Αθλητισμός

Ο Βραζιλιάνος Τικάο στον Ολυμπιακό Β.

Περνάει από εργομετρικές εξετάσεις και υπογράφει στους «ερυθρόλευκους»

Ο Βραζιλιάνος αμυντικός μέσος Τικάο θα φορέσει τα «ερυθρόλευκα»

Μετά την απόκτηση των Νόε Ακόστα και Απόστολου Αναστασίου, ο Ολυμπιακός προχωρά στην τρίτη μεταγραφή στην περίοδο του Ιανουαρίου, με τον Βραζιλιάνο Τικάο να ετοιμάζεται να φορέσει τα «ερυθρόλευκα».

Ο Κάρλος Αγκούστο Μπερτόλντι ή Τικάο όπως αποκαλείται στη χώρα του βρίσκεται από χθες στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού Βόλου. Πρόκειται για 26χρονο αμυντικό μέσο (γεννήθηκε στις 7 /2/1985) και κάτοχο ιταλικού διαβατηρίου. Ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής της Ατλέτικο Παραναένσε και το 2004 αγωνίστηκε στην πρώτη ομάδα, με την οποία το 2005 κατέκτησε το πρωτάθλημα της Α’ εθνικής της Βραζιλίας. Την επόμενη χρονιά αγωνίστηκε με την Ατλέτικο στο Κύπελλο Λιμπερταδόρες, παίζοντας σε έξι ματς. Την περίοδο 2006-07 δόθηκε δανεικός στην Σπορτ Ρεσίφ και έπαιξε στη Serie B’ του βραζιλιάνικου πρωταθλήματος. Επέστρεψε στην Ατλέτικο για να δοθεί δανεικός στη Ναούτικο, ενώ το 2009 αγωνίστηκε στην Ιτουάνο. Φέτος έπαιζε στη Φορταλέζα, ομάδα Γ’ εθνικής της Βραζιλίας.

Ο Τικάο θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις και αν δεν υπάρξει κάποιο πρόβλημα, τότε θα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τους «ερυθρόλευκους».

Ξεσηκωμός για

το παιχνίδι

με τον ΠΑΟΚ

Στο μεταξύ, για την αυριανή αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ «ζουν και αναπνέουν» όλοι στον Ολυμπιακό Βόλου, τεχνική ηγεσία, ποδοσφαιριστές και φίλαθλοι. Οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται στο Πανθεσσαλικό στις 19.30 τον «Δικέφαλο του Βορρά» με στόχο την κατάκτηση των τριών βαθμών και την πέμπτη φετινή νίκη στο πρωτάθλημα.

Στον Ολυμπιακό σέβονται και υπολογίζουν τον ΠΑΟΚ, όπως τόνισε και ο προπονητής των «ερυθρολεύκων», Σάκης Τσιώλης, στην προχθεσινή συνέντευξη Τύπου, ωστόσο, υπάρχει αισιοδοξία και πίστη πως η ομάδα θα καταφέρει στο τέλος να πάρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Το Πανθεσσαλικό αναμένεται να είναι γεμάτο από κόσμο, καθώς υπάρχει μεγάλη κινητικότητα από πλευράς φιλάθλων του Ολυμπιακού για το συγκεκριμένο παιχνίδι, ενώ δυναμική θα είναι και η παρουσία των οπαδών του ΠΑΟΚ. Τα 3000 εισιτήρια που εξασφάλισε η διοίκηση του «Δικεφάλου» αναμένεται να αποδειχθούν λίγα για τις ανάγκες της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Εκ των πραγμάτων η ενδεκάδα του Ολυμπιακού θα έχει ορισμένες αλλαγές, από τη στιγμή που δεν θα αγωνιστούν ο τραυματίας Χαβιέ Ουμπίντες και ο τιμωρημένος Λέαντρο Άλβαρεζ. Ο τελευταίος με δηλώσεις του δεν κρύβει την στενοχώρια του από το γεγονός ότι δεν θα μπορέσει να δώσει το «παρών» στο σαββατιάτικο παιχνίδι: «Δυστυχώς, παρόλο που θα το ήθελα πολύ, δεν θα παίξω κόντρα στον ΠΑΟΚ, επειδή συμπλήρωσα τέσσερις κίτρινες κάρτες. Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και θα είμαι κοντά στους συμπαίκτες μου. Πάντα με τις μεγάλες ομάδες εμφανιζόμαστε καλά στο γήπεδο και παίρνουμε θετικά αποτελέσματα. Έχω ένα καλό προαίσθημα για το παιχνίδι…».

Επίσης, με δηλώσεις του στο «Αθλητικό Metropolis» ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, αναφέρθηκε στο αυριανό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ τονίζοντας. «Είναι σημαντικό, όταν αγαπάς το ποδόσφαιρο, να θέλεις να βλέπεις γεμάτα γήπεδα, με οπαδούς των δύο ομάδων. Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ θα ομορφύνουν την ατμόσφαιρα. Σήμερα (σημ. χθες) ήρθαν πάνω από 15 φίλοι της ομάδας να πάρουν εισιτήρια. Μίλησα μαζί τους, ανταλλάξαμε απόψεις. Αυτά είναι πολύ ωραία, αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Είμαστε αντίπαλοι για 90 λεπτά και μάλιστα όχι εμείς, αλλά οι παίκτες. Εγώ θα συναντηθώ και με τους φίλους του Ολυμπιακού Βόλου και θα τους πω ότι ο ΠΑΟΚ δεν είναι αντίπαλός μας. Δεν έχουμε, άλλωστε, τους ίδιους στόχους. Ο Βόλος θα είναι φιλόξενος για τον ΠΑΟΚ. Δεν υπάρχει καμία αντιπαλότητα, πόσω μάλλον με τον ΠΑΟΚ, όπου έχω πολλούς φίλους, όπως ο Θοδωρής Ζαγοράκης, ο Βασίλης Καρράς κ.α».

Ο Σάκης Τσιώλης έχει κατασταλάξει σε μεγάλο βαθμό στην ενδεκάδα που σκοπεύει να παρατάξει, αν και για μία-δύο θέσεις θα αποφασίσει την τελευταία στιγμή. Χθες οι «ερυθρόλευκοι» προπονήθηκαν το απόγευμα στο Πανθεσσαλικό, με τον Σάκη Τσιώλη να είναι ευχαριστημένος από τη διάθεση που έδειξαν οι παίκτες του. Στην προπόνηση έλαβαν μέρος κανονικά οι νεοαποκτηθέντες Νόε Ακόστα και Απόστολος Αναστασίου. Το δελτίο του Ισπανού μεσοεπιθετικού αναμένεται να είναι έτοιμο και ο παίκτης θα συμπεριληφθεί στην αποστολή. Ανάλογα με την εξέλιξη του παιχνιδιού θα χρησιμοποιηθεί στο δεύτερο ημίχρονο, όπως τόνισε στις δηλώσεις του και ο προπονητής του Ολυμπιακού. Από εκεί και πέρα οι Μάριο Μπρέσκα και Παύλος Μητρόπουλος διεκδικούν με αξιώσεις θέση στο αρχικό σχήμα, όπως και ο Γάλλος Χαβιέ Τομάς.

Η προετοιμασία των «ερυθρολεύκων» ολοκληρώνεται σήμερα και στη συνέχεια θα ανακοινωθούν τα ονόματα των παικτών που αποσυρθούν στο ξενοδοχείο «Valis» στην Αγριά.

* Ο Χαλίφα Σανκαρέ συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη. Οι ιθύνοντες της ΠΑΕ δήλωσαν στην Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λιγκ να εκτίσει ο Σενεγαλέζος αμυντικός την ποινή του στο ματς με τον Ολυμπιακό Πειραιώς, για την 20η αγωνιστική.

Την Τρίτη 18/1

με Κέρκυρα για

το Κύπελλο

Την Τρίτη 18 Ιανουαρίου στις 17:00 στο ΕΑΚ Κέρκυρας, θα διεξαχθεί ο πρώτος προημιτελικός αγώνας Κυπέλλου ανάμεσα στην Κέρκυρα και στον Ολυμπιακό Βόλου. Ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου στις 17.00 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Αύριο παίζουν

οι Νέοι, την

Κυριακή οι Παίδες

Αύριο Σάββατο στις 11 το πρωί στο ΕΑΚ του Βόλου η ομάδα Νέων του Ολυμπιακού θα υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ για την 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος Κ-20 της Super League. Διαιτητής θα είναι ο κ. Θανάσης Τζήλος, με βοηθούς τους κ.κ. Γιώργο Αναστασίου και Χρήστο Παπαδημητρίου, όλοι από την ΕΠΣ Λάρισας. Παρατηρητής θα είναι ο κ. Γιάννης Κουζάκης από την ΕΠΣ Θεσσαλίας.

Την Κυριακή στις 13.00 στο Εθνικό Στάδιο Μίκρας αγωνίζεται η ομάδα Παίδων του Ολυμπιακού Βόλου με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Κ-20 της Super League. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο κ. Γεώργιος Ταταρίδης, με βοηθούς τους Αλέξανδρο Γκέντζο και Κωνσταντίνο Κωτσάκη (όλοι από την ΕΠΣ Μακεδονίας).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το