Αθλητισμός

Ολυμπιακός Βόλου: Ευκαιρία να αποκτήσει διαφορά

ΚΑΠΕΤΑΝΟΣ

Για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική ο Ολυμπιακός Βόλου φιγουράρει μόνος πρώτος στο βαθμολογικό πίνακα του Νοτίου ομίλου της Football League και φιλοδοξεί από εδώ και πέρα να «χτίσει» διαφορά από τις ομάδες που τον ακολουθούν στη βαθμολογία. Οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να βγάλουν με επιτυχία ένα αρκετά δύσκολο πρόγραμμα στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές, όπου έδωσαν τρία παιχνίδια εκτός έδρας (με Παναχαϊκή, Ηρακλή Ψαχνών και Παναιγιάλειο) και δύο στο Βόλο (με Φωκικό και Πανηλειακό), αποσπώντας 13 βαθμούς.

Ακολουθεί βατό πρόγραμμα για τον Ολυμπιακό μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» θα υποδεχθούν τους Φωστήρα, Αχαρναϊκό και Βύζαντα και θα αγωνιστούν την11η αγωνιστική στο Ρέθυμνο με τον Βύζαντα. Στόχος της ομάδας είναι το 4Χ3, ολοκληρώνοντας τον πρώτο γύρο με 32 βαθμούς, που θα τους επιτρέψει στη συνέχεια και στο δεύτερο μισό της κανονικής περιόδου, όχι μόνο να διατηρηθούν στην πρώτη θέση, αλλά και να αποκτήσουν σημαντική διαφορά από τον τέταρτο της κατάταξης, για να μπει ο Ολυμπιακός με όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς στα πλέι οφ.

Ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι με τον Παναιγιάλειο έδειξε χαρακτήρα ως ομάδα, έπαιξε καθαρά για το αποτέλεσμα, πήρε σχετικά εύκολα το «τρίποντο» και πλέον οι «ερυθρόλευκοι» από σήμερα αρχίζουν να σκέφτονται το ματς της ερχόμενης Κυριακής με τον Φωστήρα στο ΕΑΚ. Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να υποτιμήσουν τον αντίπαλο, για να μην βρεθούν προ εκπλήξεως. Στον Ολυμπιακό θέλουν να συνδυάσουν αυτή τη φορά θέαμα και ουσία, απέναντι σε μια ομάδα που έχει δέκα βαθμούς συγκομιδή και το αξιοσημείωτο είναι πως τις δύο νίκες στο πρωτάθλημα τις έχει σημειώσει εκτός έδρας (2-0-2). Στο γήπεδό του ο Φωστήρας δεν έχει κερδίσει ακόμη (έχει τέσσερις ισοπαλίες και μία ήττα).

Ο Ολυμπιακός μετά από εννέα αγωνιστικές έχει να επιδείξει την καλύτερη επίθεση του Νοτίου ομίλου με 14 γκολ, ενώ μαζί με την Καλλιθέα και την Παναχαϊκή, διαθέτει την καλύτερη άμυνα με πέντε γκολ παθητικό. Πάντως, αξίζει να αναφέρουμε πως από τα 14 τέρματα που έχουν πετύχει οι «ερυθρόλευκοι» τα μισά τα σημείωσαν στα δύο πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος, με Γλυφάδα και Αστέρα Μαγούλας. Στα υπόλοιπα επτά ματς πέτυχαν επτά γκολ, πενιχρή συγκομιδή για μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό και η οποία πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα.

Η καλή ανασταλτική λειτουργία είναι εκείνη που δίνει τους βαθμούς στον Ολυμπιακό και ιδιαίτερα εκτός έδρας οι «ερυθρόλευκοι» έχουν κρατήσει ανέπαφη την εστία τους στα τέσσερα από τα πέντε ματς που έχουν δώσει (με Αστέρα Μαγούλας, Παναχαϊκή, Ηρακλή Ψαχνών και Παναιγιάλειο). Στο μοναδικό παιχνίδι που παραβιάστηκε η εστία του Θοδωρή Γκίτκου ήταν με τα Χανιά, όπου ο Ολυμπιακός δέχθηκε δύο γκολ και γνώρισε την ήττα με 2-1. Στο ΕΑΚ το βολιώτικο συγκρότημα έχει δεχθεί τρία τέρματα, καθώς μόνο με τον Φωκικό κράτησε το μηδέν στην άμυνα. Δέχθηκε γκολ στα παιχνίδια με Γλυφάδα, Καλλιθέα και Πανηλειακό και στοίχισε βαθμούς αυτό με την Καλλιθέα, το οποίο έληξε ισόπαλο 1-1.

 

Επιστροφή

στις προπονήσεις

Μετά το χθεσινό ρεπό, όπου οι παίκτες του Ολυμπιακού ξεκουράστηκαν, γεμίζοντας τις …μπαταρίες τους, σήμερα Τετάρτη επιστρέφουν στις προπονήσεις, καθώς ξεκινά η προετοιμασία για το παιχνίδι της Κυριακής με τον Φωστήρα. Τα πρόγραμμα περιλαμβάνει διπλή προπόνηση, πρωί-απόγευμα.

Σήμερα θα επιχειρήσει να προπονηθεί μαζί με την υπόλοιπη ομάδα ο Εγκούτου Ολίσε, ο οποίος εδώ και ένα μήνα παραμένει εκτός αγωνιστικής δράσης. Ο Νιγηριανός μέσος είχε τραυματιστεί στο παιχνίδι με τον Φωκικό στις 26 Οκτωβρίου και έκτοτε ταλαιπωρείται από τη θλάση που υπέστη στον προσαγωγό. Ο Ολίσε θα ανεβάσει ρυθμούς και εφόσον δεν αισθανθεί ενοχλήσεις, θα τεθεί στη διάθεση του Μανουέλ Ρόκα.

Δύσκολα θα είναι έτοιμος ο Γιανίκ Γενγκά, ο οποίος στο ματς με τον Πανηλειακό τραυματίστηκε στον έξω πλατύ μηριαίο και ακολουθεί θεραπεία. Η τεχνική ηγεσία δεν πρόκειται να ρισκάρει τη συμμετοχή του και το πιθανότερο είναι ο Κογκολέζος επιθετικός να είναι έτοιμος για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Επισκοπή που ακολουθεί.

Ο Μάνουελ Ρόκα θα μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Στάθη Ρόκα, ο οποίος εξέτισε την ποινή του και επιστρέφει στην ενδεκάδα.

Με Φωκικό οι Νέοι

του Ολυμπιακού

Συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα Κ19 της Football League. Οι Νέοι του Ολυμπιακού Βόλου στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής υποδέχονται το Σάββατο στη 1 το μεσημέρι στο βοηθητικό του ΕΑΚ τον Φωκικό. Η ομάδα του Θωμά Μακρή προέρχεται από «λευκή» ισοπαλία με τα Χανιά εκτός έδρας, ενώ παραμένει αήττητη στο πρωτάθλημα με μία νίκη και δύο ισοπαλίες (εκκρεμεί το ματς με τον Αστέρα Μαγούλας εκτός έδρας το οποίο είχε αναβληθεί).

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα Κ19 της Football League:

Σάββατο 30/11
11.00: Αστέρας Μαγ.- Φωστήρας
12.00: Ηρακλής Ψ. – Παναχαϊκή
12.00: Βύζας – Αχαρναϊκός
12.30: Παναιγιάλειος – Καλλιθέα
13.00: Ολυμπιακός Βόλου – Φωκικός
14.30: Γλυφάδα – Επισκοπή

Κυριακή 1/12
10.45: Πανηλειακός – Χανιά

 

Εκλογές στους

«Μυρμιδόνες»

Η εφορευτική επιτροπή ανακοινώνει ότι την επόμενη εβδομάδα στα γραφεία της λέσχης φιλάθλων Ολυμπιακού Βόλου οι «Μυρμιδόνες» θα πραγματοποιηθούν εκλογές για την ανάδειξη του Δ.Σ. Καθημερινά από τις 18:00-22:00 θα μπορούν οι φίλοι της ομάδας να εγγράφονται στα μητρώα μελών της λέσχης, ώστε να έχουν δικαίωμα να θέσουν υποψηφιότητα για της εκλογές η να ψηφίσουν για το πρώτο Δ.Σ. Η εγγραφή είναι 10 ευρώ. Τα γραφεία είναι στην οδό Αναλήψεως 40-42 στο Οξυγόνο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το