Ματιές & Γνώμες

Ματιές και Γνώμες 5-12-2013

Αντικοινωνικό

Κανείς δεν σκέπτεται το συμπολίτη του, μόνο την πάρτη του, ειδικά στο ζήτημα της στάθμευσης. Ο καθένας ενδιαφέρεται μόνο για να εξυπηρετηθεί ο ίδιος, να αφήσει το αυτοκίνητο όπου τον βολεύει για να κάνει τις δουλειές του ή να πιει τον καφέ του, αδιαφορώντας αν εμποδίζει άλλους.

Η πλέον χαρακτηριστική περίπτωση είναι η στάθμευση αυτοκινήτων σε ράμπες αναπήρων. Τις τελευταίες ημέρες οι καταγγελίες στην Τροχαία για στάθμευση σε ράμπες αναπήρων πέφτουν «βροχή». Και καλώς συμβαίνει αυτό. Οι παραβάτες πρέπει να τιμωρούνται. Η τιμωρία πρέπει να παραδειγματίζει και άλλους, εν δυνάμει παραβάτες. Η πλειοψηφία, δυστυχώς, των Ελλήνων οδηγών αδιαφορεί για βασικά πράγματα και δείχνει αντικοινωνική συμπεριφορά.

Όσο και να το διαπιστώνει κανείς, όσο και να τονίζεται η ανάγκη αλλαγής της νοοτροπίας, η κατάσταση αντί να βελτιώνεται χειροτερεύει.

Τ. Κ.

 

 

Διαγωνισμός για το καφέ

Το καφέ στην πλατεία Ελευθερίας βγαίνει ξανά στον «αέρα» και ο Δήμος θα καλέσει τους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες να καταθέσουν προσφορές.

Χθες η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε να προχωρήσει σε διαγωνισμό για την εκμετάλλευση του καφέ. Η παραχώρηση θα γίνει για πέντε χρόνια, με ενοίκιο 24.000 ευρώ, ετησίως. Ήταν μια εκκρεμότητα, που έπρεπε να κλείσει και αυτό έγινε με μεγάλη καθυστέρηση.

ΚΑΤ. ΤΑΣ

 

 

Πρόσβαση

Πολλές εκδηλώσεις διοργανώθηκαν και ακόμη περισσότερα λόγια ακούστηκαν στην προχθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Ωστόσο, συμπολίτες μας που για τις μετακινήσεις τους στην πόλη χρησιμοποιούν αναπηρικό αμαξίδιο εκφράζουν εύλογα τα δικά τους πολλά παράπονα, σχετικά με τη δυνατότητα πρόσβασης σε σημεία στον κεντρικό ιστό, αλλά και στις γειτονιές. Οι διαμορφωμένες για την εξυπηρέτησή τους ράμπες στα πεζοδρόμια στο κέντρο του Βόλου χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο από οδηγούς αυτοκινήτων και δικύκλων, προκειμένου να παρκάρουν τα οχήματά τους. Πεζόδρομοι είναι σε καθημερινή βάση αποκλεισμένοι από αυτοκίνητα, ενώ η κίνηση με αναπηρικό αμαξίδιο στις άκρες των κεντρικών και μη δρόμων αποτελεί κίνηση υψηλού ρίσκου. Οι εκδηλώσεις και τα πολλά λόγια φτάνουν πια. Καιρός να αναληφθεί η απαιτούμενη δράση από τους αρμοδίους και οι παραβάτες οδηγοί να αντιληφθούν επιτέλους τα αυτονόητα. Τα άτομα με αναπηρία απαιτείται να έχουν πρόσβαση παντού. Οι αρμόδιοι έχουν υποχρέωση να τη διασφαλίζουν με κάθε νόμιμο τρόπο. Την ευαισθητοποίηση των αρμοδίων τη βλέπουμε κάθε χρόνο τέτοια μέρα στις εκδηλώσεις και στις ανακοινώσεις. Πλέον πρέπει να τη δούμε και στην πράξη.

Β.Κ.

 

 

 

Δεν ενδιαφέρονται;

Η προχθεσινή εκδήλωση στο αμφιθέατρο «Κορδάτος» του Πανεπιστημίου για την ειδική αγωγή είχε ξεχωριστό χαρακτήρα, καθώς προβλήθηκε μια ενδιαφέρουσα ταινία για τους μαθητές με δυσλεξία.

Επομένως ακόμη και αν κάποιος βαριέται να ακούει ομιλίες, θα μπορούσε να απολαύσει μια ταινία με πολλαπλά μηνύματα. Δυστυχώς πολύ λίγοι προσήλθαν. Και δεν αναφερόμαστε στους φοιτητές, αλλά κυρίως στους εκπαιδευτικούς που εργάζονται στα σχολεία, στις δομές ειδικής αγωγής.

Δεν είχαν λίγο ελεύθερο χρόνο να αφιερώσουν για ένα μείζον ζήτημα;

Όταν όμως έρχονται αντιμέτωποι με μαθητές με δυσλεξία, τότε ξαφνικά σηκώνουν τα χέρια και ζητούν βοήθεια…

Φ.Σ.

 

 

Να κλαδευτούν δέντρα

Με αφορμή το κλάδεμα δέντρων που γίνεται σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, δημότες συνοικιών πάνω από την Αναλήψεως ζητούν να ενημερωθούν από την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Βόλου, πότε θα γίνει κλάδεμα και στις δικές τους περιοχές. Παράδειγμα στη συνοικία του Οξυγόνου και στις οδούς Μακρυγιάννη, Μακρινίτσης τα δέντρα έχουν να κλαδευτούν χρόνια… Επίσης διερχόμενοι συχνά από την οδό Ζάχου και την οδό Καραμπατζάκη σημειώνουν πως οι τεράστιες λεύκες στους δύο δρόμους έχουν χρόνια να κλαδευτούν και υπάρχει κίνδυνος  πτώσης κλαδιών με ισχυρούς ανέμους.

ΔΗΜΟ.Σ.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το