Photo Gallery, Αθλητισμός

Οριστικά στη Β’ Εθνική ο Ολυμπιακός Βόλου

Μπορεί η υπόθεση της αποκατάστασης του Ολυμπιακού Βόλου στο επαγγελματικό πρωτάθλημα να πέρασε από …σαράντα κύματα, στο τέλος όμως υπήρξε αίσιο τέλος και η βολιώτικη ΠΑΕ θα αγωνιστεί – οριστικά – φέτος στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας. Ολυμπιακός Βόλου, Καβάλα και Ηρακλής θα είναι μεταξύ των ομάδων που θα μπουν σήμερα στη κληρωτίδα, εν όψει της κλήρωσης του πρωταθλήματος της Football League, η οποία θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι στα γραφεία της «μικρής λίγκας», μετά το Δ.Σ. που είναι προγραμματισμένο για τις 12 μ.

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ 

Ύστερα από μαραθώνιες συζητήσεις βρέθηκε η «χρυσή» τομή ανάμεσα στον ΟΠΑΠ και στη Σούπερ Λιγκ, όσον αφορά τα χρήματα που θα πάρει ο Συνεταιρισμός, προκειμένου να συναινέσει στην αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος στη μεγάλη επαγγελματική κατηγορία. Ο Οργανισμός χθες το πρωί απέστειλε έγγραφο στη Σούπερ Λιγκ, στο οποίο αναφέρει ότι δέχεται να δώσει 3,5 εκ. ευρώ,  ώστε να αυξηθούν του χρόνου οι ομάδες σε 18 και οι συζητήσεις για τα άλλα δύο έτη του χορηγικού συμβολαίου να συνεχιστούν το 2013.

Η Σούπερ Λιγκ δεν έδειξε να είναι ικανοποιημένη από την αντιπρόταση του ΟΠΑΠ, με τις δύο πλευρές να συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις και με τη Football League να ανακοινώνει τη διεξαγωγή της κλήρωσης του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής για σήμερα το μεσημέρι, χωρίς να κάνει λόγο πόσες ομάδες θα μπουν στην κληρωτίδα (18 ή 21).

Το σκηνικό άλλαξε χθες το βράδυ, όταν ο ΟΠΑΠ έκανε νέα βελτιωμένη πρόταση στη Σούπερ Λιγκ, ώστε να κάμψει τις αντιρρήσεις της. Προσέφερε 13 εκ. ευρώ ετησίως για διετές συμβόλαιο, ώστε να καλύψει την απαίτηση που υπάρχει για τη συμμετοχή 18 ομάδων από του χρόνου.

Ο συνεταιρισμός δεν θα μπορούσε να πει «όχι» στη νέα πρόταση του ΟΠΑΠ και αναμένεται σήμερα και η επίσημη ανακοίνωση της Σούπερ Λιγκ, η οποία θα κάνει δεκτό το αίτημα της ΕΠΟ για αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος από την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Ήδη, πάντως, οι πρόεδροι και των τριών ομάδων (Ολυμπιακού Βόλου, Καβάλας και Ηρακλή) ειδοποιήθηκαν χθες το βράδυ να δώσουν το «παρών» στη σημερινή κλήρωση του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής κατηγορίας.

Στο Βόλο ο Μιγιάτοβιτς

Από το μικροσκόπιο του Γιώργου Βαζάκα αναμένεται να περάσει ο Μάριο Μιγιάτοβιτς, ο οποίος βρίσκεται από χθες στο Βόλο για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Ο 32χρονος επιθετικός, όπως έγραψε πρόσφατα η «Θ», είχε έρθει σε επαφή με τη διοίκηση της ΠΑΕ τις προηγούμενες μέρες και οι δύο πλευρές φέρεται να τα έχουν βρει και στο οικονομικό. Απομένει, ωστόσο, να ανάψει το «πράσινο φως» για την απόκτησή του ο προπονητής του Ολυμπιακού, αφού πρώτα δει από κοντά τον ποδοσφαιριστή και κατά πόσο είναι σε θέση να βοηθήσει την ομάδα.

Ο Μάριο Μιγιάτοβιτς είναι κλασικός φορ περιοχής και με ύψος 1.92μ .κάνει αισθητή την παρουσία του, στις αντίπαλες άμυνες. Πριν την διετή περιπλάνησή του στα γήπεδα του Βιετνάμ και Ιράν, έκανε μία αξιοπρόσεκτη καριέρα στο αυστριακό κυρίως πρωτάθλημα, όπου σε συνολικά 117 συμμετοχές είχε πετύχει 42 γκολ.

Γεννήθηκε στις 24/10/1980 και ξεκίνησε την καριέρα του στην Όσιγιεκ. Στη συνέχεια φόρεσε τη φανέλα τριών ακόμη κροατικών ομάδων και συγκεκριμένα των Μπελίσκε, Σλάβεν Μπελούπο, Κάμεν Ίνγκραντ, πριν μεταπηδήσει στη Β’ κατηγορία της Αυστρίας και την Κότινγκμπρουν.

Από το 2006 έως το 2009 αγωνίστηκε στη ΛΑΣΚ Λιντς (81 συμμετοχές και 23 γκολ) με την οποία πανηγύρισε τον τίτλο της Β’ Αυστρίας το 2007, ενώ επόμενος σταθμός του ήταν η Αούστρια Λουστενάου. Το 2010 επέστρεψε στην Κροατία για λογαριασμό της Σλαβόνια Ποζένγκα, ενώ τελευταία του ομάδα ήταν η Χοάνγκ Αν Γκία Λάι του Βιετνάμ.

Χθες ο ποδοσφαιριστής προπονήθηκε με τον Ολυμπιακό, απόντος όμως του Γιώργου Βαζάκα που βρίσκεται στην Αθήνα και αναμένεται στο Βόλο σήμερα το βράδυ, μετά την κλήρωση του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής, στην οποία θα δώσει το «παρών» μαζί με τον πρόεδρο της ΠΑΕ κ. Παναγιώτη Μποτσιβάλη.

Όσον αφορά τον Σπύρο Γόγολο, ο τραυματισμός του δεν αποδείχθηκε τελικά σοβαρός, όπως προέβλεπαν οι αρχικές εκτιμήσεις. Ο έμπειρος αμυντικός απέφυγε τη θλάση και αναμένεται ίσως και σήμερα να επιστρέψει στις προπονήσεις. Την ερχόμενη εβδομάδα επιστρέφει και ο Δημήτρης Τσιάτσιος, ο οποίος φαίνεται να ξεπερνά το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετωπίζει στη γάμπα. Θεραπεία ακολουθεί ο Δημήτρης Κόμνος, η επιστροφή του οποίου στην ενεργό δράση υπολογίζεται μετά από 20 περίπου μέρες.

Φιλικό με Ηρακλή

την Κυριακή

Ιδιαίτερα ευχαριστημένος δηλώνει ο Γιώργος Βαζάκας από την προσπάθεια των παικτών του και γενικά από τη μέχρι τώρα προετοιμασία της ομάδας. Στο προχθεσινό φιλικό με την Επανομή οι «ερυθρόλευκοι» πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση, δείχνοντας μέρος των μεγάλων δυνατοτήτων τους.

Ο Ολυμπιακός βρήκε τέσσερις φορές το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα, ωστόσο, αυτό που θα πρέπει να επισημάνουμε, είναι ότι η ομάδα είχε πάνω από 15 τελικές προσπάθειες για γκολ. Αυτό φανερώνει την ύπαρξη σωστής κυκλοφορίας της μπάλας, επιθετικής ανάπτυξης και αυτοματισμών στο παιχνίδι του Ολυμπιακού.

Η πίεση στο χώρο της μεσαίας γραμμής βοήθησε σημαντικά στην αμυντική λειτουργία της ομάδας, καθώς δεν επέτρεπε στον αντίπαλο να βγαίνει με αξιώσεις στην επίθεση. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως με εξαίρεση το γκολ που πέτυχε ο Ογκουνσότο, σε καμία άλλη περίπτωση δεν απειλήθηκε η «ερυθρόλευκη» εστία.

Δεν υπήρχε παίκτης του Ολυμπιακού που να υστέρησε, ωστόσο, την παράσταση «έκλεψαν» οι Ανιέτε και Ογιαρμπίντε. Σημείωσαν τα τρία από τα τέσσερα γκολ, ενώ ήταν οι δημιουργοί όλων σχεδόν των επιθετικών προσπαθειών της ομάδας.

Ο Γενγκά μπορεί να μην ήταν αποτελεσματικός στην τελική προσπάθεια, ωστόσο, ήταν μέσα στις φάσεις. Το ότι δεν σκόραρε, οφείλεται στην έλλειψη φυσικής κατάστασης, καθώς βρίσκεται πίσω από πλευράς προετοιμασίας.

Εξαιρετική δουλειά έκανε ο Πινδώνης σε ρόλο αμυντικού χαφ, με καλές προσπάθειες και οι δύο οπισθοφύλακες (Στουρνάρας και Κατσιαρός), ενώ θετικό ήταν το ντεμπούτο του Θανάση Παλαιολόγου, ο οποίος αγωνίστηκε ως κεντρικός αμυντικός. Ο Χάρης Παππάς ήρθε από τον πάγκο, βοήθησε την ομάδα επιθετικά και σημείωσε ένα πολύ όμορφο τέρμα, το τέταρτο, στις «εκπνοή» του αγώνα.

Θα πρέπει, επίσης, να σταθούμε και στο νεαρό Ναουμίδη, ο οποίος ήταν πολύ καλός στις τοποθετήσεις του, παίρνοντας τη θέση του Παλαιολόγου στο δεύτερο ημίχρονο.

Νέο φιλικό παιχνίδι θα δώσει την Κυριακή ο Ολυμπιακός με τους «ερυθρόλευκους» να αντιμετωπίζουν στις 4.30 μ.μ. τον Ηρακλή στο «Καυταντζόγλειο», στη ρεβάνς της φιλικής αναμέτρησης του ΕΑΚ, στην οποία ο «Γηραιός» είχε επικρατήσει με 2-1.

Σήμερα η Γ.Σ.

του Ερασιτέχνη

Έκτακτη γενική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό. Μοναδικό θέμα θα είναι η τύχη της γυναικείας ομάδας μπάσκετ που κινδυνεύει να μην κατεβεί στο πρωτάθλημα της Α1 γυναικών.

Η διοίκηση του Ερασιτέχνη εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου αποφάσισε την πραγματοποίηση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης την Παρασκευή 21 τρέχοντος μηνός στις 19.00 στο Ξενοδοχείο «PARK». Αν δε συγκεντρωθεί ο απαραίτητος αριθμός μελών, η ώρα έναρξης θα μετατεθεί στις 20.00.

Αποκλειστικό θέμα συζήτησης της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, είναι το γυναικείο τμήμα καλαθοσφαίρισης. Εκ μέρους της διοίκησης, θα γίνει ενημέρωση για τις ενέργειες που έγιναν με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του τμήματος, ώστε να αντεπεξέλθει στις αυξημένες υποχρεώσεις της Α1 Εθνικής Κατηγορίας.

Επίσης θα αναλυθεί πώς προκύπτουν αυτές οι υποχρεώσεις -πρωτίστως οικονομικές- και ο βαθμός ανταπόκρισης μελών, φίλων και φιλάθλων. Διευκρινίζεται πως δικαίωμα παρουσίας και λόγου έχουν μόνο τα ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη για το έτος 2012».

 

 

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το