Photo Gallery, Πολιτική

Νύχτα κλεφτοπόλεμου, έντασης και επεισοδίων…

Κλεφτοπόλεμος μεταξύ ακροδεξιών, ακροαριστερών, αναρχικών και αστυνομικών δυνάμεων διεξαγόταν σήμερα (χθες)  το απόγευμα και το βράδυ στο κέντρο της Αθήνας. Παράλληλα, επιθέσεις κατά μεταναστών σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της πορείας κατοίκων του κέντρου, αλλά και μελών ακροδεξιών οργανώσεων, στη μνήμη του 44χρονου Μανώλη Κανταρή που δολοφονήθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης από τρεις αγνώστους στη συμβολή των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Ηπείρου.

Νωρίτερα, στις16.00, περίπου 2.500 άτομα, κάτοικοι του κέντρου της Αθήνας αλλά και μέλη της Χρυσής Αυγής, είχαν προγραμματίσει συγκέντρωση στο σημείο της δολοφονίας του Μανώλη Κανταρή, όπου τελέστηκε και τρισάγιο στη μνήμη του. Στην πορεία που ακολούθησε τη συγκέντρωση, δεν έλειψαν τα επεισόδια και οι βιαιοπραγίες κατά μεταναστών που έτυχε να βρίσκονται στο κέντρο της πόλης. Πρωταγωνιστούσαν δε σε αυτά κυρίως ακροδεξιοί, οι οποίοι ξυλοκόπησαν δεκάδες μετανάστες, ενώ προξένησαν και ζημιές σε καταστήματα αλλοδαπών στο κέντρο της Αθήνας.

Εξάλλου επεισόδια έγιναν μετά από μεγάλη πορεία κατά της αστυνομικής βίας στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου περίπου 300 αντιεξουσιαστές συγκρούστηκαμε δυνάμεις των ΜΑΤ. Το κτίριο της πρυτανείας τελεί υπό κατάληψη, σε διαμαρτυρία για τα επεισόδια άγριας βίας κατά διαδηλωτών την Τετάρτη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, επίσης, ομάδες αντιεξουσιαστών που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία επιτέθηκαν κατά συνεργείων δημοσιογράφων, χωρίς να υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια, μπροστά από το κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών, κρατώντας πανό με συνθήματα κατά της αστυνομίας, ενώ σήκωσαν ακριβώς πάνω από την κεντρική είσοδο του κτιρίου ένα μαύρο πανό που έγραφε τη λέξη “Δολοφόνοι”, καθώς και μία κοκκινόμαυρη σημαία στην κορυφή του κτιρίου, από όπου κατέβασαν την ελληνική.  Παρόντες ήταν και οι οικονομικοί μετανάστες που παραμένουν, εδώ και καιρό στο σημείο, ζητώντας πολιτικό άσυλο.

Κατά την διάρκεια της πορείας ακούστηκαν συνθήματα κατά των αστυνομικών δυνάμεων, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως εκπρόσωπος της οργανωτικής επιτροπής της πορείας κάλεσε τα ΜΑΤ που βρίσκονταν από την αρχή της συγκέντρωσης στην διασταύρωση Πανεπιστημίου και Πεσματζόγλου, να απομακρυνθούν για να μην προκαλούν. Στην πλατεία Συντάγματος δημιουργήθηκε επίσης ένταση όταν ομάδα διαδηλωτών άρχισε να πετά πέτρες κατά των αστυνομικών, με τους τελευταίους να κάνουν χρήση χημικών. Την διαμαρτυρία οργάνωσαν οι: ΑΚΟΑ, Αντιεξουσιαστική Κίνηση, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΑΡΑΝ, Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, ΚΚΕ-ΜΛ, ΚΟΚΚΙΝΟ, ΝΑΡ – Νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, Νεολαία Συνασπισμού, Ξεκίνημα, ΟΚΔΕ, ΟΚΔΕ – Σπάρτακος, Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής, ΣΕΚ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το