Τοπικά

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας:Με ηλεκτρονική ψήφο η ανάδειξη των μελών του Συμβουλίου Ιδρύματος

Στο plan B, την ηλεκτρονική-επιστολική δηλαδή ψήφο, προσφεύγει η Πρυτανική Αρχή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την ανάδειξη των οκτώ εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Ιδρύματος, καθώς ούτε χθες πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές, λόγω παρεμπόδισής τους από τους φοιτητές, οι οποίοι είχαν καταλάβει τη Γεωπονική Σχολή.

Χθες ήταν προγραμματισμένη η δεύτερη προσπάθεια πραγματοποίησης των εκλογών για το Συμβούλιο Ιδρύματος. Ωστόσο, όπως έγινε και την περασμένη Τρίτη, έτσι και χθες, οι φοιτητές δεν επέτρεψαν στα μέλη της εφορευτικής επιτροπής να εισέλθουν στο κτίριο και να στήσουν τις κάλπες. Τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής περίμεναν στον αύλειο χώρο της Γεωπονικής για μία ώρα περίπου και τελικά αποχώρησαν.

Όπως τόνισε ο αντιπρύτανης κ. Μιχάλης Ζουμπουλάκης, μετά και από αυτή την εξέλιξη, οδηγούμαστε πλέον στη διαδικασία της ηλεκτρονικής-επιστολικής ψήφου, η οποία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 31 Οκτωβρίου. Βέβαια είναι μια διαδικασία που δεν θα θέλαμε να γίνει, αλλά από τη στιγμή που εμποδίστηκε η διεξαγωγή των εκλογών, και προβλέπεται από το νόμο, κινούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο ίδιος, εξηγώντας τη διαδικασία με την ηλεκτρονική ψήφο, ανέφερε πως εντός ημερών θα διατεθούν στους 420 εκλέκτορες οι προσωπικοί κωδικοί με τους οποίους θα μπουν στο σύστημα θα ψηφίσουν. Ο κεντρικός ηλεκτρονικής διαχειριστής που θα επεξεργαστεί τα στοιχεία της ψηφοφορίας θα βρίσκεται στην Αθήνα, ενώ θα υπάρχει σύνδεση και με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Ο ρόλος της εφορευτικής επιτροπής θα είναι να αντιμετωπίσει τυχόν τεχνικά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν. Οι εκλέκτορες θα μπορούν να ψηφίσουν απ’ όπου θέλουν, χωρίς να βρίσκονται απαραίτητα στο Πανεπιστήμιο.

Στο μεταξύ, σε ανακοίνωσή του το μέτωπο αγώνα σπουδαστών (ΜΑΣ) επισημαίνει πως «τη χθεσινή κινητοποίηση του ΜΑΣ για να μη γίνουν οι εκλογές, τη στήριζαν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Δικτύων, Χωροταξίας, ΠΤΔΕ, ΠΤΕΑ και Φυτικής Παραγωγής. Αποτέλεσμα ήταν οι εκλογές να αναβληθούν και να πάνε για άλλη μέρα με τη διαδικασία της ηλεκτρονικής ψήφου.

Η Γραμματεία Βόλου του ΜΑΣ καλεί τους φοιτητές να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν την πάλη τους, μέσα από την οργάνωσή τους στις επιτροπές αγώνα των σχολών τους, μέσα από τις γενικές συνελεύσεις των συλλόγων και των ετών τους. Κανένας φοιτητής να μη νομιμοποιήσει τα Συμβούλια Διοίκησης με την υποψηφιότητα, είτε με την ψήφο του. Θα χρησιμοποιηθεί αυτή η διαδικασία και για το χτύπημα της οργάνωσης του φοιτητικού κινήματος. Μέσα από τη συμμετοχή στην πάλη οι φοιτητές να ισχυροποιήσουν την κοινωνική συμμαχία, με ισχυρό Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, στο πλευρό του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΟΓΕ, των Λαϊκών Επιτροπών και το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Βόλου».

 

Χωρίς εκπρόσωπο

 

Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας δεν θα έχουν εκπρόσωπο στο Συμβούλιο Ιδρύματος, αφού χθες έληξε η προθεσμία για τη διεξαγωγή των εκλογών, χωρίς να γίνει από πλευράς τους κάποια ενέργεια. Οι φοιτητικοί σύλλογοι στις συνελεύσεις τους είχαν εκφράσει τη διαμαρτυρία τους για το νέο νόμο και ήταν αναμενόμενο να μην γίνει κάποια σχετική διαδικασία για την εκλογή εκπροσώπου.

Τέλος, 20 είναι οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται για τις θέσεις των έξι εξωτερικών μελών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αφού υπήρξε υποψηφιότητα και ελληνίδας καθηγήτριας από Πανεπιστήμιο της Δανίας.

Φώτης Σπανός

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το