Τοπικά

Σύγκρουση για τη ΔΕΥΑΜΒ στο Δημοτικό Συμβούλιο

ΔΕΥΑΜΒ-ΝΕΟ

Σύγκρουση στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο για τα «παγωμένα» τέλη της ΔΕΥΑΜΒ, με τον δήμαρχο να δηλώνει ότι νέα  μείωση των τελών θα ήταν πολιτικός τυχοδιωκτισμός.«Δεν είμαστε περαστικοί από την πόλη» δήλωσε ο κ. Σκοτινιώτης, μια δήλωση που εκλήφθηκε ως έμμεση ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του. Ο δήμαρχος παρουσίασε τα έργα που υλοποιεί η ΔΕΥΑΜΒ , ενώ οι αντιπολιτεύσεις ζήτησαν μειώσεις τελών μέχρι και 50%, όπως έπραξε το ΚΚΕ.

Με αφορμή τα τέλη άνοιξε εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για την πορεία της ΔΕΥΑΜΒ και ο κ. Σκοτινιώτης φωτογραφίζοντας τους Τέλη Δουλόπουλο και Γ. Μουλά, τους ζήτησε  για την υπόθεση της διάθεσης των λυμάτων στο λιμάνι από βλάβη του καταθλιπτικού αγωγού, να πάψουν «να παρασύρονται από σκατολογούντες δημοσιογράφους, που επιτίθενται στη ΔΕΥΑΜΒ γιατί… δεν πληρώνονται από αυτήν».

Απαντώντας στο Γ. Μουλά που δήλωσε ότι η ΔΕΥΑΜΒ βρίσκεται στα όρια της χρεοκοπίας τόνισε ότι η Επιχείρηση κινείται σε τεντωμένο σχοινί, τόσο λόγω υποχρεώσεων, όσο και λόγω της αδυναμίας των πολιτών να πληρώσουν τα τέλη.

Υποστήριξε ότι η λήψη δανείου για τα συνοδά αποχετευτικά έργα είναι αναγκαία και δήλωσε πως εάν ο Βόλος διαθέτει αποχετευτικό δίκτυο, το οφείλει στο ότι ο Μ. Κουντούρης και ο αείμνηστος Βαλαχής, τόλμησαν και πήραν δάνειο από τη διεθνή τράπεζα, με τη συμβολή του βουλευτή του ΚΚΕ, Νίκου Καλούδη.

«Τα τέλη έχουν μειωθεί και αν υπήρχε και άλλη μείωση θα οδηγούμασταν σε ναυάγιο. Δίνετε την εντύπωση ότι οι βολιώτες είναι φτωχοί και μοναδικός υπεύθυνος γι’ αυτό είναι η ΔΕΥΑΜΒ. Είναι υποκρισία και λαϊκισμός να παρουσιάζετε τη ΔΕΥΑΜΒ ως το κυρίαρχο πρόβλημα της βολιώτικης οικογένειας. Η ΔΕΥΑΜΒ έπαψε να είναι εργαλείο πελατειακών σχέσεων , ρουσφετιών και προγραμματικών συμβάσεων και παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες», είπε, ενώ κατήγγειλε όλους όσοι υποστηρίζουν ότι είναι κακή η ποιότητα του νερού, για να υπερθεματίσει υπέρ της καλής ποιότητας του νερού και ο σύμβουλος της μειοψηφίας Κ. Μωυσίδης.

«Σταματήστε να δυσφημείτε τη ΔΕΥΑΜΒ και να παίζετε τους ντίλερ των ιδιωτικών εταιρειών. Είμαστε οι μόνοι που δημοσιεύουμε τα αποτελέσματα των μετρήσεων στο διαδίκτυο από την πρώτη ημέρα, που αναλάβαμε. Να μου πει ένας σε ποιο σημείο  δεν είναι καλό το νερό. Είναι ντροπή να το λέμε αυτό στην πόλη. Είναι ντροπή να δυσφημούμε. Μην πετροβολείτε άλλο τη ΔΕΥΑΜΒ», δήλωσε ο  Πάνος Σκοτινιώτης.

Ο Γ. Μουλάς υποστήριξε ότι τα πράγματα για τη ΔΕΥΑΜΒ δεν πάνε καλά παρότι πρόκειται για μονοπωλιακή επιχείρηση.

«Θα ανέμενε κανείς μείωση των τελών, όταν οι βολιώτες έχουν υποστεί μείωση του εισοδήματός τους, μέχρι 100% και η ποιότητα του νερού δεν είναι αξιόλογη. Η τιμή του νερού είναι χαράτσι και χαράτσια δεν ψηφίζουμε» είπε ο Γ. Μουλάς. Κριτική στη ΔΕΥΑΜΒ και στο δήμαρχο άσκησε ο Τέλης Δουλόπουλος και επανέλαβε όσα υποστήριξε και στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ, όταν συζητήθηκαν τα τέλη.

Ο κ. Νάνος επανέλαβε όσα σε γραπτή του δήλωση είχε υποστηρίξει προχθές περί ενός δημάρχου που λειτουργεί ως «μάνατζερ» και ζήτησε μείωση τελών ύψους 50%. Κατηγόρησε τη δημοτική αρχή για αναλγησία και απαράδεκτη συμπεριφορά απέναντι στους δημότες.

Κατηγόρησε επίσης τη Δημοτική Αρχή ότι προσπαθεί να επιβάλλει ιδιώτες στη ΔΕΥΑΜΒ μέσω του προγράμματος jessika, για να του απαντήσει ο δήμαρχος ότι ο ιδιώτης που θα συνεργαστεί με το συγκεκριμένο πρόγραμμα, θα είναι η… ίδια η ΔΕΥΑΜΒ.

Πανδαιμόνιο προκλήθηκε στη συνεδρίαση όταν τοποθετήθηκε με ένταση στα θέματα των λογαριασμών, ο Θ. Διαμαντένιας. Ο δήμαρχος του ζήτησε να χαμηλώσει τους τόνους γιατί την προηγούμενη φορά είχε υποστεί λιποθυμικό επεισόδιο και δέχτηκε τα πυρά του Τέλη Δουλόπουλου και του Γ. Μολοχίδη, που εξέλαβαν την παρότρυνση του δημάρχου ως ειρωνεία. Επίθεση δέχτηκε ο δήμαρχος και από το Θ. Διαμαντένια.

«Δεν μπορείς να ειρωνεύεσαι ανθρώπους με προβλήματα υγείας και να μιλάς και για σκατολογούντες δημοσιογράφους», είπε απευθυνόμενος στο δήμαρχο, ο Γ. Μολοχίδης.

Ο Γιάννης Μολοχίδης υποστήριξε πως έχουν μειωθεί κατά εκατομμύρια οι δαπάνες στη ΔΕΥΑΜΒ , αλλά δεν μειώθηκε η τιμή του νερού.

Άσκησε κριτική για την εγγύηση ύψους 70 ευρώ που τέθηκε για τους ενοικιαστές διαμερισμάτων, οι οποίοι δεν αλλάζουν τα ρολόγια, προκειμένου να μην αφήνουν οφειλές και τόνισε ότι τα τέλη είναι τα ακριβότερα και δεν ασκείται καμία κοινωνική πολιτική.

Εκ μέρους της μείζονος αντιπολίτευσης ο Τέλης Δουλόπουλος δήλωσε πως κανείς δεν πετροβολά τη ΔΕΥΑΜΒ καθώς εντολές δίνει ο δήμαρχος, ενώ ο Γ. Μουλάς κατηγορήθηκε από το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί η παράταξή του «πέταξε» έξω από τα συμβούλια του δήμου τις μειοψηφίες και διεκδίκησε όλες τις θέσεις.

«Άντε να μην τα ακούσετε. Είστε χειρότεροι από το χειρότερο ΠΑΣΟΚ», απάντησε στους συμβούλους των Δρόμων Συνεργασίας, ο Γ. Μουλάς και ο Τέλης Δουλόπουλος είπε πως ο δήμαρχος έχει επιστρατεύσει δημοσιογράφους, που τους πληρώνει για να μην του κάνουν κριτική.

«Ας κρατήσουμε ένα επίπεδο»

Σε στιγμή διαφωνίας με την αντιπολίτευση για το θέμα των τελών, ο σύμβουλος της πλειοψηφίας Λ. Αναστασίου ζήτησε να κρατηθεί ένα επίπεδο στο συμβούλιο.

«Άντε ρε που μιλάς και εσύ… ντροπή του συμβουλίου», ήταν η αντίδραση του Α. Νάνου.

«Άντε ρε φτύσε τα μουστάκια σου», ήταν η απάντηση του Λ. Αναστασίου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το