Photo Gallery, Τοπικά

Οι αριστούχοι των Λυκείων της Μαγνησίας

Παρά τα δύσκολα θέματα, κατάφεραν και έγραψαν πολύ καλά

 

Και φέτος δεν έλειψαν οι αριστούχοι. Οι υποψήφιοι που, παρά τα πολύ δύσκολα θέματα των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων, κάποιοι μάλιστα τα χαρακτήρισαν και τα δυσκολότερα της τελευταίας τουλάχιστον πενταετίας, κατάφεραν και έγραψαν πολύ καλά. Συστηματική μελέτη, προγραμματισμός, καλή διάθεση και αυτοπεποίθηση ήταν τα μυστικά της επιτυχίας τους. Σήμερα στη «Θ» μιλούν μερικοί από τους αριστούχους των Γενικών Λυκείων του Νομού.

Θανάσης Παπαδημητρίου: 6ο Λύκειο Βόλου, Τεχνολογική Κατεύθυνση, 19.587. «Στόχος μου είναι η Αρχιτεκτονική Αθηνών και νομίζω ότι είμαι πολύ κοντά στην επιτυχία, δεδομένου ότι έγραψα καλά και στο ειδικό μάθημα. Για να γράψει κανείς καλά, θα πρέπει μέσα στη σχολική χρονιά να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του, ώστε να μην δημιουργούνται κενά».

Νικόλας Μπαρπάκης: 2ο Λύκειο Βόλου, Θετική Κατεύθυνση, 19.559 μόρια: «Στόχος μου είναι να πετύχω στην Ιατρική. Είμαι πολύ ικανοποιημένος που ένα όνειρο πραγματοποιείται. Θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς και τους καθηγητές μου που στάθηκαν δίπλα μου».

Μαρία – Ευαγγελία Χατζηθωμά: Μουσικό Σχολείο Βόλου, Θετική Κατεύθυνση, 19.545 μόρια. Στόχος είναι να εισαχθεί στη ΣΣΑΣ Ιατρικής.

Θανάσης Κοτζαρίδης: 5ο Λύκειο Βόλου, Θετική Κατεύθυνση, 19.547 μόρια. «Είμαι πολύ ικανοποιημένος για την επιτυχία μου και θέλω να πετύχω στην Ιατρική Θεσσαλονίκης. Ανταμείφθηκαν οι κόποι μου, όλων των προηγούμενων χρόνων».

Αναστασία Δημακοπούλου: 5ο Λύκειο Βόλου, Τεχνολογική Κατεύθυνση, 19.534 μόρια. «Στόχος μου είναι να πετύχω στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο. «Νιώθω ότι απέδωσαν οι κόποι μου και όλη η κούραση μέσα στη χρονιά. Πλέον θα αφοσιωθώ στις σπουδές μου».

Απόστολος Νασίκας: 2ο Λύκειο Βόλου, Τεχνολογική Κατεύθυνση, 19.458 μόρια. «Στόχος μου είναι να πετύχω στο Τμήμα Μηχανικών Η/Υ Τηλεπικοινωνιών Δικτύων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Τα μαθήματα ήταν δύσκολα, ενώ υπήρχαν και δυσκολίες στη διατύπωσή τους. Ειδικά στο μάθημα της Πληροφορικής, πολλοί δεν έγραψαν καλά, επειδή δεν κατάλαβαν τις εκφωνήσεις. Είμαι χαρούμενος για την επίδοσή μου, γιατί μπορώ να πετύχω στο Τμήμα που θέλω».

Γιάννης Λουφόπουλος: Γενικό Λύκειο Βελεστίνου, Θετική Κατεύθυνση, 19.428 μόρια. Η σχολή που τον ενδιαφέρει είναι η Ιατρική.

Κατερίνα Κατσιγιάννη: 4ο Λύκειο Βόλου, Τεχνολογική Κατεύθυνση, 19.401 μόρια: «Θέλω να πετύχω στην Αρχιτεκτονική Σχολή. Ήδη εξετάστηκα στο ειδικό μάθημα, όπου πιστεύω ότι τα πήγα πολύ καλά. Δημιουργούνται οι προοπτικές για την επιτυχία, να δούμε βέβαια και τη βάση εισαγωγής».

Κώστας Λωρίτης: 8ο Λύκειο Βόλου, Θετική Κατεύθυνση 19.354 μόρια. «Ακόμη δεν έχω αποφασίσει σε ποια σχολή θα διεκδικήσω να εισαχθώ. Πάντως, με ενδιαφέρουν οι Σχολές που σχετίζονται με το χώρο της Υγείας. Αισθάνομαι πολύ ικανοποιημένος για το βαθμό και την επιτυχία. Προσπάθησα αρκετά, κουράστηκα, σωματικά αλλά και ψυχικά λόγω του άγχους και της πίεσης, και πλέον θα ξεκουραστώ. Θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς και τους καθηγητές για τη βοήθεια μου έδωσαν».

Φανουρία Λιάκα: 8ο Λύκειο Βόλου, Θετική Κατεύθυνση, 19.331 μόρια. «Θα επιλέξω μια Σχολή από το χώρο της Υγείας. Προσανατολίζομαι προς τη Βιολογία, αλλά χωρίς πάλι να είναι κάτι σίγουρο. Ήταν μια σημαντική προσωπική επιτυχία η οποία βέβαια στηρίχθηκε τόσο από την οικογένεια όσο και από το σχολείο».

Αναστασία Κονταξή: 3ο Λύκειο Βόλου, Θεωρητική Κατεύθυνση, 19.331 μόρια. «Θέλω να πετύχω στη Νομική, αλά δεν έχω αποφασίσει σε ποια πόλη. Τα θέματα στη Θεωρητική δεν ήταν τόσο απαιτητικά. Ωστόσο υπήρχε διαβάθμιση στα ζητήματα, ώστε να διακριθούν οι καλύτεροι υποψήφιοι. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη μητέρα μου που είναι καθηγήτρια φιλόλογος και παράλληλα ήταν η δασκάλα μου».

Απόστολος Ευαγγέλου: 8ο Λύκειο Βόλου, Θετική Κατεύθυνση, 19.274 μόρια. «Κατά πάσα πιθανότητα θα επιλέξω την Ιατρική, αν και ακόμη δεν έχω κατασταλάξει στην πόλη. Ήταν μια δύσκολη χρονιά και περιμένω την έναρξη των διακοπών για ξεκουραστώ. Ευχαριστώ τους γονείς και τους καθηγητές μου».

Απόστολος Σιάτρας: 6ο Λύκειο Βόλου, Θεωρητική Κατεύθυνση, 19.224 μόρια. Πρώτη του επιλογή είναι η εισαγωγή στη Νομική Σχολή.

Δημήτρης Κακαλούλης: 6ο Λύκειο Βόλου, Τεχνολογική Κατεύθυνση, 19.211 μόρια. «Θέλω να πετύχω στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, κατά προτίμηση στο Βόλο. Μου αρέσουν τα οικονομικά, ενώ όσο μεγαλύτερη είναι η κρίση, τόσο μεγαλύτερη ζήτηση, πιστεύω ότι θα υπάρχει για τα οικονομικά».

Νίκος Δερβένης: 2ο Γενικό Λύκειο Βόλου, θεωρητική Κατεύθυνση, 19.184 μόρια. Πρώτη του επιλογή είναι η εισαγωγή στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβου Πολυτεχνείου.

Ευαγγελία Στρατηγοπούλου: 1ο Λύκειο Βόλου, Θεωρητική Κατεύθυνση 19.178 μόρια. Στόχος μου είναι να πετύχω στο ΣΣΑΣ Νομικό. Ανταμείφθηκαν οι κόποι μιας χρονιάς. Είχα σημαντική βοήθεια από το σχολείο και την οικογένειά μου και τους ευχαριστώ όλους».

Γιώργος Ζούρης: 8ο Λύκειο Βόλου, Θετική Κατεύθυνση, 19.143 μόρια. «Εξαρχής στόχος μου ήταν η Ιατρική και εκεί θέλω να πετύχω. Μετά από ένα χρόνο συστηματικής μελέτης, επιμονής και καλής ψυχολογίας ήρθε αυτή η προσωπική επιτυχία στην οποία βέβαια ρόλο έπαιξαν τόσο οι γονείς όσο και το σχολείο».

Θανάσης Καλφούτζος: 1ο Λύκειο Βόλου, Τεχνολογική Κατεύθυνση, 19.051 μόρια. Στόχος του είναι η εισαγωγή στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων στη Θεσσαλονίκη.

Ευαγγελία Αντωνίου. 1ο Γενικό Λύκειο Ν. Ιωνίας., Θεωρητική Κατεύθυνση, 19.042 μόρια. «Θέλω να περάσω στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπ/σης Βόλου».

Αποστολία Συρταδιώτη: Λύκειο Βελεστίνου, Θεωρητική Κατεύθυνση, 19.000 μόρια: Στόχος της είναι να πετύχει στη Φιλολογία Θεσσαλονίκης. «Οπλισμένη με υπομονή, επιμελές διάβασμα και όραμα για ένα καλύτερο μέλλον, κατάφερα να φτάσω στην «Ιθάκη» μου. Ευχαριστώ εκ βάθους ψυχής τους καθηγητές και τους γονείς μου που συμπορεύτηκαν μαζί μου στο δύσβατο αλλά γεμάτο εμπειρίες δρόμο των πανελληνίων εξετάσεων».

Μαρία Γαλούση: Υψηλότερη επίδοση από το Λύκειο Νέας Αγχιάλου, Θεωρητική Κατεύθυνση, 18.900 μόρια. Πρώτη επιλογή της είναι το ΣΣΑΣ  Νομικών Συμβούλων. «Βρίσκομαι έξι μόρια παραπάνω από την περυσινή βάση και ελπίζω ότι τελικά θα πετύχω. Το αποτέλεσμα αυτό ήταν πολύ σημαντικό για μένα, κυρίως διότι δικαιώθηκαν οι κόποι μου. Με αυτή τη στιγμή στο μυαλό τους και μεγάλη οργάνωση και υπομονή θα πετύχουν και οι υποψήφιοι που παίρνουν τη σκυτάλη από εμάς. Αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς, τους καθηγητές και τους φίλους μου.

Χαριτίνη Δημαρέλια: 2ο Γενικό Λύκειο Νέας Ιωνίας, Τεχνολογική Κατεύθυνση, 18.840 μόρια. Αναφορικά με την επιλογή Σχολής βρίσκεται μεταξύ ενός Τμήματος του Πολυτεχνείου και της Βιολογίας.

Ιωάννα Αποστολίνα: Γενικό Λύκειο Βελεστίνου, Τεχνολογική Κατεύθυνση – Κύκλος: Τεχνολογίας και Παραγωγής 18.828 μόρια. Είμαι πολύ ικανοποιημένη από την απόδοσή μου, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους καθηγητές μου. Στόχος μου να περάσω στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Α.Π.Θ. ή στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Ασημίνα-Γρηγορία Γαιτανά: 6ο Λύκειο Βόλου, Θεωρητική Κατεύθυνση, 18.801 μόρια. Πρώτη μου επιλογή είναι η Νομική, είτε στην Αθήνα, είτε στη Θεσσαλονίκη. Πάνω απ’ όλα χρειάστηκε συστηματικό διάβασμα για να πετύχουμε το στόχο μας».

Βικτώρια Σοφιάδη: 3ο Λύκειο Βόλου, Τεχνολογική Κατεύθυνση, 18.875 μόρια. Πρώτη μου επιλογή είναι το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών. Μου αρέσει ως επιστήμη, αλλά νομίζω ότι υπάρχει και πολύ καλή επαγγελματική απορρόφηση.

Στέλλα Σαρρή: 6ο Λύκειο Βόλου, Θετική Κατεύθυνση, 18.694 μόρια. «Θέλω να εισαχθώ στην Ιατρική, χωρίς όμως ακόμη να έχω ξεκαθαρίσει σε ποια πόλη. Είναι ευχάριστο που όλη αυτή η προσπάθεια απέδωσε καρπούς. Πλέον ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή μου και ελπίζω να ανταποκριθώ εξίσου καλά».

Παύλος Τσιακούμης: 1ο Λύκειο Βόλου, Τεχνολογική Κατεύθυνση, 18.590 μόρια. «Θέλω να περάσω στο Μαθηματικό Θεσσαλονίκης. Μου άρεσε από μικρός να σπουδάσω Μαθηματικά και χαίρομαι, γιατί με τη βαθμολογία που πέτυχα, εισάγομαι σε αυτή τη Σχολή.

Και άλλες επιτυχίες

Παράλληλα όμως υπήρξαν και άλλες επιτυχίες υποψηφίων από τα σχολεία. Πιο αναλυτικά από το Μουσικό Σχολείο Βόλου, Δημητρία Σταυρουλάκη: Θεωρητική Κατεύθυνση, 18.821 μόρια, Αίρις – Ασημακόπουλος Όλιβερ: Κατεύθυνση Τεχνολογική, 18.390 μόρια, Ιωάννης Ζαχείλας: Κατεύθυνση Τεχνολογική, 18.432 μόρια, Παναγιώτα Μαυρογιαννέα: Κατεύθυνση Θεωρητική, 18.674 μόρια, Τατιανή Ζουμπουλάκη: Κατεύθυνση Τεχνολογική, 18.490 μόρια,

7ο Λύκειο Βόλου: Κωνσταντίνος Λιάρος με 19.107 μόρια

Θεμιστοκλής Πούλιος (Θετική) με 18.946 μόρια, Δέσποινα Παχή (Θεωρητική) με 18.945 μόρια, Ελένη Κομπογιάννη (Θεωρητική), με 18.864 μόρια, Δήμητρα Στούμπου (Τεχνολογική) με 18.714 μόρια, Αικατερίνη Καρέτσου (Θεωρητική) με 18.624 μόρια, Σοφία Φασούλη (Θετική) με 18.412 μόρια.

Από το Λύκειο Αγριάς αρίστευσαν οι υποψήφιοι: Ιοκάστη Τσιάμαλου 18.715 μόρια,  Ευαγγελία Ρέππου 18.179, Απόστολος Ράιος 18.123.

Από το 6ο Λύκειο Βόλου αρίστευσε επίσης η υποψήφια Βικτωρία Μουράτογλου με 19.071 μόρια.

Από το 1ο Λύκειο Βόλου η Λαμπρινή Κίσσα με 18.658 μόρια.  Από το 1ο Λύκειο Νέας Ιωνίας η Βάσια Αλεξοπούλου με 18.481 μόρια. Από το 3ο Λύκειο Βόλου διακρίθηκαν ακόμη οι υποψήφιοι με τους εξής βαθμούς πρόσβασης: Αναστάσιος Φορούλης 19,17, Ανδρέας Αλεξίου και Ηλίας Χαρίτος με 18,85, Νικόλας Μωραΐτης με βαθμό πρόσβασης 18,77, Ναυσικά Μαλικέντζου με βαθμό πρόσβασης 18,73, Ιωάννα Βάτσιου με βαθμό πρόσβασης 18,53, Πέτρος Παλιαρώτης με βαθμό πρόσβασης 18,47, Αρετή Κατσαγεωργίου με βαθμό πρόσβασης 18,43, Αθανασία Ηλιοπούλου με βαθμο πρόσβασης 18,5.

Από το 2ο Λύκειο Νέας Ιωνίας έγραψε πολύ καλά και η Ελευθερία Σισμανοπούλου με βαθμό πρόσβασης 18,37.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το