι εδώ για δουλέψω και δεν μου αρέσουν τα πολλά λόγια. Θα βελτιωνόμαστε από παιχνίδι σε παιχνίδι και στο τέλος θα δημιουργήσουμε μια ομάδα που θα ικανοποιεί εμάς, τη διοίκηση και τους φιλάθλους με τις εμφανίσεις και τα αποτελέσματα».

Στη συνέχεια ο Σάββας Παντελίδης απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων:

Για το αν έχει, πλέον, ο Ολυμπιακός Βόλου το καλύτερο ρόστερ της κατηγορίας για να διεκδικήσει την απευθείας άνοδο στη Σούπερ Λιγκ: «Το καλύτερο υλικό της κατηγορίας είναι αυτό που κερδίζει την άνοδο. Αξιολογούμε το υλικό, υπάρχουν καλοί παίκτες στην ομάδα, αλλά σίγουρα υπάρχει μια ανομοιομορφία, όσον αφορά τη κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι ποδοσφαιριστές.

Θα πως είναι μειονέκτημα γι’ αυτή την ομάδα, το ότι ξεκίνησε πολύ αργά προετοιμασία, γεγονός που μπορεί να φταίει και για τη μέχρι τώρα πορεία της. Σίγουρα αυτοί οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να έρθουν στο υψηλότερο σημείο απόδοσης, για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε την άνοδο. Η ομάδα δείχνει ότι έχει βάθος, αν κρίνω από την εμφάνιση των περισσοτέρων ποδοσφαιριστών που αγωνίστηκαν στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Αστέρα.

Σε καμία ομάδα, στην οποία εργάστηκα μέχρι τώρα, δεν αντιμετώπισα πρόβλημα με τους ποδοσφαιριστές, με όσο μεγάλο ρόστερ κι αν είχαν. Συνήθως δουλεύω με όλους τους ποδοσφαιριστές και οι καλοί παίκτες χρειάζεται να είναι διαθέσιμοι ανά πάσα στιγμή».

Για τη βαθμολογική θέση του Ολυμπιακού και αν ο ίδιος αισθάνεται πίεση, καθώς οι απαιτήσεις είναι μεγάλες: «Βλέποντας τα στατιστικά της ομάδας, αν ο Ολυμπιακός αξιοποιούσε την έδρα του, νομίζω πως θα ήταν πρώτος. Το πρωτάθλημα της Football League είναι τέτοιο, που αν αξιοποιήσεις τον παράγοντα έδρα, χρειάζεσαι πολύ λιγότερα πράγματα εκτός έδρας για να πρωταγωνιστήσεις. Αυτή τη στιγμή, ωστόσο, στην κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα, θα χρειαστούμε και εκτός έδρας αποτελέσματα. Για να συμβεί αυτό, για να πατάμε πάνω σε μια σταθερή βάση, θα πρέπει να κερδίσουμε το παιχνίδι της Κυριακής με τον Απόλλωνα. Αν κερδίσουμε το κυριακάτικο ματς, που θα το κερδίσουμε, η ομάδα θα παρουσιάζεται ολοένα και καλύτερη από παιχνίδι σε παιχνίδι.

Είναι πολύ άσχημο για έναν προπονητή να εργάζεται σε ομάδες που δεν έχουν κόσμο. Νιώθεις πως δεν υπάρχει τίποτα για να σπρώξει την ομάδα. Ευελπιστώ, ότι οι φίλαθλοι που θα έρχονται στο γήπεδο θα είναι ολοένα και περισσότεροι και θα φεύγουν στο τέλος ευχαριστημένοι από την εικόνα που θα παρουσιάζει ο Ολυμπιακός».

Για το τι πρόκειται να αλλάξει, όσον αφορά την τακτική: «Ο Ολυμπιακός Βόλου σε 17 αγωνιστικές έχει πετύχει 12 γκολ. Είναι πολύ λίγα για μια ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστήσει. Αντίθετα, αμυντικά ο Ολυμπιακός δεν τα πηγαίνει άσχημα. Έχει δεχθεί εννέα γκολ. Νομίζω, ότι θα πρέπει να επικεντρωθούμε στο επιθετικό κομμάτι. Σιγά-σιγά – όμως – και όχι απότομα. Δεν μπορείς να αλλάξεις τη φιλοσοφία της ομάδας μέσα σε τρεις μέρες.

Κάποιοι ποδοσφαιριστές που ήρθαν το τελευταίο διάστημα στην ομάδα δεν είναι έτοιμοι για να αντεπεξέλθουν στα δυνατά παιχνίδια της Β’ Εθνικής. Θα πρέπει εκτός από το να γίνει ο Ολυμπιακός πιο επιθετική ομάδα, να δούμε μέσα από τις προπονήσεις ποια τακτική μπορούν να ακολουθήσουν οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές που υπάρχουν στο σύλλογο. Θα πρέπει να προσαρμόσουμε το σύστημα της ομάδας, με βάση το υλικό που έχουμε. Τις προσεχείς μέρες θα έχω σαφή εικόνα για το πώς μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα αυτή η ομάδα».

Για το αν θα υπάρξουν αλλαγές στο τεχνικό τιμ: «Συνεργάτης μου στη φυσική κατάσταση είναι ο Βασίλης Σέγγος με τον οποίο συνεργάζομαι τα τελευταία τριάμισι χρόνια. Είναι ήδη στο Βόλο και έχει αρχίσει δουλειά. Το υπόλοιπο τεχνικό τιμ θα παραμείνει το ίδιο (σ.σ. Αντώνης Μάνδαλος άμεσος συνεργάτης στην τεχνική ηγεσία, Χρήστος Κοντοβάς γυμναστής τερματοφυλάκων).

Για το αν θα ρίξει βάρος στην ψυχολογία: «Νομίζω πως ψυχολογικά οι ποδοσφαιριστές είναι καλά. Η ομάδα βρίσκεται σε μια φάση αναδιάρθρωσης. Μετά την αλλαγή διοίκησης, έχουμε αλλαγή προπονητή, ενώ έχουν έρθει και αρκετοί καινούργιοι παίκτες. Όλοι τους είναι έμπειροι και μπορούν να διαχειριστούν περισσότερα πράγματα. Θα ήθελα το παιχνίδι της Κυριακής με τον Απόλλωνα να μας δώσει τη βάση για τα επόμενα παιχνίδια. Την Κυριακή πρέπει να παίξουμε καλύτερα απ’ ότι την προηγούμενη εβδομάδα. Η πίεση του αποτελέσματος να είναι σε μένα και όχι στους ποδοσφαιριστές. Σιγά-σιγά οι παίκτες θα αποκτήσουν νοοτροπία νικητή. Για να μπορέσουν να βγάλουν μέσα στο γήπεδο περισσότερα πράγματα, χωρίς να πιέζονται».

Στη συνέχεια ρωτήθηκε ο κ. Καραγιάννης για τα μεταγραφικά ζητήματα που βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς και πόσοι παίκτες θα αποκτηθούν: «Υπάρχουν συζητήσεις με τρεις-τέσσερις ποδοσφαιριστές. Είναι θέμα, πάντως και των ομάδων στις οποίες ανήκουν, αν θα μείνουν ελεύθεροι».

Για το αν θα αποχωρήσουν κάποιοι παίκτες από την ομάδα ο κ. Καραγιάννης τόνισε πως είναι καθαρά απόφαση του προπονητή.

Ο κ. Παντελίδης παίρνοντας το λόγο τόνισε για το συγκεκριμένο θέμα: «Είμαστε σε μία διαδικασία, προκειμένου να γίνουν κάποιες αλλαγές στην ομάδα. Όχι μεγάλες, όμως. Θα υπάρξουν κάποιες αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών, λίγες στον αριθμό.

Όσον αφορά τις μεταγραφές, προσπαθούμε να ενισχυθούμε μ’ έναν ακόμη παίκτη στο χώρο του κέντρου και ίσως και μ’ έναν ακόμη ποδοσφαιριστή στην επίθεση.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το