Photo Gallery, Τοπικά

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στη Διεθνή Έκθεση Βελιγραδίου

Στη Διεθνή Έκθεση «International Fair of Tourism» που πραγματοποιήθηκε από τις 21 έως της 24 Φεβρουαρίου 2013 στο Βελιγράδι συμμετείχε η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας με δικό της σταντ στο περίπτερο του ΕΟΤ, διέθεσε στους επισκέπτες ενημερωτικό υλικό και από τις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες.

Παράλληλα διατέθηκε λεωφορείο με το οποίο μετακινήθηκαν, πέραν των μελών της αποστολής και επαγγελματίες του τουρισμού από όλη τη Θεσσαλία. Η συμμετοχή τους ήταν σημαντική και δημιουργική, αφού τους δόθηκε η δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με tour operators περιοχών της Σερβίας.

Οι Σέρβοι, που αποτελούν άλλωστε ένα σημαντικό μέρος των τουριστών, που επισκέπτονται κάθε χρόνο την περιοχή μας, έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τη Θεσσαλία και τις τουριστικές δυνατότητες που παρέχει, καθώς η Ελλάδα είναι ανέκαθεν για εκείνους ένας κοντινός και αγαπημένος περιορισμός.

Την έκθεση του Βελιγραδίου εγκαινίασε η Υπουργός κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία επισκέφτηκε το περίπτερο και με ενδιαφέρον ενημερώθηκε για θέματα της Περιφέρειας και των επαγγελματιών της. Ακολούθως συνεχάρη την αιρετή Περιφέρεια για την εξαιρετική και μεθοδική δουλειά που κάνει στον τομέα του τουρισμού.
Αξίζει να σημειωθεί πως το περίπτερό μας επισκέφτηκαν μεταξύ άλλων η πριγκίπισσα της Σερβίας Αικατερίνη με τον πρίγκιπα Αλέξανδρο, καθώς και ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Καράογλου.

Παράλληλα, η αντιπεριφερειάρχης κα Κόκκαλη-Κουβέλη Γεωργία παραχώρησε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Metropolis TV του Βελιγραδίου, δίνοντας έμφαση στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που καθιστούν τη Θεσσαλία τουριστικό προορισμό για όλο το χρόνο. Η συνέντευξη διανθίστηκε με ταυτόχρονη προβολή πλάνων από όλη τη Θεσσαλία.

Επιπλέον η ελληνική Πρεσβεία στο Βελιγράδι επέδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την προώθηση θεσσαλικού τουριστικού υλικού. Έτσι, ζήτησε και έλαβε έντυπα τα οποία θα φροντίσει να διανείμει σε φορείς της Σερβίας που σχετίζονται με τον τουρισμό συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην περαιτέρω τουριστική ανάδειξη της Θεσσαλίας.

Βασικό μέλημα της Περιφέρειας είναι να συνεχίσει την καλή παράδοση των προηγούμενων ετών και να προσελκύσει κατά την ερχόμενη τουριστική περίοδο στην περιοχή μας περισσότερους τουρίστες από τη Σερβία.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το