Photo Gallery, Τοπικά

Νότιο Πήλιο: Ακινητοποιημένα από πέρυσι απορριμματοφόρα

Δήμος Ν. Πηλίου: Καθυστερεί η παράδοση απορριμματοφόρων

Ακινητοποιημένα στις εγκαταστάσεις του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΣΥΔΙΣΑ) Νομού Μαγνησίας παραμένουν από τις αρχές της περσινής χρονιάς ένα απορριμματοφόρο και ένα πλυντήριο κάδων, που προορίζονται για το Δήμο Νοτίου Πηλίου. Σύμφωνα με το Σύνδεσμο, την περσινή χρονιά η Δημοτική Αρχή δεν διέθετε το απαιτούμενο χρηματικό ποσό για να τα παραλάβει και την αντίστοιχη φετινή μόλις το εξασφάλισε και το κατέβαλε, η κατασκευάστρια εταιρεία προχώρησε σε ανάκληση των οχημάτων λόγω προβλημάτων στο τροφοδοτικό και το σύστημα φρένων. Απορριμματοφόρο και πλυντήριο παραμένουν ακόμη στις εγκαταστάσεις του ΣΥΔΙΣΑ, καθώς καθυστερεί αυτή τη φορά η αποστολή των ανταλλακτικών, με τη Δημοτική Αρχή να διαθέτει μόλις εννέα απορριμματοφόρα σε λειτουργία και να αντιμετωπίζει προβλήματα στην αποκομιδή.

Στις εγκαταστάσεις του ΣΥΔΙΣΑ Νομού Μαγνησίας στο Βόλο παραμένουν ακινητοποιημένα εδώ και ενάμιση περίπου χρόνο ένα απορριμματοφόρο και ένα πλυντήριο, ολοκαίνουργια και τα δύο, τα οποία προορίζονται για το Δήμο Νοτίου Πηλίου που αντιμετωπίζει οξυμένο το πρόβλημα της έλλειψης οχημάτων για την αποκομιδή και την καθαριότητα, καθώς ο στόλος, πέρα από ελλιπής, είναι και πεπαλαιωμένος.
Τα οχήματα παραλήφθηκαν από το ΣΥΔΙΣΑ στις αρχές της περσινής χρονιάς και αμέσως ειδοποιήθηκε από τη διοίκηση του Συνδέσμου η Δημοτική Αρχή, προκειμένου να τα εντάξει στο στόλο της Υπηρεσίας Καθαριότητας.
Ωστόσο, ο Δήμος για να παραλάβει τα ολοκαίνουργια οχήματα όφειλε να καταβάλει στο Σύνδεσμό ποσό της τάξης των 5.000 ευρώ περίπου, το οποίο δεν διέθετε, με συνέπεια απορριμματοφόρο και πλυντήριο να παραμένουν ακινητοποιημένα στο Βόλο.
Στις αρχές της φετινής χρονιάς η Δημοτική Αρχή κατάφερε τελικά και εξασφάλισε το απαιτούμενο ποσό, το διέθεσε στο Σύνδεσμο και ενώ όλα ήταν έτοιμα για την παραλαβή την περίοδο της άνοιξης, η κατασκευάστρια εταιρεία προχώρησε στην ανάκληση των οχημάτων λόγω προβλημάτων που εντοπίστηκαν στο τροφοδοτικό σύστημα και στο αντίστοιχο των φρένων.
Τα ανταλλακτικά πρόκειται να αποσταλούν από τη Γερμανία, ωστόσο παρατηρείται χαρακτηριστική καθυστέρηση στην αποστολή τους, με συνέπεια τα οχήματα να παραμένουν ακινητοποιημένα στο Σύνδεσμο.
«Παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση» επισημαίνει ο πρόεδρος του ΣΥΔΙΣΑ Νομού Μαγνησίας κ. Λ. Αναστασίου «στην αποστολή των απαιτούμενων ανταλλακτικών από την πλευρά της κατασκευάστριας εταιρείας. Το ζήτημα «κολλά» στην εταιρεία. Από την πλευρά μας κάνουμε όλες τις απαιτούμενες παρεμβάσεις, βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με την κατασκευάστρια εταιρεία, αλλά δεν γίνεται τίποτα. Υπάρχει καθυστέρηση. Είναι ένας «Γολγοθάς» που διαρκεί τρεις μήνες. Παρακαλούμε την εταιρεία, αλλά τίποτα. Δεν μπορούμε να παραδώσουμε οχήματα με προβλήματα στο τροφοδοτικό και το σύστημα φρένων. Αν ο Δήμος Νοτίου Πηλίου είχε καταβάλει εγκαίρως τα χρήματα και είχε παραλάβει τα ανταλλακτικά, θα ήταν ευθύνη του η επιδιόρθωση των βλαβών. Ωστόσο, η ευθύνη είναι δική μας τώρα, διότι δεν τα έχουμε παραδώσει. Δεν γνωρίζουμε πότε θα αποσταλούν τα ανταλλακτικά. Ωστόσο, πρόσφατα παραλάβαμε αντίστοιχα για το απορριμματοφόρο του Δήμου Αλμυρού, με το οποίο αντιμετωπίζαμε ίδιο πρόβλημα και το πλέον το όχημα έχει ήδη παραδοθεί στη Δημοτική Αρχή» υπογραμμίζει ο κ. Αναστασίου.
Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νοτίου Πηλίου κ. Βαγ. Νασιόπουλος σημειώνει ότι «περιμένουμε τα ανταλλακτικά για να παραλάβουμε τα οχήματα και το κυρίαρχο είναι ότι χρειαζόμαστε άμεσα το πλυντήριο διότι δεν έχουμε τη δυνατότητα να πλένουμε τους κάδους».
Να αναφερθεί ότι ο Δήμος Νοτίου Πηλίου έχει ήδη παραλάβει με παραχώρηση κατά χρήση τρία απορριμματοφόρα από το ΣΥΔΙΣΑ.

Πεπαλαιωμένος στόλος
Με μόλις εννέα απορριμματοφόρα σε λειτουργία εκτελείται το έργο της αποκομιδής των απορριμμάτων στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Νοτίου Πηλίου, καθώς ο στόλος είναι πεπαλαιωμένος και στα οχήματα σημειώνονται σε καθημερινή σχεδόν βάση βλάβες.
Συνέπεια είναι η αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου να μην έχει τη δυνατότητα να εκτελεί κατά τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο το έργο της αποκομιδής των απορριμμάτων.
Είναι χαρακτηριστικό ότι την περασμένη Κυριακή και τη Δευτέρα δεν έγινε αποκομιδή απορριμμάτων στο παραλιακό μέτωπο της Δημοτικής Ενότητας Μηλεών λόγω βλάβης στο απορριμματοφόρο και τα σκουπίδια μαζεύτηκαν Τρίτη και Τετάρτη με διπλά συνεργεία.
Επιπλέον, προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Νοτίου Πηλίου προκαλούνται και από την καθυστέρηση που παρατηρείται στη διαδικασία πρόσληψης εποχικού προσωπικού στο πλαίσιο της εφαρμογής του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας.
«Διαθέτουμε σε λειτουργία» αναφέρει ο κ. Νασιόπουλος «μόλις εννέα απορριμματοφόρα και τα υπόλοιπα είναι ακινητοποιημένα στο Δήμο λόγω παλαιότητας και βλαβών. Αν ο στόλος δεν παρουσιάζει βλάβες και προβλήματα, η αποκομιδή γίνεται κανονικά. Στην αντίθετη περίπτωση, το έργο εκτελείται με προβλήματα. Επιπλέον, καθυστερούν χαρακτηριστικά οι προσλήψεις Κοινωφελούς Εργασίας. Αν οι εποχικοί υπάλληλοι έρθουν το Δεκαπενταύγουστο θα είναι δώρο άδωρο, η τουριστική περίοδος θα έχει τελειώσει. Ήταν εγκληματικό που ανατέθηκε το πρόγραμμα στις μη κυβερνητικές οργανώσεις. Οι προσλήψεις έπρεπε να γίνουν μέσω ΑΣΕΠ» καταλήγει ο κ. Νασιόπουλος.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

1 Comment

  1. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ ΤΟΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ KAI ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ, ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΕΦΤΑ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΚΑΝΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΥΠΑΡΧΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ, ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΚΕΡΔΗ !!! ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΟΠΙΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ !!! ΤΗΛΕΦΟΝΑΑΑΑΑ ΤΩΡΑΑΑΑΑΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΣΙΣ. ΤΗΛ. 24210 80050 what’s up 697 22 11 751 !!! ΒΟΛΟΣ. ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΤΕ ΚΥΡΙΟ ΚΩΣΤΑ.

Μοιραστείτε το