Τοπικά

Μαζική συμμετοχή στη Μαγνησία των γιατρών ΕΟΠΥΥ στις απεργίες

Σ5-Φ1-ΕΟΠΥΥ

Αναβρασμός επικρατεί στο χώρο της Υγείας, καθώς οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ αποφάσισαν κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους έως τις 3 Δεκεμβρίου, ενώ στην απεργία συμμετέχουν την Τρίτη και την Τετάρτη και οι διοικητικοί υπάλληλοι του Οργανισμού.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων κήρυξε επίσης την Παρασκευή 29/11/2013 24ωρη απεργία για τα Νοσοκομεία της Περιφέρειας.

Στη Μαγνησία, οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις και σήμερα στις 13.30 έχει προγραμματιστεί στην αίθουσα σεμιναρίων του ΙΚΑ Βόλου κοινή σύσκεψη όλων των πρωτοβάθμιων σωματείων του τομέα υγείας προκειμένου να σχηματιστεί κοινό μέτωπο.

Η πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου, όπως εξηγεί ο πρόεδρός του κ. Ματθ. Δραμητινός, αφορά στη συμπαράταξη όλων των σωματείων της Υγείας ώστε μέσα από συντονιστικό όργανο, να προγραμματιστούν κοινές ενέργειες.

«Οι γιατροί που στήριξαν και στηρίζουν την πρωτοβάθμια περίθαλψη επί δεκαετίες, δηλώνουμε ότι θα αγωνισθούμε για να αποτραπεί η μεθοδευμένη προσπάθεια εκποίησης της δημόσιας πρωτοβάθμιας υγείας, που συστηματικά επιχειρείται από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας» τονίζεται στην ανακοίνωση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, στη συνάντηση που είχαν οι δύο πλευρές την περασμένη Παρασκευή, το υπουργείο Υγείας επανέλαβε την πρόθεση της κυβέρνησης να προβεί σε απολύσεις χιλιάδων γιατρών.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), στηρίζει την απεργία των ιατρών των Μονάδων του ΕΟΠΥΥ και δηλώνει ότι «η αποδυνάμωση των Δημόσιων Δομών Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης του ΕΟΠΥΥ, με την διαθεσιμότητα – κινητικότητα και τις απολύσεις του προσωπικού του, θα οδηγήσει στην ταλαιπωρία των εκατομμυρίων συμπολιτών μας που είναι ασφαλισμένοι στον ΕΟΠΥΥ, την αδυναμία λήψης των παροχών που έχουν ανάγκη, την εγκατάλειψη της θεραπείας από πολλούς πάσχοντες και την περαιτέρω επιβάρυνση της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνουμε σήμερα».

Ο ιατρικός κόσμος, σημειώνει ο ΠΙΣ «αντιδρά στα σχέδια των δανειστών μας για απολύσεις υγειονομικού προσωπικού από τις Δημόσιες Δομές Υγείας, που σήμερα είναι αναγκαίες παρά ποτέ, καθώς και στη μεγάλη μείωση των δαπανών Υγείας, που θα σημάνει την περιθωριοποίηση του ιατρού και την εξαθλίωση κάθε ασφαλισμένου».

 

Οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ

Ο Σύλλογος εργαζομένων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ του Ν. Μαγνησίας, με ανακοίνωσή του εκφράζει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη στο δίκαιο απεργιακό αγώνα των γιατρών και υγειονομικών υπαλλήλων του ΕΟΠΥΥ.

«Το σχέδιο κατεδάφισης της δημόσιας ασφάλισης και της δημόσιας υγείας συνεχίζεται.

Η καταστροφή των δομών του κοινωνικού κράτους προχωρεί σύμφωνα με τις αποικιακές συμφωνίες που έχουν υπογράψει οι ντόπιοι υποτακτικοί των μονοπωλίων και του διευθυντηρίου των Βρυξελών.

Το μόνο πραγματικό ανάχωμα στην πολιτική τους είναι οι μαζικοί ενωτικοί αγώνες των εργαζομένων, με ξεκάθαρο σκοπό την ανατροπή των πολιτικών τους.

Αγώνας διαρκείας για δωρεάν δημόσια υγεία, που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες του λαού.

Αγώνας διαρκείας για σύνταξη, ασφάλιση για όλους.

Το σύνθημα είναι ένα: Να τελειώνουμε μ’ αυτές τις πολιτικές!».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το