Photo Gallery, Τοπικά

Οφειλές 800.000 ευρώ στην Κτηματική


Από τον έλεγχο στα αρχεία του Δήμου Σκιάθου προέκυψε ότι δεν είχε αποδοθεί το 20% των αναλογούντων ποσών για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων και ομπρελών


Χρωστά ο Δήμος Σκιάθου από το 1999, μετά από έλεγχο της Οικονομικής Υπηρεσίας του Κράτους

Το ποσό των 800.000 ευρώ καλείται να καταβάλει ο Δήμος Σκιάθου στην Κτηματική Υπηρεσία, καθώς όπως προέκυψε από πρόσφατο έλεγχο της Οικονομικής Υπηρεσίας του Κράτους δεν έχει αποδοθεί από το 1999 και μετά το 20% από την παραχώρηση χώρων στον αιγιαλό σε ιδιώτες, για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων και ομπρελών. Ο Δήμαρχος Σκιάθου κ. Νικ. Πλωμαρίτης με επιστολή του προς την Κτηματική Υπηρεσία ζήτησε να υπάρξει μακροχρόνια ρύθμιση για την καταβολή ποσού μόνο 490.000 ευρώ, καθώς το υπόλοιπο αποτελεί προσαύξηση λόγω μη καταβολής. «Αναμένουμε τις εξελίξεις καθώς είναι αδύνατο να καταβάλουμε εφάπαξ το προαναφερόμενο ποσό», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πλωμαρίτης.

 

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΥΝΟΣ,

[email protected]

 

Σοκ υπέστη η Δημοτική Αρχή Σκιάθου προ ημερών από τα αποτελέσματα του ελέγχου που έκανε στο Δήμο η Οικονομική Υπηρεσία του κράτους. Από τον έλεγχο στα αρχεία του Δήμου Σκιάθου προέκυψε ότι δεν είχε αποδοθεί στο υπουργείο Οικονομικών και συγκεκριμένα στην Κτηματική Υπηρεσία από το μακρινό 1999, το 20% των αναλογούντων ποσών που εισπράττονταν για την παραχώρηση των χώρων στον αιγιαλό σε ιδιώτες για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων και ομπρελών.

Το συνολικό ποσό που θα πρέπει να αποδώσει ο Δήμος Σκιάθου στην Κτηματική Υπηρεσία αγγίζει τις 490.000 ευρώ, το οποίο μαζί με τις προσαυξήσεις από τα πρόστιμα λόγω της πολυετούς καθυστέρησης φτάνει τις 800.000 ευρώ.

«Η προαναφερόμενη εξέλιξη έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία στη Δημοτική Αρχή, καθώς δεν γνωρίζαμε τίποτα για το θέμα. Από την ημέρα που αναλάβαμε ως Δημοτική Αρχή, όλα τα τελευταία χρόνια αποδίδουμε κανονικά στην Κτηματική Υπηρεσία τα ποσά που αναλογούν και δεν χρωστάμε τίποτα» δήλωσε ο Δήμαρχος Σκιάθου κ. Νικ. Πλωμαρίτης.

Ο ίδιος, απέστειλε άμεσα επιστολή στην Κτηματική Υπηρεσία, με την οποία ζητεί να δοθεί η δυνατότητα για μακροχρόνια ρύθμιση καταβολής του ποσού των 490.000 ευρώ χωρίς τις προσαυξήσεις. «Αντ’ αυτού, ως απάντηση η Κτηματική Υπηρεσία ζητεί να αποδοθεί το σύνολο του ποσού των 800.000 ευρώ εντός 48 ωρών, χωρίς να έχει αυτό αποδοθεί στην Εφορία. Εμείς από την πλευρά μας ως Δήμος Σκιάθου δεν αμφισβητούμε το χρέος που προέκυψε μετά τον έλεγχο που έκανε η Οικονομική Υπηρεσία του κράτους, αλλά δεν είναι δυνατόν να καταβάλουμε εφάπαξ ένα τόσο μεγάλο ποσό» επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Πλωμαρίτης για να προσθέσει: «Αντίστοιχοι έλεγχοι έχουν γίνει σε όλους τους Δήμους της χώρας και ζητήσαμε να μάθουμε αν θα ισχύσουν τα ίδια. Η Κτηματική Υπηρεσία μας ενημέρωσε ότι δεν διαθέτουν όλοι οι Δήμοι αρχεία, όπως εμείς και σε αυτούς θα δοθεί εντολή να παρέμβει εισαγγελέας. Αναμένουμε τις εξελίξεις, αλλά ο Δήμος Σκιάθου δεν είναι διατεθειμένος να πληρώσει το ποσό που προκύπτει από τις προσαυξήσεις της εκπρόθεσμης καταβολής».

Στο μεταξύ, το θέμα που έχει προκύψει με την Κτηματική Υπηρεσία πρόκειται να συζητηθεί μεθαύριο Πέμπτη και στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Θεσσαλίας, μετά από αίτημα που κατέθεσε ο κ. Πλωμαρίτης.

«Θα πρέπει το Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας να πάρει θέση στο ζήτημα που έχει προκύψει και να λάβει μια απόφαση που να δείχνει το δρόμο που θα ακολουθήσουμε. Είναι αδιανόητο κάποιοι να αδιαφόρησαν να αποδώσουν τα αναλογούντα ποσά από το 1999 και σήμερα να καλούμαστε να δώσουμε εμείς λύση στο ζήτημα που προέκυψε» τόνισε ο Δήμαρχος Σκιάθου και συμπλήρωσε: «Υπάρχει και η λύση της παραγραφής του χρέους, καθώς έχει παρέλθει η πενταετία, όπως προβλέπεται από την ελληνική Νομοθεσία. Θα εξετάσουμε όλες τις πιθανότητες που υπάρχουν για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που προέκυψε και αναλόγως θα χειριστούμε το ζήτημα».

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το