Photo Gallery, Τοπικά

Οι πρώτοι των πρώτων στη Μαγνησία

Ο Αντώνης Νασιούλας από το 2ο Γενικό Λύκειο Βόλου συγκέντρωσε 19.827 μόρια ενώ η Αναστασία Οικονόμου από το 7ο Γενικό Λύκειο Βόλου συγκέντρωσε 19.734 μόρια

Πρώτος από όλους τους αριστούχους στο Νομό Μαγνησίας αναδείχθηκε ο Αντώνης Νασιούλας από το 2ο Γενικό Λύκειο Βόλου, ο οποίος συγκέντρωσε 19.827 μόρια. Ο υποψήφιος έγραψε σε όλα τα μαθήματα βαθμό 20, με εξαίρεση τη Νεοελληνική Γλώσσα, όπου έγραψε βαθμό 18,5, βαθμό βέβαια και πάλι πολύ υψηλό δεδομένου ότι στο συγκεκριμένο μάθημα, οι άριστες βαθμολογίες είναι ελάχιστες.

Ο υποψήφιος, ο οποίος έχει διακριθεί φέτος, όπως και πέρυσι, στο διαγωνισμό της Μαθηματικής Εταιρείας, λαμβάνοντας μάλιστα το χάλκινο μετάλλιο και στις δύο χρονιές του διαγωνισμού, σημείωσε την πολύ υψηλή επίδοση έχοντας ως σύμμαχο το συστηματικό διάβασμα.

Ο Αντώνης Νασιούλας, μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Μαθηματικής Ομάδας επιδιώκει να εισαχθεί στο Τμήμα Μαθηματικών Επιστημών, ενώ εξετάζει και την περίπτωση του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων και Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.

Δεύτερη καλύτερη επίδοση στη Μαγνησία σημειώθηκε από την Αναστασία Οικονόμου της Θετικής Κατεύθυνσης από το 7ο Γενικό Λύκειο Βόλου, η οποία συγκέντρωσε 19.734 μόρια. Στόχος της είναι να πετύχει στην Ιατρική Θεσσαλονίκης.

«Ήμουν ικανοποιημένη όταν βγήκα από τις εξετάσεις των μαθημάτων, αλλά δεν περίμενα ότι θα τα πήγαινα τόσο καλά στα μαθήματα» είπε η ίδια.

Η υποψήφια έγραψε 20 σε όλα τα μαθήματα, με εξαίρεση ένα βαθμό 19,6 στα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας και 17,7 στη Νεοελληνική Γλώσσα.

«Το θέμα της Έκθεσης ήταν βατό, αλλά το γραπτό πήγε σε αναβαθμολόγηση και έτσι προέκυψε αυτός ο βαθμός. Δηλαδή ο ένας βαθμολογητής έδωσε 18,5 και δεκαπέντε ο δεύτερος βαθμολογητής» τόνισε.

Είχε πρόγραμμα στο διάβασμά της, δούλεψε σκληρά, αλλά πάντοτε με ισορροπίες και έτσι ήρθε το αποτέλεσμα της επιτυχίας.

Η υποψήφια θέλει να πετύχει στην Ιατρική Θεσσαλονίκης, γιατί εκτιμά πως η Αθήνα, ως πόλη, είναι πιο χαώδης.

Σκέπτεται να εξειδικευτεί στο μέλλον όσον αφορά στην ιατρική επιστήμη; «Θέλω να ακολουθήσω ένα συγκεκριμένο μονοπάτι, αλλά, όταν μπαίνεις σε μια σχολή, σκέφτεσαι τι σου αρέσει και να είσαι δημιουργικός».

Στην εποχή της κρίσης, αξίζει για έναν υποψήφιο να διαβάζει και να πετυχαίνει σε ένα πανεπιστήμιο; «Αν τα παρατήσεις όλα δεν έχεις πολλές ελπίδες. Τουλάχιστον με ένα καλό βαθμό, ένα πτυχίο, σου ανοίγονται κάποιοι δρόμοι. Υπάρχει λίγη απογοήτευση για όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, αλλά πιστεύω πως με λίγη δουλειά και μεράκι, μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Η ίδια σχολίασε και το μάθημα της Φυσικής, όπου μπήκαν δύσκολα θέματα, λέγοντας πως έκρυβαν πονηριές και ήταν για καλά διαβασμένους.

 

Φώτης Σπανός

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το