Photo Gallery, Αθλητισμός

Ο.Υ.Κ.Β.-Ν.Ο. Λάρισας για το Κύπελλο πόλο

 

Τον πρώτο επίσημο αγώνα της για το 2012 δίνει σήμερα στις 7 το απόγευμα η ανδρική ομάδα υδατοσφαίρισης του Ο.Υ.Κ. Βόλου. Το συγκρότημα του Ζαφείρη Μαρινάγη θα υποδεχθεί στο κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας «Βασίλης Πολύμερος» τον Ν.Ο. Λάρισας στο πλαίσιο της β’ φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος. Το παιχνίδι είναι «νοκ άουτ», κάτι που σημαίνει ότι σε περίπτωση ισοπαλίας θα ακολουθήσει παράταση διάρκειας δύο τρίλεπτων, ενώ αν και πάλι δεν υπάρχει νικητής τότε η πρόκριση στους «8» του θεσμού θα κριθεί στη διαδικασία των πέναλτι.

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Ως ομάδα της Α2 κατηγορίας ο Ο.Υ.Κ.Β. δεν έχει ιδιαίτερες βλέψεις στο θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος. Τους ανθρώπους του περισσότερο τους ενδιαφέρει η πορεία που θα διαγράψει η ομάδα στο πρωτάθλημα το οποίο αρχίζει την Παρασκευή, με τους αγώνες του α’ γύρου του βορείου ομίλου να φιλοξενούνται για ένα τριήμερο στην Κέρκυρα.

Έτσι, ο σημερινός αγώνας με τον Ν.Ο. Λάρισας για την β’ φάση του Κυπέλλου θα λειτουργήσει ως πρόβα τζενεράλε για τον Ο.Υ.Κ.Β. με τον προπονητή του Ζαφείρη Μαρινάγη να θέλει περισσότερο να δοκιμάσει διάφορα συστήματα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως η ομάδα δεν θα παίξει για τη νίκη, όπως δήλωσε ο ίδιος στη «Θ»:

«Για μας το παιχνίδι κυπέλλου με τη Λάρισα δεν είναι τίποτε άλλο από ένα ματς προετοιμασίας εν όψει των αγώνων του πρωταθλήματος. Δυστυχώς λόγω οικονομικών προβλημάτων δεν κάναμε σχεδόν καθόλου προετοιμασία. Μόνο δύο ημέρες καταφέραμε να συγκεντρώσουμε όλους τους παίκτες και γι’ αυτό μάλλον αλλάζουν και οι στόχοι μας για το πρωτάθλημα. Αρχικά μιλούσαμε για άνοδο στην Α1, αλλά οι συνθήκες ήταν τότε διαφορετικές.

Πάντως, αν και απροετοίμαστοι θα το «χτυπήσουμε» το ματς με τη Λάρισα. Απλά εμείς το βλέπουμε κάπως διαφορετικά από τους αντιπάλους μας. Όπως προείπα για μας είναι ένα ματς προετοιμασίας, ενώ στη Λάρισα το αντιμετωπίζουν με διαφορετικό τρόπο. Θέλουν οπωσδήποτε να μας νικήσουν ενδεχομένως επειδή εμείς τους κερδίσαμε στους Νέους Άνδρες και στους Εφήβους, παίρνοντας εις βάρος τους την πρόκριση για τις τελικές φάσεις των αντίστοιχων πρωταθλημάτων».

Όσον αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι τον κ. Μαρινάγη προβληματίζει η κατάσταση του Δημήτρη Μπλάνα που αισθάνεται κάποιες ενοχλήσεις στη μέση. Ο έμπειρος περιφερειακός θα χρησιμοποιηθεί μόνο αν είναι 100% υγιής, αφού η τεχνική ηγεσία δεν πρόκειται να ρισκάρει κάποια πιθανή επιδείνωση της κατάστασή του.

Από κει και πέρα ετοιμοπόλεμοι είναι οι: Τέλης Τουριόγλου, Μάριος Γεωργακόπουλος, Νίκος Γλύκας, Γιώργος Βαμβουνάκης, Βασίλης Βαμβουνάκης, Νίκος Κοκκάλας, Σταύρος Μανώλης, Νίκος Θέος, Σπύρος Μυκονιάτης, Γιάννης Ευαγγελός, Χρήστος Μαρινάγης, Γιώργος Μαρινάγης, Αργύρης Μαρασλής, Γιάννης Ιωαννίδης και Μάριος Χατζηγούλας.

Σημειώνεται ότι στην α’ φάση της διοργάνωσης ο Ο.Υ.Κ.Β. δεν είχε χρειαστεί να αγωνιστεί διότι ο αντίπαλός του ΟΦΗ δήλωσε παραίτηση.

Το σημερινό πρόγραμμα

Έξι παιχνίδια για την β’ φάση του Κυπέλλου Ελλάδας υδατοσφαίρισης των ανδρών, διεξάγονται σήμερα Τετάρτη με τους νικητές να παίρνουν το εισιτήριο για τα προημιτελικά του θεσμού. Το πρόγραμμα είναι το εξής:

Κολ. ΟΑΚΑ,18.00, Παναθηναϊκός-Ν.Ο. Χανίων

Κολ. Εθνικό Πειραιά, 19.00, Ολυμπιακός-Ν.Ο. Πατρών

Κολ. Βουλιαγμένης, 19.00, Ν.Ο. Βουλιαγμένης-Εθνικός Π.

Κολ. Ν. Ιωνίας Βόλου, 19.00, Ο.Υ.Κ.Β.-Ν.Ο. Λάρισας

Κολ. «Ποσειδώνιο», 20.00, Ηρακλής-ΠΑΟΚ

Κολ. Ν. Σμύρνης, 20.30, Πανιώνιος-Παλαιό Φάληρο

Δεν θα διεξαχθούν οι αγώνες Χίος-Καλαμάκι και Αργοστόλι-Ν.Ε. Πατρών, λόγω παραίτησης των φιλοξενούμενων. Έτσι, προκρίνονται χωρίς αγώνα Χίος και Αργοστόλι. 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το