Photo Gallery, Αθλητισμός

Παλεύει με το χρόνο ο Ολυμπιακός Β.

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για τον Ολυμπιακό Βόλου, καθώς το πολύ μέσα σε 12 μέρες θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο, όσον αφορά τη συμμετοχή ή όχι της ομάδας στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ.

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

Με απόφασή του το Δ.Σ. της Λίγκας θα περιμένει μέχρι τις 17 Νοεμβρίου την ετυμηγορία του Διοικητικού Εφετείου στην αίτηση που κατέθεσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου για ακύρωση της απόφασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Αν μέχρι τότε δεν έχει εκδοθεί η απόφαση, Λεβαδειακός και Δόξα Δράμας θα πάρουν τις θέσεις του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, αρχίζοντας από το Σαββατοκύριακο 19-20 Νοεμβρίου τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις. Ήδη η Σούπερ Λιγκ όρισε χθες τα παιχνίδια της 10ης αγωνιστικής, θεωρώντας τους Λεβαδειακό και Δόξα Δράμας ως ομάδες της μεγάλης επαγγελματικής κατηγορίας.

Στον Ολυμπιακό Βόλου φοβούνται μήπως καθυστερήσει η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου, πράγμα που θα σημαίνει καταστροφή για το βολιώτικο συγκρότημα. Ιδιαίτερα, αν αυτή είναι θετική και δεν βγει στο σωστό τάιμινγκ. Γιατί, αν αγωνιστούν Λεβαδειακός και Δόξα Δράμας στο πρωτάθλημα η χρονιά τελείωσε για τον Ολυμπιακό, με την ΠΑΕ να εναποθέτει τις ελπίδες της για δικαίωση στο CAS. Πάντως, ακόμη και αν το Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο δικαιώσει τον Ολυμπιακό Βόλου, οι «ερυθρόλευκοι» δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αγωνιστούν στη Σούπερ Λιγκ, τουλάχιστον τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Υπάρχει, ωστόσο, το δεδικασμένο της ρουμανικής Κραϊόβα, η οποία δικαιώθηκε από το CAS, δεν θα αγωνιστεί φέτος σε κανένα πρωτάθλημα της Ρουμανίας και την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο θα παίξει στην Α’ εθνική κατηγορία του ρουμανικού πρωταθλήματος.

Ανάλογη περίπτωση υπάρχει και στην Ελλάδα, με τον Ηλυσιακό. Η αθηναϊκή ομάδα δικαιώθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας στην υπόθεση με την συγχώνευση με το Αιγάλεω και φέτος θα λάβει μέρος στο πρωτάθλημα της Footballe League 2, κατηγορία όπου αγωνιζόταν πριν από δύο χρόνια, καθώς πέρυσι δεν έπαιξε σε κανένα πρωτάθλημα, επαγγελματικό ή ερασιτεχνικό.

Πάντως, το νομικό επιτελείο της ΠΑΕ αναζητά τρόπους, προκειμένου ο Ολυμπιακός Βόλου να είναι σε θέση να ελιχθεί και να μπλοκάρει νομικά τη διαγραφή και την αντικατάστασή του από τη Σούπερ Λιγκ, στην περίπτωση που καθυστερήσει να βγει η απόφαση από το Διοικητικό Εφετείο.

Παράλληλα, η ΠΑΕ θέλοντας να εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα, προσέφυγε ως γνωστόν στο CAS, όσον αφορά τη παραβίαση του αυτοδιοίκητου του ελληνικού ποδοσφαίρου από την ΕΠΟ, στην περίπτωση του Ολυμπιακού Βόλου. Με την κίνηση αυτή προσπαθεί να ασκήσει πίεση στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, η οποία θα κληθεί άμεσα να καταθέσει υπόμνημα στο Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο, μετά την κοινοποίηση της προσφυγής.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου καλεί την ΕΠΟ να σηκώσει ανάστημα, να υπερασπιστεί το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου και να μην επιτρέψει την παρέμβαση της Πολιτείας, όπως συνέβη στην περίπτωση του βολιώτικου συγκροτήματος με την απόφαση που πήρε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού στις 23 Αυγούστου 2011 (δεν χορήγησε στον Ολυμπιακό Βόλου πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ).

Το CAS αναμένεται τις προσεχείς μέρες να ορίσει δικάσιμο, ωστόσο, στην περίπτωση που ο Ολυμπιακός Βόλου δικαιωθεί από το Διοικητικό Εφετείο και αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, όπως είναι φυσικό, η ΠΑΕ θα αποσύρει την προσφυγή από το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο.

 

Έτοιμος να προασπίσει

τα συμφέροντά του

Συνεδριάζει την προσεχή Τετάρτη 9 Νοεμβρίου το διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λιγκ, στο οποίο θα λάβει μέρος και εκπρόσωπος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, από τη στιγμή που η βολιώτικη ΠΑΕ δεν έχει διαγραφεί από μέλος του συνεταιρισμού (δεν θα έχει, ωστόσο, δικαίωμα ψήφου όπως επίσης και ο Λεβαδειακός και η Δόξα Δράμας).

Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι και η έγκριση αγωνιστικού προγράμματος αναβληθέντων αγώνων. Αν μέχρι την προσεχή Τετάρτη δεν έχει βγει η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου, το νομικό επιτελείο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου σκοπεύει να στείλει εξώδικο στη Σούπερ Λιγκ, καθώς πλήττονται τα συμφέροντα της εταιρείας, στην περίπτωση που καταρτίσει το αγωνιστικό πρόγραμμα των παιχνιδιών που έχουν αναβληθεί, ορίζοντας τους Λεβαδειακό και Δόξα Δράμας, να παίξουν στο πρωτάθλημα. Θυμίζουμε, πως σύμφωνα με την απόφαση που πάρθηκε στο τελευταίο Δ.Σ. της Λίγκας στις 22 Οκτωβρίου, το διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λιγκ δεν μπορεί μέχρι τις 19 Νοεμβρίου να πάρει καμία απόφαση που να πλήττει τα συμφέροντα της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου.

Εκτός και αν η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος ορίσει τις ημερομηνίες των αναβληθέντων παιχνιδιών, χωρίς να κατονομάσει τις ομάδες που θα πάρουν τις συγκεκριμένες θέσεις.

Υπάρχει, επίσης το ενδεχόμενο το διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λιγκ να μην συζητήσει καν το θέμα (να ασχοληθεί μόνο με τα υπόλοιπα), περιμένοντας μέχρι τις 17 Νοεμβρίου, όπου το τοπίο αναμένεται να έχει ξεκαθαρίσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου αναμένεται να βγει την ερχόμενη εβδομάδα για να έχουν το χρονικό περιθώριο, στην περίπτωση που δικαιωθούν Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα, να οργανωθούν, να στελεχώσουν με παίκτες τις ομάδες τους και να λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα, αρχίζοντας τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις από την 10η αγωνιστική (19-20 Νοεμβρίου).

Το ζήτημα, ωστόσο, έχει να κάνει με την Καβάλα, η οποία καλείται από την ΕΠΟ να αγωνιστεί κανονικά αύριο Κυριακή στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής (αντιμετωπίζει την Α.Ε. Νέας Χιλής). Κι αυτό γιατί οι «αργοναύτες» αποδέχθηκαν τον υποβιβασμό τους στο περιφερειακό πρωτάθλημα και δήλωσαν συμμετοχή στη Δ’ Εθνική.

Τι θα γίνει άραγε στην περίπτωση της Καβάλας, εάν δικαιωθεί στο Διοικητικό Εφετείο, όταν ήδη θα έχει λάβει μέρος στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής κατηγορίας; Θα μπορεί να αγωνιστεί στη Σούπερ Λιγκ ή τη θέση της θα πάρει ο Λεβαδειακός;

Στον Ολυμπιακό Βόλου, πάντως, είναι προετοιμασμένοι για το καλύτερο, (να παίξει δηλαδή η ομάδα στο μεγάλο επαγγελματικό πρωτάθλημα), αλλά και το χειρότερο (να μην αγωνιστεί σε κανένα πρωτάθλημα και να χρειαστεί ο σύλλογος να δημιουργηθεί από το μηδέν).

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το