Αθλητισμός

Ο γνωστός «χειρουργός»

Μακράκης και Μαϊστρέλλης προσπαθούν να αποσπάσουν την μπάλα από τον Κανούλα

Για δεύτερη φορά ο διαιτητής Κυριαζίδης αδίκησε κατάφωρα τη Νίκη που έχασε 2-1 στην Επανομή

* Με δέκα παίκτες από το 53’ οι «κυανόλευκοι» λόγω αποβολής του Νάστου

Οι φόβοι της Νίκης για τον κ. Κυριαζίδη επιβεβαιώθηκαν με τον χειρότερο τρόπο. Ο διαιτητής από τον Έβρο, μετά τον αγώνα με τον Εορδαϊκό, «χειρούργησε» και χθες τη βολιώτικη ομάδα υποχρεώνοντάς την σε ήττα 2-1 από την Αναγέννηση στην Επανομή. Οι «κυανόλευκοι» καταγγέλλουν ότι από θέση οφσάιντ προήλθε το πέναλτι απ’ όπου σημειώθηκε το 1-0 για τους γηπεδούχους προκαλώντας μάλιστα και την αποβολή του Νάστου στο 53’. Επίσης διαμαρτύρονται ότι κακώς δεν αποβλήθηκε ο Παπαδόπουλος της Επανομής στο 45’ και ότι ο κ. Κυριαζίδης με τα σφυρίγματά του «έσπρωχνε» διαρκώς τους Θεσσαλονικείς. Για «διατεταγμένη υπηρεσία» κάνει λόγο η ΠΑΕ Νίκη, ενώ ο Στράτος Γιδόπουλος δήλωσε ότι «ο διαιτητής Καλόπουλος είναι ο …Άγιος Ονούφριος μπροστά στον Κυριαζίδη». Εκπληκτική ατμόσφαιρα δημιούργησαν οι οπαδοί της Νίκης που έκαναν το γήπεδο της Επανομής να θυμίζει «κλούβα».

Η Νίκη πάλεψε με όλες τις δυνάμεις στην Επανομή, αλλά δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τα εμπόδια που βρήκε μπροστά της. Οι «κυανόλευκοι» καταγγέλλουν ότι ο κ. Κυριαζίδης έκανε ό,τι μπορούσε για να χαρίσει τους τρεις βαθμούς στην Αναγέννηση με αποκορύφωμα δύο φάσεις που έκριναν την αναμέτρηση. Πρώτα στο 45’ ο τερματοφύλακας Παπαδόπουλος απέκρουσε την μπάλα με το χέρι εκτός περιοχής μπροστά από τον Ναβαρέτε, αλλά δεν αποβλήθηκε, ενώ στο 53’ δόθηκε το πέναλτι σε βάρος της Νίκης. Ο Κανούλας έφυγε από εμφανή θέση οφσάιντ, αλλά ο βοηθός τού επέτρεψε να συνεχίσει και στη συνέχεια δέχθηκε το μαρκάρισμα του Νάστου, ο οποίος αποβλήθηκε ως τελευταίος παίκτης. Μάλιστα η παράβαση ήταν τόσο εξόφθαλμη, που ο Στράτος Γιδόπουλος απείλησε να πάρει την ομάδα από το γήπεδο και να αποχωρήσει, αλλά τελικά μεταπείστηκε και το παιχνίδι συνεχίστηκε κανονικά.

Κι όλα αυτά σ’ ένα ματς όπου η Νίκη αγωνίστηκε …εντός έδρας. Περίπου 300 οπαδοί έδωσαν δυναμικό «παρών» στις εξέδρες και ενίσχυσαν την αγαπημένη τους ομάδα με κάθε τρόπο. Ωστόσο εξοργίστηκαν με τα όσα αντίκρισαν στον αγωνιστικό χώρο και τον κ. Κυριαζίδη να «κλέβει» τους βαθμούς από τη Νίκη.

Οι οργανωμένοι οπαδοί μπήκαν στο γήπεδο περίπου στο 5ο λεπτό και η ένταση δεν έλειψε. Ορισμένοι εξοργίστηκαν από το ακριβό εισιτήριο και …εισέβαλαν στην εξέδρα χωρίς να πληρώσουν, με συνέπεια να επέμβει η αστυνομία. Βλέποντάς το αυτό η διοίκηση της Αναγέννησης έριξε την τιμή από τα 15 στα 10 ευρώ και η κατάσταση εξομαλύνθηκε.

Ο αγωνιστικός τομέας

Στο πρώτο ημίχρονο έγινε μέτριο παιχνίδι, με την ομάδα της Επανομής να έχει τον έλεγχο αλλά να μην δημιουργεί μεγάλες ευκαιρίες. Σ’ αυτό το διάστημα η Νίκη έπαιξε επιφυλακτικά χωρίς κι εκείνη να απειλήσει άμεσα.

Οι «κυανόλευκοι» είχαν καλές προσπάθειες στο 14’ (σέντρα του Ντάνισιτς δεν πρόλαβε ο Πετράς), στο 17’ (μπαλιά «τρύπα» του Ναβαρέτε πέρασε ανεκμετάλλευτη) και 40’ (ο Παπαδόπουλος μπλόκαρε σωτήρια προ του Πετρά). Από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι είχαν να επιδείξουν σουτ του Πολίτη (άουτ) στο 4’, βολέ του Κανούλα στο 28’ (απέκρουσε ο Μπαϊμάκης) και στο 39’ φάουλ του Σαμαρά (πάνω από τα γκολπόστ).

Στην επανάληψη το ματς έγινε πιο γρήγορο, με τον Νάστο νέο πρόσωπο στην ενδεκάδα αντί του Καρακώστα. Μάλιστα ο 21χρονος μέσος ήταν εκείνος που έφτασε κοντά στο γκολ στο 48’, όταν εκτέλεσε φάουλ στέλνοντας την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 53’ έγινε η πολυσυζητημένη φάση, με τον Κανούλα εκτεθειμένο να βγαίνει στην κόντρα. Με το που μπήκε στην περιοχή δέχθηκε το μαρκάρισμα του Νάστου, που σήμαινε πέναλτι και κόκκινη κάρτα, αφού θεωρήθηκε ότι ο παίκτης της Αναγέννησης βρισκόταν σε προφανή θέση για γκολ. Οι παίκτες της Νίκης έπεσαν πάνω στον βοηθό διαμαρτυρόμενοι για ποιο λόγο δεν υποδείχθηκε οφσάιντ. Αυτή η φάση ήταν που «ξεχείλισε το ποτήρι» για το βολιώτικο συγκρότημα, καθώς από το πρώτο ημίχρονο ο κ. Κυριαζίδης είχε φανερώσει τις προθέσεις του καταλογίζοντας με το παραμικρό φάουλ έξω από την περιοχή της Νίκης. Έτσι ο Στράτος Γιδόπουλος απείλησε να αποσύρει την ομάδα από το γήπεδο, ενώ οι οπαδοί των φιλοξενουμένων ξέσπασαν σε συνθήματα κατά του διαιτητικού τρίο. Τελικά η απόφαση δεν άλλαξε και ο Δεμιρτζόγλου δεν αστόχησε από τα 11 βήματα δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα της Επανομής (1-0).

Παρά το ότι έπαιζε με 10 παίκτες το συγκρότημα του Βέλικο Ντόβενταν πάλεψε τον αγώνα και προσπάθησε να ισοφαρίσει. Κι αφού στο 67’ ο Διαμαντίδης είχε δοκάρι για τους γηπεδούχους, στο 75’ η Νίκη έφτασε στο 1-1. Ο Τσάγγαρης εκτέλεσε φάουλ με κομπίνα και ο Μαϊστρέλλης με ασύλληπτο «κεραυνό» ισοφάρισε το σκορ.

Οι πανηγυρισμοί ήταν έξαλλοι από πλευράς «κυανολεύκων», αλλά δεν κράτησαν για πολύ. Στο 84’ ο νεοεισελθών Δανίδης εκμεταλλεύτηκε αδράνεια στη βολιώτικη άμυνα και με κοντινό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

ΠΑΕ Νίκη: Η διατεταγμένη

αποστολή εξετελέσθη

Έξαλλοι ήταν όλοι στις τάξεις της Νίκης μετά τη λήξη του αγώνα με την Επανομή. Μάλιστα εκδόθηκαν δύο ανακοινώσεις, μία από την ΠΑΕ Νίκη και μία από τους ποδοσφαιριστές, ενώ δήλωση έκανε και ο Στράτος Γιδόπουλος, ο οποίος χαρακτήρισε τον διαιτητή Κυριαζίδη «ξεδιάντροπο».

«Μπροστά στον διαιτητή Κυριαζίδη, ο Καλόπουλος είναι ο …Άγιος Ονούφριος.

Τόσα χρόνια που παρακολουθώ ποδόσφαιρο, δεν ξαναείδα τέτοιον ξεδιάντροπο διαιτητή» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γιδόπουλος.

Στην ανακοίνωσή της, που έχει τίτλο «Η διατεταγμένη αποστολή εξετελέσθη», η ΠΑΕ Νίκη αναφέρει τα εξής: «Η διατεταγμένη αποστολή εξετελέσθη. Μπράβο σας. Η αρμόδια επιτροπή διαιτησίας, ας χαίρεται τους «κυρίους» Κυριαζίδη (Έβρου), Χαρίτση (Έβρου), Λιώλια (Θράκης). Πραγματικά οι άνθρωποι(;)  θα πρέπει να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, διότι το χειρουργείο που επιτέλεσαν στο γήπεδο της Επανομής ήταν ανεπανάληπτο. Επτά μέτρα οφσάιντ, μετατράπηκε σε πέναλτι και αποβολή ποδοσφαιριστή μας.

Κύριε Υφυπουργέ αθλητισμού, ως πότε θα επιτρέπετε  τις ύαινες να κατασπαράσσουν το πτώμα του Ελληνικού ποδοσφαίρου; Ως πότε τα λαμόγια της νύκτας  θα μπαινοβγαίνουν  σε υπουργικά γραφεία και θα καθορίζουν τις τύχες μας; Μας εξόρισαν  από το Πανθεσσαλικό στάδιο, προσπαθούν να μας αφανίσουν και κανένας εντεταλμένος του δικαίου δεν ενδιαφέρεται να παρέμβει. Αυτό είναι πολιτεία; Αυτό είναι το ευνομούμενο κράτος; Μέχρις εδώ. Από εδώ και πέρα ας αναλάβετε τις ευθύνες σας  και ας τιθασεύσετε εσείς το ηφαίστειο που θα εκραγεί».

Ανακοίνωση εξέδωσαν και οι ποδοσφαιριστές της Νίκης, όπου επισημαίνουν τα εξής:

«Είμαστε αναγκασμένοι μ’ αυτή την ανακοίνωση να εκφράσουμε την απόγνωσή μας μ’ αυτά που βιώνουμε , απ’ όλους αυτούς όσοι «διαφεντεύουν» το ελληνικό ποδόσφαιρο. Κύριοι θα ζητούσαμε ΕΛΕΟΣ, αλλά όπως τελικά φαίνεται «στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα». Μήπως κάποτε θα πρέπει να σταματήσετε να καλύπτετε τις μύτες σας με ακριβά αρώματα για να διαπιστώσετε επιτέλους την δυσοσμία που βγάζει η σαπίλα από το πτώμα του ποδοσφαίρου;

Πλέον δεν αντέχουμε άλλο να μας στερούν «ετσιθελικά» τη χαρά της νίκης και να πηγαίνει στράφι ο ιδρώτας μας. Ας μας πει τελικά η Ε.Π.Ο. πού πρέπει να διεξάγονται οι αγώνες, μέσα στο γήπεδο ή έξω σε διαδρόμους και καταγώγια; ΚΥΡΙΟΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ. Και τέλος ,που βρίσκεται το κράτος για να προστατέψει το δίκαιο και το ψωμί μας;».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το