Photo Gallery, Αθλητισμός

Ο Χατζάρας στο «τιμόνι» της Νίκης

ΧΑΤΖΑΡΑΣ

Νέο προπονητή έχει από χθες η Νίκη. Πρόκειται για τον Γιώργο Χατζάρα που τα βρήκε σε όλα με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ανδρέα Πάτση. Ο 60χρονος τεχνικός θα κάνει το ντεμπούτο του στον «κυανόλευκο» πάγκο την Κυριακή στον εντός έδρας αγώνα με τον Πιερικό, ενώ επίσημα θα παρουσιαστεί την ερχόμενη Πέμπτη.

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Όσοι νόμιζαν ότι μετά την παραίτηση του Στέλιου Μανωλά η Νίκη θα πορευτεί στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος της Football League με τον Λεωνίδα Μπίλη ως πρώτο προπονητή τελικά διαψεύστηκαν. Οι πληροφορίες που ήθελαν τον πρόεδρο της βολιώτικης ΠΑΕ Ανδρέα Πάτση να βρίσκεται σε αναζήτηση νέου τεχνικού επιβεβαιώθηκαν και χθες έγινε γνωστή η πρόσληψη του Γιώργου Χατζάρα.

Η σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ Νίκη που αναρτήθηκε και στην ιστοσελίδα της έχει ως εξής: «Η ΠΑΕ Νίκη Βόλου ανακοινώνει τη συμφωνία με τον προπονητή Γιώργο Χατζάρα για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας. Η επίσημη παρουσίαση του νέου προπονητή, θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη (28/2), στην αίθουσα συνεντεύξεων Τύπου του Πανθεσσαλικού. Αύριο (σ.σ. σήμερα) θα γίνει η παρουσίασή του στους παίκτες και εν συνεχεία θα ακολουθήσει η προπόνηση της ομάδας».

Ο Γιώργος Χατζάρας είναι ένας έμπειρος τεχνικός και γνώστης της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας. Ως ποδοσφαιριστής φόρεσε τη φανέλα της Βέροιας και του Άρη, ενώ στη συνέχεια εργάστηκε σε αρκετές ομάδες από τη θέση του προπονητή.

Ευρύτερα γνωστός έγινε για το έργο του στον Αετό Σκύδρας που από την ανυποληψία τον οδήγησε στη Γ’ Εθνική. Στην ομάδα αυτή δούλεψε μέχρι την περίοδο 1997-98, ενώ την επόμενη σεζόν έκανε το ντεμπούτο του στην Α’ Εθνική από τον πάγκο της Βέροιας.

Ακολούθως ανέλαβε το Αιγάλεω και αρχικά πανηγύρισε μαζί του την άνοδο στην Α’ Εθνική. Στη μεγάλη κατηγορία το «Σίτι» καθιερώθηκε και συμμετείχε και δύο φορές στο κύπελλο Ιντερότο (2002 και 2003). Το 2004 και στον πέμπτο χρόνο του στην αθηναϊκή ομάδα, την οδήγησε στη μεγαλύτερη διάκριση της ιστορίας της, που ήταν η κατάκτηση της 5ης θέσης στο πρωτάθλημα και η  έξοδος στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Στη συνέχεια προσλήφθηκε στον Άρη, αλλά τα πολλά προβλήματα των «κίτρινων» δεν του επέτρεψαν να δείξει ανάλογο έργο. Έτσι, το 2006 επέστρεψε στο Αιγάλεω, ενώ το 2007 πήγε στον ΠΑΣ Γιάννενα. Επόμενος σταθμός την προπονητική του καριέρα ήταν ο Ηλυσιακός τη σεζόν 2008-09, αλλά προς το τέλος του πρωταθλήματος αντικαταστάθηκε από τον Βασίλη Παπαχρήστου. Τελευταία ομάδα του Γιώργου Χατζάρα ήταν ο επόμενος αντίπαλος της Νίκης, δηλαδή ο Πιερικός.

Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί ότι πριν λίγους μήνες ο έμπειρος τεχνικός συμφώνησε να αναλάβει τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης, που τότε βρισκόταν σε αναζήτηση προπονητή μετά την απομάκρυνση του Γιώργου Στράντζαλη. Όμως η συμφωνία αυτή δεν έμελλε να ενεργοποιηθεί, αφού η προηγούμενη θητεία του στον Άρη έφερε πολλές αντιδράσεις από τους οπαδούς του «Γηραιού.

Ο Γιώργος Χατζάρας θα είναι ο τρίτος προπονητής της Νίκης για την φετινή χρονιά, μετά τους Περικλή Αμανατίδη και Στέλιο Μανωλά που αποτέλεσαν παρελθόν για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Το έργο που αναλαμβάνει είναι δύσκολο, αλλά ούτως ή άλλως θεωρείται προπονητής «ειδικών αποστολών». Στη Νίκη πιστεύουν ότι έχει τις γνώσεις και την εμπειρία για να την οδηγήσει στη Σούπερ Λιγκ.

Όσο για τον συνεργάτη του κ. Μανωλά, τον κ. Λεωνίδα Μπίλη, από τη Νίκη δεν ανακοινώθηκε κάτι επίσημα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα του γίνει πρόταση να μείνει σε κάποιο πόστο στην ομάδα και μένει να δούμε αν αυτή η πρόταση γίνει δεκτή. 

Ο Κοσικίδης διαιτητής

στο Νίκη-Πιερικός

Από την ΚΕΔ/ΕΠΟ ανακοινώθηκαν οι διαιτητικές τριάδες για τις αναμετρήσεις της 24ης αγωνιστικής στη Football League. Το παιχνίδι Νίκη-Πιερικός, που θα διεξαχθεί την Κυριακή στις 3 μ.μ. στο Πανθεσσαλικό στάδιο, θα το διευθύνει ο κ. Συμεών Κοσικίδης της ΕΠΣ Αθηνών. Βοηθοί του θα είναι οι κ.κ. Δημήτριος Αθανασόπουλος και Νότης Κουτσόγιαννος, επίσης της ΕΠΣ Αθηνών, ενώ τέταρτος διαιτητής ο κ. Αντώνης Βαλιώτης της ΕΠΣ Λάρισας. Παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο κ. Μιλτιάδης Βλάχος της ΕΠΣ Μακεδονίας. 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το