Τοπικά

Οι έμποροι επενδύουν ελπίδες στις χειμερινές εκπτώσεις

Αυξημένη η κίνηση τη χθεσινή πρώτη ημέρα στην αγορά του Βόλου

Με τελευταία ελπίδα για να ανακάμψουν οικονομικά μοιάζουν οι χειμερινές εκπτώσεις που ξεκίνησαν χθες και θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, για πολλούς εμπόρους του Βόλου. Και αυτό γιατί όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου-Νέας Ιωνίας Αλεξ. Μαγαλιός, «εκτιμάται ότι υπάρχουν επιχειρηματίες που έχουν αποφασίσει σε διάστημα 2 έως 3 μηνών να βάλουν «λουκέτο» καθώς δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, οφείλοντας ενοίκια 8 και 10 μηνών. Η κίνηση την πρώτη ημέρα των χειμερινών εκπτώσεων στην εμπορική αγορά του Βόλου κυμάνθηκε σε σχετικά ικανοποιητικά επίπεδα, με τις τιμές να είναι μειωμένες σε ποσοστό από 35% έως και 70%.

Ρεπορτάζ:

ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΥΝΟΣ

Αυξημένη κίνηση καταγράφηκε χθες πρώτη ημέρα των χειμερινών εκπτώσεων στην εμπορική αγορά του Βόλου, με τους καταστηματάρχες να εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι για τη συνέχεια. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου-Νέας Ιωνίας Αλεξ. Μαγαλιό, «στους εμπορικούς δρόμους στο κέντρο της πόλης κυκλοφόρησε πολύς κόσμος και αρκετοί ήταν εκείνοι που μπήκαν στα καταστήματα για να ψωνίσουν». Ο ίδιος εκτιμά ότι αρκετοί καταναλωτές κατέβηκαν στην εμπορική αγορά προκειμένου να διερευνήσουν τις τιμές των προϊόντων που ενδιαφέρονται να αγοράσουν, εκφράζοντας την πεποίθηση και την αισιοδοξία ότι τις επόμενες ημέρες η κίνηση θα αυξηθεί κατακόρυφα.

«Οι καταναλωτές πρέπει να ψάξουν τις τιμές και καλά κάνουν, γιατί δεν έχουν χρήματα. Η πρώτη μέρα πήγε σχετικά καλά και δηλώνουμε ικανοποιημένοι από αυτό, αισιοδοξώντας ότι θα πάμε ακόμη καλύτερα στην υπόλοιπη περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων», τονίζει ο κ. Μαγαλιός.

Να αναφερθεί ότι τα ποσοστά των εκπτώσεων στην αγορά του Βόλου κυμαίνονται μεταξύ 35% και 70%.

Έμποροι αποστέλλουν μηνύματα μέσω κινητού τηλεφώνου στους πελάτες τους για τις εκπτώσεις που κάνουν, ενώ άλλοι επιλέγουν δώρα για να έλξουν τους καταναλωτές.

«Ο μέσος όρος των εκπτώσεων θα ανέλθει στο 35% έως 40%. Επιδίωξή μας είναι να βοηθήσουμε τον καταναλωτή και να ενισχύσουμε την κίνηση στην τοπική αγορά», επισημαίνει ο κ. Μαγαλιός.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου-Νέας Ιωνίας συστήνει στους καταναλωτές πριν τις αγορές τους να κάνουν έρευνα αγοράς και να συγκρίνουν τις τιμές και την ποιότητα των προϊόντων.

Οι καταστηματάρχες είναι υποχρεωμένοι να αναγράφουν στη βιτρίνα και σε κάθε προϊόν ξεχωριστά το ποσοστό της έκπτωσης, ενώ στα είδη τα οποία είναι τοποθετημένα στη βιτρίνα θα πρέπει να αναγράφεται η παλιά και η νέα τιμή.

«Λουκέτα»

Όπως προαναφέρθηκε, οι χειμερινές εκπτώσεις αποτελούν την τελευταία ελπίδα του εμπορικού κόσμου της πόλης για να «ανασάνει» οικονομικά, καθώς πολλές επιχειρήσεις δύσκολα αντεπεξέρχονται στα λειτουργικά τους έξοδα.

Υπάρχουν, ωστόσο, και ορισμένες περιπτώσεις επιχειρηματιών που πλέον έχουν αποφασίσει να βάλουν «λουκέτο» στα καταστήματά τους, εντός διαστήματος 2 έως 3 μηνών, καθώς χρωστούν ενοίκια 8 και 10 μηνών.

«Πράγματι από όσο γνωρίζω υπάρχουν συνάδελφοι που έχουν πάρει αυτή την απόφαση, καθώς δεν μπορούν να τα φέρουν βόλτα, ενώ κάποιοι άλλοι βλέπουν τις χειμερινές εκπτώσεις ως τελευταία ευκαιρία για να ορθοποδήσουν λίγο οικονομικά», λέει ο κ. Μαγαλιός.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το