Photo Gallery, Αθλητισμός

Τα βλέμματα στον Αλμυρό

Η κυριακάτικη αναμέτρηση του ΓΣΑ με τον Πύρασο ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της ΕΠΣΘ

Φάση από το περσινό ματς στο ΕΑΚ

 

Στον Αλμυρό στρέφονται τα βλέμματα των φίλων του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου μια και εκεί θα διεξαχθεί την Κυριακή το ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής της Α’ ΕΠΣΘ μεταξύ του Γυμναστικού και του Πυράσου, δηλαδή των δύο ομάδων που πέρυσι εκπροσώπησαν τη Μαγνησία στη Δ’ Εθνική. Στα δύο «στρατόπεδα» έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα για το παιχνίδι και ευελπιστούν στην κατάκτηση της νίκης.

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Αναμφίβολα το σημαντικότερο παιχνίδι που θα διεξαχθεί το σαββατοκύριακο για τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα είναι αυτό ανάμεσα στον Γ.Σ. Αλμυρού και τον Πύρασο. Οι δύο ομάδες που προέρχονται από τη Δ’ Εθνική θα «διασταυρώσουν τα ξίφη τους» στις 5 το απόγευμα της Κυριακής και θα διεκδικήσουν με πάθος τους τρεις βαθμούς. Οι γηπεδούχοι θα επιδιώξουν να πανηγυρίσουν την πρώτη τους νίκη, αφού στην πρεμιέρα έφεραν ισοπαλία 2-2 με τον Θησέα στα Κάτω Λεχώνια, ενώ οι φιλοξενούμενοι θέλουν να δώσουν συνέχεια στις επιτυχίες μια και την περασμένη Κυριακή κέρδισαν 2-1 τον Μαγνησιακό.

Στα δύο «στρατόπεδα» υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία, όπως φαίνεται και από τις δηλώσεις που έκαναν στη «Θ» οι προπονητές. Ο Θόδωρος Ανδρουτσόπουλος του Γ.Σ. Αλμυρού μας είπε: «Την Κυριακή θα συγκρουστούν δύο ομάδες με τη δική τους ξεχωριστή ιστορία στο χώρο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της Μαγνησίας. Όμως εμείς, ως Αλμυρός, οφείλουμε να προστατέψουμε το «σπίτι» μας.

Προσωπικά έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στους παίκτες μου και ευελπιστώ ότι θα φέρουν εις πέρας την αποστολή τους. Εύχομαι να γίνει ένα καλό παιχνίδι όπου θα τηρηθούν και από τις δύο πλευρές οι κανόνες του ευ αγωνίζεσθαι και να το ευχαριστηθεί και ο φίλαθλος κόσμος που θα το παρακολουθήσει».

Από την πλευρά του, ο τεχνικός του Πυράσου Νίκος Χατζηκυριακίδης τόνισε: «Ο Γ.Σ. Αλμυρού είναι μία από τις δυνατές ομάδες της κατηγορίας και θα πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε με τον ανάλογο τρόπο. Βέβαια για μας το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι σαν όλα τα άλλα, αφού η νίκη δίνει τρεις βαθμούς και όχι παραπάνω. Οφείλουμε να είμαστε προσγειωμένοι και να πάμε στον Αλμυρό με χαμηλά τους τόνους διεκδικώντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Όσον αφορά τον καθαρά αγωνιστικό τομέα οι Αλμυριώτες θα αγωνιστούν με πλήρη σύνθεση μια και ο Παναγιώτου που αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού αποθεραπεύτηκε. Αντίθετα, για την ομάδα της Αγχιάλου είναι πιθανό να απουσιάσει ξανά ο τερματοφύλακας Στούκας μια και το δελτίο του δεν είναι ακόμη έτοιμο.

Να σημειωθεί ότι πέρυσι οι δύο ομάδες είχαν σημειώσει από μία νίκη στα μεταξύ τους παιχνίδια για το πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής. Στον α’ γύρο ο Πύρασος είχε επικρατήσει 1-0 ως γηπεδούχος στο ΕΑΚ Βόλου με γκολ του Διαμάντη, ενώ στο β’ γύρο ο Γυμναστικός πήρε τη ρεβάνς με το ίδιο σκορ με τέρμα του Ι. Παναγιώτου.

Το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα των αγώνων του σαββατοκύριακου και οι διαιτητές με τους βοηθούς τους έχουν ως εξής:

Α’ ΕΠΣΘ

Σάββατο

Γηπ. Κ. Λεχωνίων, 17.00, Θησέας-Πρωτεσίλαος: Καπέσιος, Καλατζής, Αθηναίος.

Διμηνίου, 17.00, Α.Ε. Διμηνίου-Άρης: Ρούσης, Ζήσιος, Γκουγκινούδης (παρ. Παπακλωνάρης).

Ι.Μ. Δημητριάδος, 17.00, Μαγνησιακός-Ακρόπολη: Τριάντος, Τσάγγαρης, Παπαπορφυρίου (παρ. Μούντανος).

Σαρακηνού, 17.00, Σαρακηνός-Δήμητρα: Δ. Κρητικός, Γιάννης, Π. Σακκάς (παρ. Βράκας).

Γατζέας, 17.00, Εθνικός-Αίας Σ.: Δαλούκας, Δημητράκης, Τσαμαδιάς (παρ. Κουζάκης).

Κυριακή

Αγίας Παρασκευής, 11.30, Αγία Παρασκευή-Σκιάθος: Σκουλάς, Πετρόπουλος, Τασιόπουλος (παρ. Παγωνόπουλος). 

Γατζέας, 17.00, Α.Ε. 2002-Πανιώνιος: Θεοχάρης, Σφυρής, Καρακίτσος.

Αλμυρού, 17.00, Γ.Σ. Αλμυρού-Πύρασος: Χαλβατζάκος, Κόκκαλης, Γόργορης (παρ. Κωνσταντέλος).

Β’ ΕΠΣΘ 

Σάββατο

Πορταριάς, 17.00, Μακρινίτσα-Απόλλων Κρ.: Τρυφωνίδης, Μπέλου, Τριανταφύλλου.

Μικροθηβών, 17.00, Άθλος-Αστέρας Ριζ.: Παλιούρας, Νικόπουλος, Δ. Σακκάς.

Νεάπολης, 17.00, Δάφνη-Ν.Α. Νίκης: Ματσούκας, Αναστασίου, Σαρακατσάνος (παρ. Ρούσης).

Κερασιάς, 17.00, Απόλλων Καν.-Μικροθήβες: Δημητριάδης, Κατσαρός, Παπαχρήστος (παρ. Κουσκουρίδας).

Αγχιάλου, 17.00, Αγχίαλος-Ανθ. Γαζής: Βλάχος, Τσιάς, Βαζούρας.

Κυριακή

Ι.Μ. Δημητριάδος, 11.00, Ηρακλής Β.-Διαγόρας: Τσακούμης, Δάβιος, Παπαδημητρόπουλος.

Άλλης Μεριάς, 17.00, Ιωλκός-Δημητριάς: Κουρσοβίτης, Γαβριτόπουλος, Κωστόπουλος.  

Ι.Μ. Δημητριάδος, 17.00, Πηλέας-Τοξότης: Κουσκούνη, Κουβάτα, Κουρή.

* Τα φύλλα αγώνος της Α’ και Β’ κατηγορίας της ΕΠΣΘ θα δοθούν από την ΤΕΔ σήμερα Παρασκευή 21/9 και από ώρα 18.00 έως 20.00.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το