Photo Gallery, Τοπικά

Πάνω από 400 αιτήσεις ανέργων για 80 θέσεις

Η διάρκεια της κατάρτισης είναι 150 ώρες, ενώ χορηγείται εκπαιδευτικό επίδομα 6 ευρώ ανά ώρα, σύνολο 900 ευρώ

Το πρόβλημα της ανεργίας αποκαλύπτεται σε όλο του το μεγαλείο από τον αριθμό των αιτήσεων που κατατέθηκαν, στους φορείς που έχουν αναλάβει την υλοποίηση του προγράμματος παρέμβασης υπέρ των απολυμένων στη Μαγνησία. Σύμφωνα με χθεσινά στοιχεία των φορέων υποδοχής των αιτήσεων των ενδιαφερομένων, περισσότεροι από 400 υπέβαλαν αιτήσεις για συμμετοχή στην πράξη.

Σημειώνεται ότι σήμερα λήγει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων στους φορείς υποδοχής.

Η ολοκληρωμένη παρέμβαση υπέρ των απολυμένων στη Μαγνησία είναι η πράξη που θα υλοποιηθεί, για τη στήριξη, την κοινωνική ένταξη και την επαγγελματική αποκατάσταση μέσω της τοποθέτησης σε θέσεις απασχόλησης ή και ανάπτυξης επιχειρηματικής δράσης, 80 ανέργων από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας.

Πρόκειται για άνεργους με χαμηλό εισόδημα ή μακροχρόνια άνεργους άνω των 45 ετών.

Η πράξη περιλαμβάνει κατάρτιση, συμβουλευτική και υποχρεωτική ένταξη στην αγορά εργασίας για τρεις μήνες τουλάχιστον, ως εξής: Απασχόληση 48 ωφελουμένων στον τουριστικό κλάδο, απασχόληση δέκα ωφελουμένων στην τοπική βιομηχανία, ίδρυση δώδεκα ατομικών επιχειρήσεων και ίδρυση δύο κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων κοινωνικής φροντίδας από δέκα ωφελούμενους.

Τα αντικείμενα της κατάρτισης είναι σύμφωνα με την πράξη, στελέχη ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, στελέχη τουριστικών επιχειρήσεων, ίδρυση και λειτουργία μικρών επιχειρήσεων, παροχή υπηρεσιών φροντίδας σε ηλικιωμένα και μη αυτοεξυπηρετούμενα άτομα, τυποποίηση και επεξεργασία αγροτικών προϊόντων. Η διάρκεια της κατάρτισης είναι 150 ώρες, ενώ χορηγείται εκπαιδευτικό επίδομα 6 ευρώ ανά ώρα, σύνολο 900 ευρώ.

Η πράξη απευθύνεται σε άνεργους εγγεγραμμένους στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ, με κάρτα ανεργίας σε ισχύ ή σε ειδικό κατάλογο του ΟΑΕΔ, εκτός μητρώου ανεργίας, που είναι μόνιμοι κάτοικοι Μαγνησίας και ειδικότερα άνεργοι ευρισκόμενοι σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούμενοι από φτώχεια (με χαμηλό εισόδημα), ο αριθμός των οποίων θα φθάσει τους 60 και μακροχρόνια άνεργοι άνω των 45 ετών, με χαμηλά τυπικά προσόντα, μέχρι 20 τον αριθμό.

Η υποβολή των αιτήσεων των ενδιαφερομένων θα διαρκέσει μέχρι σήμερα 5 Φεβρουαρίου και γίνεται στο Βόλο, στο ΚΕΚ Δυναμική, Ξενοφώντος 1, τηλ. 24210 39464 και στις ώρες 10 π.μ. μέχρι 12 μ., στον Αλμυρό επίσης στο ΚΕΚ Δυναμική, στην πλατεία Ευξεινούπολης, τηλ. 24220 26529 και στις ώρες 10 π.μ. μέχρι 12 μ. και στη Σκιάθο, Γραμματεία Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, Ευαγγελιστρίας, τηλ. 24270 24400, στις ώρες 10 π.μ. μέχρι 12 μ.

Κάθε Τετάρτη οι άνεργοι στο ΕΚΒ

Από την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Εργαζομένων κι Ανέργων Μαγνησίας ανακοινώνεται ότι κάθε Τετάρτη διοργανώνεται συνάντηση-συζήτηση στο Εργατικό Κέντρο στις 6 μ.μ. Οι βασικοί στόχοι πάλης της Πρωτοβουλίας είναι: Δουλειά για όλους, με ανθρώπινες συνθήκες και μισθούς, που να καλύπτουν τις ανάγκες. Επίδομα ανεργίας για όλο το διάστημα της ανεργίας, που να καλύπτει όλες τις ανάγκες χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όλων των ανέργων, κατάργηση του ορίου των ενσήμων για τη σφράγιση των βιβλιαρίων. Κανένας φόρος και χαράτσι για όλους τους άνεργους σε όλη τη διάρκεια της ανεργίας. Δωρεάν χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το