Τοπικά

Πανελλήνια αίσθηση από τη ληστεία στο Βόλο με το «ναρκωχυμό»

ELAS_Asynomia

Σε «καλό δρόμο» βρίσκεται η έρευνα των αξιωματικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δύο γυναικών, οι οποίες εμφανίστηκαν σε ηλικιωμένο ζευγάρι στο Βόλο ως «πλασιέ χυμών», αλλά τελικά αποδείχθηκε ότι τους πότισαν με «ναρκωχυμό» και τους λήστεψαν. Το ζευγάρι των ηλικιωμένων νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο Βόλου, βρίσκεται εκτός κινδύνου και αναζητείται η ουσία του αναισθητικού που περιείχε ο χυμός.

Η συμμορία των γυναικών ληστών – καθώς από τα μέχρι τώρα στοιχεία φαίνεται να εμφανίζονται στα θύματα γυναίκες, χωρίς να αποκλείεται και η συμμετοχή αντρών – φέρεται να έδρασε με ανάλογο τρόπο και σε άλλες πόλεις της χώρας. Η μεθοδολογία τους όμως δεν έχει γίνει ακόμη ευρύτερη γνωστή. Από τις έως τώρα έρευνες των αστυνομικών οι γυναίκες με το «ναρκωχυμό» λήστεψαν με τον ίδιο τρόπο άτομα στη Θεσσαλονίκη, Λαμία, Αθήνα. Από τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η Αστυνομία το πιθανότερο είναι να πρόκειται για Ρομά, εμφανίζονται όμως πολύ πειστικές και με το δέλεαρ του κέδρους 2000 ευρώ, αν τα θύματά τους μαντέψουν το είδος του φρούτου που αποτελείται από χυμός…

Στην παρούσα φάση οι αστυνομικοί ψάχνουν για τις δράστιδες και η έρευνα συνεχίζεται.

Οι δύο γυναίκες, νεαρής ηλικίας – υπενθυμίζεται – εμφανίστηκαν στην εξώπορτα του διαμερίσματος ηλικιωμένου ζευγαριού στην οδό Κασσαβέτη – Ρήγα Φεραίου προχθές το μεσημέρι. Κτύπησαν το κουδούνι και όταν οι ένοικοι άνοιξαν τους ζήτησαν να δοκιμάσουν το χυμό και να μαντέψουν από ποιο φρούτο προερχόταν για να κερδίσουν χρήματα. Ανυποψίαστο το ηλικιωμένο ανδρόγυνο – ο άντρας 84 και η σύζυγός του 82 –  δέχθηκαν τις δύο γυναίκες στο σπίτι τους και δοκίμασαν το χυμό. Ο χυμός όμως περιείχε μια ισχυρή – όπως προέκυψε- φαρμακευτική ουσία, που τους προκάλεσε άμεσα ύπνωση, με αποτέλεσμα να κοιμηθούν για τέσσερις περίπου ώρες.
Οι δύο γυναίκες δεν έχασαν χρόνο. Έκαναν «φύλλο και φτερό» το διαμέρισμα.

Κατάφεραν να βρουν χρήματα και χρυσαφικά που πήραν και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν αφήνοντας ναρκωμένους τους δύο ηλικιωμένους.

Όταν οι ηλικιωμένοι ξύπνησαν – στις 5.30 περίπου το απόγευμα – διαπίστωσαν έντρομοι ότι το σπίτι τους ήταν άνω κάτω και άρχισαν να φωνάζουν σε βοήθεια. Γείτονας άκουσε τις φωνές τους και ειδοποίησε την Αστυνομία.

Οι έρευνες της Αστυνομίας διεξάγονται σε συνεργασίες και με άλλες υπηρεσίες της χώρας, όπως αναφέρουν πληροφορίες, καθώς οι δράστιδες με το «ναρκωχυμό» τείνουν να έχουν πανελλήνια δράση.

Στην επίσημη ενημέρωση από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας αναφέρεται πως οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο αγνώστων μέχρι στιγμής δράστιδων, οι οποίες προχθές (3-12-2013) το μεσημέρι στο Βόλο διέπραξαν ληστεία σε βάρος ζευγαριού ηλικιωμένων, ηλικίας 84 και 82 ετών.

Ειδικότερα, οι δράστιδες προφασιζόμενες την προώθηση προϊόντος (χυμού) εισήλθαν στην οικία των παθόντων, όπου τους έπεισαν να το δοκιμάσουν.

Το προϊόν περιείχε άγνωστη αναισθητική ουσία με αποτέλεσμα οι ηλικιωμένοι να χάσουν τις αισθήσεις τους και να αποκοιμηθούν. Στη συνέχεια, οι άγνωστες γυναίκες εκμεταλλευόμενες την ανικανότητα των παθόντων να αντιδράσουν αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ, καθώς και δύο χρυσές βέρες και δύο χρυσές αλυσίδες με σταυρούς που φορούσαν. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας.

Οι αστυνομικοί εφιστούν την προσοχή – κυρίως των ηλικιωμένων – να μην ανοίγουν την πόρτα σε αγνώστους, να μην πιστεύουν την ιδιότητα που δηλώνουν και να μη δοκιμάζουν προϊόντα που τους προσφέρουν, γιατί υπάρχει κίνδυνος να πέσουν θύματα ληστείας ή να κινδυνεύει ακόμη και η ζωή τους, καθώς το άγνωστης σύνθεσης φάρμακο είναι ιδιαίτερα ισχυρό.

Η υπόθεση έχει κάνει πάντως αίσθηση σε όλη την Ελλάδα. Αθηναϊκά Μέσα Ενημέρωσης επικοινώνησαν χθες με τη «Θ» προκειμένου να αναμεταδώσουν την είδηση. Απώτερος στόχος είναι η ενημέρωση όλο και περισσοτέρων πολιτών για την μεθοδολογία των δραστών, που είναι σχετικά άγνωστη. Ο τρόπος για να ληστέψουν ανυποψίαστους πολίτες – ειδικά μοναχικά και ηλικιωμένα άτομα – είναι πρωτότυπος, ευρηματικός και δύσκολα οι δράστες κινούν υποψίες. Ειδικά αν πρόκειται για νεαρές κοπέλες, οι οποίες εμφανίζονται με την ιδιότητα του «πλασιέ».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το