Τοπικά

Αρχίζει η λειτουργία ελαιοτριβείων του Συνεταιρισμού Πηλίου

Ανακοινώνεται από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πηλίου – Βορείων Σποράδων προς τους ελαιοπαραγωγούς ότι τα δύο ελαιοτριβεία (πρώην Συνεταιρισμού Αργαλαστής και πρώην Ένωσης – Σωλήνη ) του νέου φορέα ξεκινούν τη λειτουργία τους σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Το ελαιοτριβείο του πρώην Συνεταιρισμού Αργαλαστής ξεκινά τη λειτουργία του τη Δευτέρα 29/10. Τηλέφωνα επικοινωνίας για ραντεβού: 24230 54267 και 6932455138. Υπεύθυνος του ελαιοτριβείου έχει ορισθεί ο κ. Σταμούλης Κωνσταντίνος.

Το ελαιοτριβείο της πρώην Ένωσης – Σωλήνη ξεκινά τη λειτουργία του την Τετάρτη 31/10/ . Τηλέφωνα επικοινωνίας για ραντεβού 24230 54323 και 6937103371. Υπεύθυνος του ελαιοτριβείου έχει ορισθεί ο κ. Τσιάντος Δημήτρης.

Το εκθλιπτικό δικαίωμα σύμφωνα με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου έχει ορισθεί ως εξής:

α) Για τους παραγωγούς – μέλη του Συνεταιρισμού και για ποσότητα ελαιών προς ελαιοποίηση πάνω από 600 kgr, ορίσθηκε εκθλιπτικό δικαίωμα 10 %.

β) Για τους παραγωγούς – μη μέλη του Συνεταιρισμού και για παραγωγούς ανεξαρτήτων ποσοτήτων ελαιών προς ελαιοποίηση, ορίσθηκε εκθλιπτικό δικαίωμα 14%.

Σύμφωνα με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου η εξαγορά ορίσθηκε στην τιμή ελαιολάδου των 3 €/kgr συν ΦΠΑ.

Για το ελαιόλαδο εσοδείας 2012/2013 ο τρόπος συνεργασίας (τιμές, τρόπος πληρωμής κλπ) με τους ελαιοπαραγωγούς για το ελαιόλαδο (βρώσιμο & βιομηχανικό) νέας εσοδείας θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα μόλις οριστικοποιηθούν οι νέες τιμές.
Σε ό,τι αφορά ελαιόλαδα παλαιών εσοδείων συνεχίζεται η παραλαβή με τρόπο πληρωμής άμεσο (εντός δεκαημέρου).

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το