Photo Gallery, Αθλητισμός

Ντέρμπι τίτλου στον Αλμυρό

Γ.Σ.Α και Εθνικός «συγκρούονται» στις 4 μ.μ. για την 1η θέση της Α’ ΕΠΣΘ

Στο στάδιο του Αλμυρού «χτυπά η καρδιά» του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, αφού εκεί θα διεξαχθεί σήμερα στις 4 το απόγευμα το μεγάλο ντέρμπι της Α’ ΕΠΣΘ ανάμεσα στον τοπικό Γυμναστικό Σύλλογο και τον Εθνικό Βόλου. Οι δύο ομάδες ισοβαθμούν στην 1η θέση και η νικήτρια θα κάνει αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την άνοδό της στη Δ’ Εθνική.


Οι δύο καλύτερες ομάδες της Α’ τοπικής κατηγορίας «διασταυρώνουν τα ξίφη τους» στον Αλμυρό σε ένα παιχνίδι όπου ο νικητής θα αναδειχθεί πιθανότατα και πρωταθλητής. Ο Γυμναστικός και ο Εθνικός θα δώσουν τη μάχη προκειμένου να αποκτήσουν το «πάνω χέρι» στην υπόθεση τίτλος, μια και όποιος επικρατήσει θα μείνει μόνος στην 1η θέση, ενώ θα αποκτήσει και το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας στο τέλος.

Αυτή τη στιγμή, οι δύο ομάδες συγκατοικούν στο «ρετιρέ» του βαθμολογικού πίνακα με 65 πόντους και έχοντας όλα τα ρεκόρ δικά τους. Οι Αλμυριώτες έχουν τις περισσότερες νίκες στο πρωτάθλημα. Συνολικά 21 σε 25 ματς (μετρούν ακόμη δύο ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες), ενώ προέρχονται από 16 σερί νίκες, κάτι που αποδεικνύει ότι βρίσκονται σε φουλ φόρμα. Παράλληλα αποτελούν μία πραγματική «μηχανή τερμάτων» έχοντας ήδη φτάσει τα 94, έναντι 73 του Θησέα και 60 του Εθνικού. Τέλος, ως γηπεδούχοι διατηρούν το απόλυτο στη συγκομιδή τους με 13 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Όσο για τον Εθνικό είναι η μοναδική αήττητη ομάδα της κατηγορίας με 20 νίκες και πέντε ισοπαλίες. Διαθέτει την καλύτερη άμυνα με 14 γκολ, έναντι 20 του ΓΣΑ, ενώ ως φιλοξενούμενος έχει κατακτήσει τους περισσότερους βαθμούς από κάθε άλλη ομάδα και συγκεκριμένα 35 με 11 νίκες και δύο ισοπαλίες.

Ισορροπία υπήρχε και στους δύο αγώνες που ΓΣΑ και Εθνικός τέθηκαν αντιμέτωποι φέτος. Στον Α’ γύρο του πρωταθλήματος στο γήπεδο της Αγίας Παρασκευής το τελικό αποτέλεσμα ήταν 1-1. Στο ίδιο γήπεδο έγινε και το μεταξύ τους παιχνίδι για τα προημιτελικά του κυπέλλου. Το σκορ ήταν 3-3 και χρειάστηκε η διαδικασία τωνπέναλτι για να επικρατήσει ο Εθνικός με 5-4 και να προχωρήσει στην επόμενη φάση.

Φυσικά η σημερινή αναμέτρηση θα είναι διαφορετική με τον ΓΣΑ να έχει το πλεονέκτημα της έδρας, ενώ οι παίκτες του Βαγγέλη Σταμουλάκη θα είναι και πιο ξεκούραστοι, διότι δεν είχαν αγωνιστικές υποχρεώσεις το Σαββατοκύριακο. Αντίθετα, ο Εθνικός έπαιξε στον τελικό του Κυπέλλου και μάλιστα έχασε το τρόπαιο από τον Πρωτεσίλαο/Αχιλλέα, κάτι που σίγουρα «πλήγωσε» την ψυχολογία όλων στον σύλλογο. Μάλιστα η ήττα αυτή έφερε και αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, αφού λύθηκε η συνεργασία με τον Κώστα Κούτσικα. Ο αντικαταστά της του Νίκος Χατζηκυριακίδης κυριολεκτικά πέφτει στα …βαθιά, αφού θα κοουτσάρει για πρώτη φορά την ομάδα στο ντέρμπι κορυφής. Στα στρατόπεδα των δύο συλλόγων άπαντες γνωρίζουν πόσο κρίσιμο είναι το σημερινό παιχνίδι και εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία.

Πάνοπλος ο ΓΣΑ

Ο Γ.Σ. Αλμυρού είναι πάνοπλος για το σημερινό ντέρμπι, αφού οι Κυργιάκος και Αυγουλάς που προέρχονταν από τραυματισμό τέθηκαν στη διάθεση του τεχνικού τους Βαγγέλη Σταμουλάκη, ενώ δεν υπάρχουν προβλήματα από τιμωρίες.

Ο τελευταίος έχει ευχάριστο «πονοκέφαλο» όσον αφορά τη συγκρότηση της ενδεκάδας, ενώ δήλωσε στη «Θ»: «Όλοι στην ομάδα έχουμε συνειδητοποιήσει την κρισιμότητα του αγώνα με τον Εθνικό. Εμείς έχουμε το πλεονέκτημα της έδρας, αλλά το παιχνίδι μόνο εύκολο δεν είναι. Εξάλλου, θα κοντραριστούν οι δύο πιο δυνατές ομάδες της κατηγορίας. Από την πλευρά μας είμαστε έτοιμοι τόσο αγωνιστικά, όσο και ψυχολογικά και με τη βοήθεια και του κόσμου μας ελπίζουμε το ματς να έχει ευτυχή κατάληξη».

Ο έμπειρος προπονητής έχει στη διάθεσή του τους: Αγριόδημο, Λαγό, Πλαβό, Κουτσογιάννη, Ελευθερίου, Νικηφοράκη, Β. Γκεοργκίεφ, Σ. Γκεοργκίεφ, Κυργιάκο, Αντωνιάδη, Χάνο, Μπιρτσάι, Αραπίτσα, Βούλγαρη, Τσιάτσιο, Αυγουλά, Πλασταρά, Κέρι, Κοντοβά και Χειλά.

Τρεις απουσίες

στον Εθνικό

Ραγδαίες εξελίξεις είχαμε στον Εθνικό μετά την ήττα από τον Πρωτεσίλαο/Αχιλλέα στον τελικό του Κυπέλλου. Ο προπονητής Κώστας Κούτσικας αντικαταστάθηκε από τον Νίκο Χατζηκυριακίδη που είχε μόλις δύο ημέρες στη διάθεσή του για να γνωρίσει τους παίκτες της νέας του ομάδας.

Όπως είναι λογικό έριξε όλο το βάρος στον ψυχολογικό τομέα, αφού ο χρόνος για αλλαγές στην τακτική δεν είναι επαρκής. Αυτό παραδέχθηκε και ο ίδιος μιλώντας στη «Θ»: «Σίγουρα δεν προλαβαίνουμε να αλλάξουμε πολλά πράγματα στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας και γι’ αυτό πρώτο μας μέλημα είναι η ανόρθωση του ηθικού των ποδοσφαιριστών. Έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα είμαστε υποχρεωμένοι να «χτυπήσουμε» το ματς στον Αλμυρό, αφού στόχος μας είναι το πρωτάθλημα.

Βέβαια, το παιχνίδι παρουσιάζει μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Ο ΓΣΑ δεν βρίσκεται τυχαία και αυτός στην κορυφή. Τον σεβόμαστε πάρα πολύ, αφού πρόκειται για μία ιστορική ομάδα που επιπλέον διαθέτει ικανούς παίκτες και μία ιδιαίτερα παραγωγική επίθεση. Θα προσπαθήσουμε να φέρουμε το παιχνίδι στα μέτρα μας προκειμένου να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα».

Όσον αφορά τον αγωνιστικό τομέα ο τραυματισμός του τερματοφύλακα Αργύρη Κουτσιρίμπα στον τελικό του περασμένου Σαββάτου προβληματίζει τον κ. Χατζηκυριακίδη. Βέβαια, οι πιθανότητες να υπερασπιστεί την «κιτρινόμαυρη» εστία είναι περισσότερες, αλλά αν δεν τα καταφέρει, τότε κάτω από τα δοκάρια θα χρησιμοποιηθεί ο Γερονικολάου.

Από κει και πέρα σίγουρα απόντες θα είναι ο τραυματίας Ταμιχτσής, ο ανέτοιμος αγωνιστικά Κόκκας και ο Α. Τσουρέλης λόγω ρήξης του με τη διοίκηση. Στην αποστολή θα είναι οι: Κουτσιρίμπας, Γερονικολάου, Παπαγιαννόπουλος, Τσίρος, Σ. Τσουρέλης, Κουρεμένος, Σατελιάν, Κουτσουνίδης, Πούλιος, Μπαντέκας, Αναστασίου, Αχμάτι, Λάππας, Νικόπουλος, Κ. Τσουρέλης, Κωνσταντίνου, Παρίσης, Αντωνίου, Σκούρας, Μίλτος και Ζατσάι.

ΟΙ ΠΙΘΑΝΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΣΤΑΔΙΟ ΑΛΜΥΡΟΥ

Ώρα 16.00

Γ.Σ. ΑΛΜΥΡΟΥ

Αγριόδημος

Β. Γκεοργκίεφ

Νικηφοράκης

Πλαβός

Κουτσογιάννης

Χάνος

Μπιρτσάι

Κοντοβάς

Αραπίτσας

Πλασταράς

Κέρι

Προπονητής:

Β. Σταμουλάκης

ΕΘΝΙΚΟΣ

Κουτσιρίμπας

Τσίρος

Κουρεμένος

Κουτσουνίδης

Πούλιος

Λάππας

Παρίσης

Κ. Τσουρέλης

Αντωνίου

Μίλτος

Ζατσάι

Προπονητής:

Ν. Χατζηκυριακίδης

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το