Photo Gallery, Τοπικά

Πανελλαδικό τουρνουά ποδοσφαίρου στο Πανεπιστήμιο

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χθες μέλη του ΜΑΣ Μετώπου τονίστηκε πως συνολικά από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας 18 είναι οι ομάδες που θα συμμετέχουν, ενώ οι αγώνες αρχίζουν σήμερα
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χθες μέλη του ΜΑΣ Μετώπου τονίστηκε πως συνολικά από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας 18 είναι οι ομάδες που θα συμμετέχουν, ενώ οι αγώνες αρχίζουν σήμερα

Το πρώτο πανελλαδικό τουρνουά ποδοσφαίρου διοργανώνει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με απώτερο σκοπό να τονιστεί η ανάγκη για δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων μέσα στις κτιριακές υποδομές των πανεπιστημίων. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χθες το μεσημέρι μέλη του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, τονίστηκε πως συνολικά, από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, 18 είναι οι ομάδες που θα συμμετέχουν, ενώ οι αγώνες αρχίζουν σήμερα.

Ο Αποστόλης Στεργιόπουλος από το Φοιτητικό Σύλλογο του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης και μέλος του ΜΑΣ του Π.Θ. τόνισε πως «η συμμετοχή είναι μαζική εκ μέρους των φοιτητών, ήδη 18 ομάδες έχουν δηλώσει συμμετοχή, ενώ οι κληρώσεις για το πότε θα λάβουν χώρα οι αγώνες έχουν πραγματοποιηθεί».

Το ΜΑΣ σε πανελλαδικό επίπεδο διοργανώνει τουρνουά ποδοσφαίρου, το οποίο θα διεξαχθεί σε τρεις κύριες φάσεις. Η πρώτη φάση που ξεκινά στο Βόλο αρχίζει ήδη από σήμερα. Οι όμιλοι είναι δύο και αποτελούνται από εννιά ομάδες και έπειτα οι τέσσερις πρώτοι από κάθε όμιλο θα παίξουν σε χιαστί παιχνίδια μεταξύ τους στους προημιτελικούς και τους ημιτελικούς. Έπειτα, ο νικητής από κάθε όμιλο θα παίξει με το νικητή του τουρνουά της Λάρισας και ο νικητής αυτών των δύο, ο οποίος θα είναι ουσιαστικά και ο νικητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, θα αγωνιστεί, περί τις 20 Μαΐου, στην Αθήνα, για τη φάση των «οκτώ», στην τελική πανελλαδική φάση του τουρνουά.

Σήμερα αρχίζει η πρώτη πανηγυρική αγωνιστική του τουρνουά και «καλούμε το λαό του Βόλου να αγκαλιάσει αυτήν την προσπάθεια, όπως και τους μαζικούς φορείς, τα σωματεία, τα συνδικάτα και φυσικά κάθε λαϊκή οικογένεια, να έρθουν και να παρακολουθήσουν αυτή την προσπάθεια. Είναι η πρώτη αγωνιστική του 1ου ομίλου της πρώτης φάσης του τουρνουά και από τις 10.00 έως τις 18.00 θα διεξαχθούν τέσσερις αγώνες. Συνολικά 18 είναι οι ομάδες που συμμετέχουν στο τουρνουά από το Βόλο, ενώ η κάθε ομάδα αποτελείται από πέντε-επτά φοιτητές, οι οποίοι δεν ανήκουν αποκλειστικά στο ΜΑΣ, αλλά είναι παιδιά «λαϊκών οικογενειών, που δέχτηκαν την πρότασή μας. Άλλωστε, κριτήριο για τη συμμετοχή δεν είναι τι ψηφίζει και αν ψηφίζει ο καθένας από εμάς. Κριτήριο είναι οι ανάγκες του φοιτητή της λαϊκής οικογένειας στον 21ο αιώνα».

Το γήπεδο είναι στις εγκαταστάσεις του Πολυτεχνείου στο Πεδίον του Άρεως και είναι κι αυτό μια αφορμή ώστε «να διεκδικήσουμε στο πλαίσιο της πάλης μας δωρεάν αθλητικές εγκαταστάσεις, σύμφωνα με τις τεχνολογικές και επιστημονικές ανάγκες και τις δυνατότητες που μας δίνει ο 21ος αιώνας για τους φοιτητές των λαϊκών οικογενειών» υπογραμμίζει ο Απ. Στεργιόπουλος.

Ακόμη, πρόσθεσε την ανάγκη των φοιτητών για άρτια εξοπλισμένες εγκαταστάσεις. Όπως ο ίδιος υποστήριξε, το δεύτερο βασικό ζήτημα της συγκεκριμένης δράσης βασίζεται «στη λογική της εναντίωσης ενάντια στο πανεπιστήμιο-επιχείρηση και ενάντια στην πολιτική που ακολουθείται, με τη φορολογία και τα χαράτσια, εμείς απαιτούμε δωρεάν αθλητικές εγκαταστάσεις για όλο το λαό και σίγουρα να μην εφαρμοστεί το νομοσχέδιο που έχει στα σκαριά η κυβέρνηση για τα ναρκωτικά, καθώς ουσιαστικά προσπαθεί να προωθήσει τα υποκατάστατα, απωθώντας τη νεολαία από το να αγωνιστεί για τα δικαιώματά της».

Τέλος, ο Απ. Στεργιόπουλος υπογράμμισε την αγωνία των φοιτητών, αλλά και των οικογενειών τους για όσα χρόνια κάποιος είναι φοιτητής σε άλλη πόλη, πέρα από τον τόπο του.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το